White chicks, FBI sub acoperire

                White chicks, tradus la noi Două pupeze albe, este o comedie polițistă lansată în anul 2004. Regizor? Keenen Ivory Wayans. Producători și scenariști: frații Wayans – Kennen, Shawn și Marlon. În această comedie extrem de amuzantă, doi agenți FBI ambițioși, dar ghinioniști acționează sub acoperire ca doua tinere debutante în înalta societate, în stațiunea de lux Hamptons, pentru a investiga un grup de răpitori. Deși în SUA a avut o mulțime de recenzii negative, White chicks a fost un succes de casă. La un buget de 37 milioane dolari, comedia a avut încasări de 70 milioane de dolari doar în SUA, iar la nivel global 113 milioane de dolari.

1

                După o misiune eșuată, agenții Marcus și Kevin Copeland sunt retrogradați din funcții. Când se descoperă că se pune la cale un scenariu pentru răpirea a două surori răsfățate cu poziție socială înaltă, Brittany si Tiffany Wilson, cazul este revendicat de rivalii celor 2, agenții Vincent Gomez și Jake Harper. Oare asta să fie tot pentru Marcus și Kevin?

2

                Aceștia mai au parte de o umilință. Lor li se încredințează o sarcină nesemnificativă și măruntă, aceea de a le escorta în siguranță pe răsfățatele fete de la aeroport, la hotelul lor din Hamptons. E aproape imposibil să rateze o misiune așa de simplă. Așa să fie oare?

3

                Când cățelul lui Tiffany, Baby, provoacă un accident de circulație, cele 2 fete suferă, au o buza umflată și un nas lovit. Dar pentru cele 2 fete obsedate de imagine este o catastrofă. Moștenitoarele refuză să-și arate fețele imperfecte la întrunirea importantă de week-end, temându-se că ar putea pierde mult dorită imaginii, în fața rivalelor de moarte, Heather și Megan Vandergeld.

4

                Speriindu-se că vor fi concediați, Kevin născocește un plan. El și Marcus vor merge sub acoperire în rolul celor două dive exigente și în cursul acțiunii vor încerca să-i prindă pe răpitori și să-și repare reputația. Cele două surori Wilson reale fiind ascunse în siguranță într-un hotel luxos din New York, Marcus și Kevin preiau identitatea acestora, cu rezultate comice.

5

                Actorii?

Shawn Wayans și Marlon Wayans sunt Kevin şi Marcus Copeland;

copeland

Maitland Ward şi Anne Dudek sunt surorile Brittany si Tiffany Wilson;

wilson

Eddie Velez și Lochlyn Munro sunt partenerii FBI Vincent Gomez și Jake Harper;

vincent si harper

Jaime King şi Brittany Daniel sunt surorile Heather şi Megan Vandergeld;

Vandergeld

Terry Crews este Latrell Spencer;

latrell

Nu uita sa citesti
Related Posts

Rochelle Aytes este Denise Porter, o reporteriță de care se îndrăgostește Kevin;

denise

John Heard este Warren Vandergeld, tatăl surorilor Heather și Megan;

warren

Faune A. Chambers este Gina Copeland, soția lui Marcus.

gina

 

Busy Philipps, Jessica Cauffiel și Jennifer Carpenter sunt Karen, Tori și Lisa, prietenele surorilor Wilson.

friends

                Probabil veți spune că sună absurdă încercarea a 2 bărbați afro-americani de a trece drept femei foarte, foarte, foarte albe. Dar cu ajutorul unui prieten de la FBI, care este din întâmplare un geniu în machiaj, Marcus și Kevin reușesc să preia identitatea fetelor.

6

                Ideea pentru White chicks i-a aparținut lui Shawn Wayans. Fratele acestuia, regizorul Keenen Ivory Wayans, spunea: „Stăteam și citeam reviste și într-una dintre ele era o povestire despre persoanele din înalta societate de la Hamptons. Shawn citea interviul și a râs: „Eu și Marlon ar trebui să jucam rolul acestor fete”, a spus el. Mi s-a părut o idee genială. Nu este un film despre cineva anume, ci despre ideea de a vedea și de a fi văzut în această lume. Am știut că dacă o să-l facem, va fi extrem de amuzant. Dar am vrut să mă asigur că arată convingător. Aceasta a fost adevărata provocare.”

7

                Creatorii filmului au fost hotărâți să apropie personajele cât mai mult de realitate fără să se bazeze pe imaginea convențională a „travesti-ului”. Elementul crucial a fost distribuția. Realizatorii filmului au căutat doua femei tinere care nu doar să arate ca două surori, dar care să aibă înălțimea și greutatea apropiate de cele ale lui Shawn și Marlon, iar trăsăturile fețelor să se potrivească cu cele ale fratilor Wayans. Maitland Ward, aleasă să interpreteze rolul lui Brittany Wilson, spunea: „După ce am citit rolul, mi s-a măsurat fața, distanța dintre ochi, nas și bărbie. Apoi au făcut o mască din plastic pentru a se asigura că se potrivește cu trăsăturile lui Shawn. A fost una dintre cele mai neobișnuite audiții la care am luat parte.”

8

                După ce au fost stabilite formele, au avut loc teste de machiaj minuțioase. Prima provocare a fost de a îndulci trăsăturile dure ale lui Shawn și Marlon Wayans fără a crea fețe plate, lipsite de viață. Apoi, frații Wayans au sosit complet machiați la Revolution Studios, sponsorii financiari ai filmului. Mayes spunea: „A fost un moment de aur. Shawn și Marlon au fost extrem de comici. Au pătruns în personajele lor atât de repede încât am uitat pentru ce făceam testul. S-au transformat imediat în două femei tinere. A fost uimitor.” Alvarez a adăugat: „A fost incredibil. Dansau ca fetele albe, vorbeau ca fetele albe. Au devenit pur si simplu două fete albe în fața ochilor noștri. A fost genial.”

9

                În aprilie 2014, regizorul Keenen Ivory Wayans a declarat că va reveni la cârma sequel-ului acestui film și că scenariul va fi scris  de ceilalţi doi fraţi Wayans. Voi ce spuneți? Așteptați White chicks 2?

                White chicks s-a lansat în România pe DVD.

DVD

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise