West Side Story, pur și simplu minunat

0

West Side Story este un musical regizat de Steven Spielberg după un scenariu scris de Tony Kushner.

Din distribuție fac parte: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist și Rita Moreno.

Am văzut West Side Story la Cinema City, Afi Cotroceni. Așteptam cu nerăbdare acest musical din două motive: 1) sunt o mare fană a musicalurilor; 2) West Side Story din 1961 se numără printre filmele mele favorite și nu puteam să ratez noua ecranizare.  

Sub bagheta magică a lui Steven Spielberg, West Side Story emoționează prin povestea nemuritoare, muzica extraordinară și o distribuție de zile mari.  

Singura mea critică este că protagoniștii, în special Rachel Zegler în rolul Mariei, sunt eclipsați în anumite momente de actorii din rolurile secundare care sunt formidabili. Ariana DeBose este nemaipomenită în rolul Anitei și probabil va câștiga ceva premii pentru acest rol.

Povestea

La sfârșitul anilor 1950, într-un cartier mărginaș din New York, două bande rivale, una de americani și cealaltă de portoricani, îți dispută supremația în cartier.

Tinerii irlandezi, italieni și polonezi formează grupul The Jets. Liderul lor este Riff (Mike Faist). The Sharks (rechinii) sunt tinerii portoricani care sunt conduși de boxerul Bernardo (David Alvarez).  

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

Bernardo locuiește împreună cu iubita lui, Anita (Ariana DeBose), și sora mai mică, Maria (Rachel Zegler). Femeile s-au săturat de violență și de tensiunile create de luptele dintre cele două bande rivale. Ele văd America ca pe un mijloc de a scăpa de sărăcie.

The Jets și The Sharks se întâlnesc la un dans, dar un eveniment neașteptat îi surprinde pe toți. Tony și Maria se îndrăgostesc la prima vedere și decid să lupte pentru iubirea lor împotriva tuturor.

West Side Story actualizează povestea Romeo și Julieta cu teme socioeconomice și rasiale. Filmul arată nebunia luptelor dintre bande atunci când ambele grupuri sunt afectate de sărăcie.

Dragostea lui Tony și Maria înflorește într-o atmosferă de animozitate și ură. Steven Spielberg descrie povestea lor ca pe o evadare plină de lumină și speranță dintr-un mediu plin de mizerie. Ei încearcă să se ridice deasupra lucrurilor urâte din jur, dar sunt, din păcate, condamnați de ignoranța celorlalți. O poveste care, din păcate, rămâne la fel de actuală ca și acum șase decenii.

Muzica și coregrafia sunt spectaculoase, o minune de ascultat și urmărit. Momentul în care Anita împreună cu prietenii ei cântă America este cea mai elaborată coregrafie a peliculei, fiind o explozie de culoare, muzică și dans. Muzica acompaniază personajele atunci când sentimentele sunt prea puternice, iar cuvintele nu sunt suficiente.

Distribuit în România de Forum Film, West Side Story / Poveste din cartierul de vest a avut premiera în cinematografe în data de 10 decembrie 2021. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata