Where the Crawdads Sing

0

Where the Crawdads Sing este un film regizat de Olivia Newman după un scenariu de Lucy Alibar, produs de Reese Witherspoon și Lauren Neustadter, având la bază romanul cu același nume din 2018 al Deliei Owens.

Din distribuție fac parte: Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith, Harris Dickinson, Michael Hyatt, Sterling Macer, Jr. și David Strathairn.

Producția urmărește povestea unui copil abandonat de toți, Kya, care învață să supraviețuiască singură.

Am văzut Where the Crawdads Sing la Cinema City din Afi Cotroceni la invitația IntercomFilm și Cinema City 😊 Așteptam cu nerăbdare acest film și pot spune că nu m-a dezamăgit. Povestea este emoționantă și vă va ține cu sufletul la gură până la ultima scenă. Pelicula relatează durerea, disperarea, rezistența și curajul unei tinere împotriva prejudecăților orbitoare.

Amplasată în fictivul Barkley Cove, Carolina de Nord, acțiunea se deschide inițial în 1969, cu descoperirea cadavrului lui Chase Andrews (Harris Dickinson) sub un turn de incendiu. Nu există urme de pași, amprente sau dovezi flagrante că ar fi avut loc o crimă. Narațiunea revine apoi în 1952. Ne este prezentată Catherine Danielle Clark (Jojo Regina), numită Kya, fiica cea mai mică a părinților săraci din pădure. Tatăl ei abuziv (Garret Dillahunt) își bate îngrozitor soția (Ahna O’Reilly) și copiii. Kya urmărește cu tristețe cum, într-o zi, mama ei pleacă și nu se mai întoarce. Curând aceasta a fost urmată de surorile, fratele și tatăl ei; care dispar unul câte unul, lăsând-o singură.

Kya este lăsată să se descurce singură în căsuța îndepărtată a familiei. Ea se împrietenește cu doi negustori (Charlene „Michael” Hyatt, Sterling Macer Jr.) care cumpără midii și pește. Kya este batjocorită și hărțuită fără milă de orășenii, care nu înțeleg că ea este doar un copil abandonat. Din cauza insultelor,  se ferește de a interacționa cu alți oameni. Doar un băiat local, Tate Walker (Luke David Blumm), încearcă să-i fie prieten.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Un deceniu mai târziu, Kya (Edgar-Jones), adolescentă acum, învață să scrie și să citească cu ajutorul lui Tate (Taylor John Smith). Ea înflorește în timp ce documentează plantele și creaturile din jur său, iar Tate se îndrăgostește de ea. Kya atrage, de asemenea, atenția popularului Chase Andrews. Când este găsit mort, aceasta este acuzată de uciderea lui. Un avocat pensionar (David Strathairn), care o cunoaște pe Kya încă din copilărie, vine în apărarea ei.

Where the Crawdads Sing creează două linii temporale. O dramă din sala de judecată în prezent se desfășoară concomitent cu viața Kyei până la moartea misterioasă a lui Chase. Regizorul Olivia Newman (First Match) și scenaristul Lucy Alibar (Beasts of the Southern Wild) încearcă să jongleze scenele din sala de judecată cu momente cheie din viața tinerei.

Edgar-Jones, o actriță versatilă, o interpretează perfect pe Kya, accentuând inocența și inteligența personajului. Kya îi reprezintă pe cei disprețuiți și subjugați pe nedrept. Cele mai bune părți ale filmului redau singurătatea ei. Kya a fost mereu lăsată în urmă și uitată. Fiind abandonată de toți pe care i-a iubit, natura este tot ce i-a rămas, căci ea îi este mereu alături și i-a devenit familia adoptivă.

Producția Hello Sunshine prezentată de 3000 Pictures (divizie a Sony Pictures Entertainment), în parteneriat cu HarperCollins Publishers, este distribuită în România de către InterComFilm Distribution. Filmul durează 125 minute, este recomandat audienței generale și va rula pe marile ecrane în formatele 2D și Dolby Atmos. Trailerul poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=4q_Ktw7wUvo

Vizionare plăcută! 😊

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata