“Atomic Blonde”, agenta sub acoperire

Din 4 august la cinema!

0

“Atomic Blonde” este un thriller regizat de David Leitch după un scenariu scris de Kurt Johnstad. Filmul are la bază romanul grafic “The Coldest City”, publicat de Oni Press. 

Din distribuţie fac parte: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman, Til Schweiger, Eddie Marsan, Sofia Boutella şi Toby Jones.

Am văzut “Atomic Blonde” marţi la Grand Cinema Băneasa. Charlize Theron este blonda atomică Lorraine Broughton, o agentă MI6 care merge la Berlin, sub acoperire, pentru a rezolva un caz foarte important. Mai exact, trebuie să recupereze o listă care conţine numele mai multor agenţi dubli. Dar, misiunea ei nu este deloc uşoară. Berlinul, separat în două părţi de zid, este învăluit într-o atmosferă apăsătoare, zidul fiind pe cale să cadă dintr-un moment în altul, iar Lorraine nu poate avea încredere în nimeni.

“Atomic Blonde” beneficiază de un scenariu coerent, bine scris şi atent la detalii, oferindu-ne un film despre spionaj plasat în anii ’80 şi acompaniat de muzica noului curent dance al acelor timpuri. Coloana sonoră este bine aleasă şi completează perfect o peliculă care nu trebuie ratată. Fiind un thriller de acţiune, “Atomic Blonde” conţine destul de multe scene violente, protagonista lor fiind Charlize Theron care se descurcă excelent în rolul super-spioanei Lorraine care ne aduce aminte de James Bond şi John Wick. La fel ca cei doi agenţi menţionaţi, Broughton are nişte abilităţi fantastice în luptă şi mânuirea armelor, fiind una din cele mai pricepute spioane din MI6.

Acţiunea se desfăşoară în 1989, cu doar câteva zile înainte de căderea zidului Berlinului. Agentul MI6 James Gascoigne a fost ucis la Berlin, iar lista cu numele agenţilor secreţi pe care acesta o avea a dispărut. Astfel, serviciile secrete britanice, americane şi franceze încearcă să recupereze lista. Agenta MI6 Lorraine primeşte misiunea de a găsi lista şi asasinul lui Gascoigne, până nu este prea târziu. Dar, la Berlin, lucrurile se complică, iar Broughton îşi dă seama că este înconjurată de intrigă şi duplicitate şi ştie, încă de la început, că nu poate avea încredere în nimeni. Scopul misiunii ei este clar: trebuie să recupereze lista, însă va reuşi?

Distribuţie

Nu uita sa citesti

Teambuilding

James McAvoy este David Percival, un agent infiltrat în Berlin, cam excentric, care lucrează cu Lorraine. Sofia Boutella o interpretează pe Delphine Lasalle, o agentă sub acoperire a serviciilor secrete franceze. John Goodman este Emmett Kurzfeld, un agent CIA care lucrează cu MI6, iar Toby Jones îl interpretează pe Eric Gray, şeful lui Broughton.

Aşa cum am precizat deja, Charlize Theron este Lorraine, agenta, asasina şi spioana MI6, mereu pregătită pentru a ucide. Personajul are o garderobă impresionantă, haine lungi negre sau albe, însă, indiferent de ţinută, Lorraine este, de fiecare dată, îmbrăcată pentru a se apăra, dacă este atacată. Ea bea alcool, fumează şi preferă băile reci, cu gheaţă, care par să facă minuni pentru vânătăi şi răni. Dacă ne gândim la ţinutele ei impecabile, atunci Charlize Theron este pregătită să fie Bond. Însă, personajului ei îi lipseşte băutura favorită a agentului 007, martini, agitat, nu amestecat.

Mi-a plăcut modul în care filmul ne spune povestea care a avut loc în Berlin. Pelicula începe cu Lorraine care se află într-o cameră de interogare şi, pe măsură ce povesteşte ce s-a întâmplat în Germania, cadrul se tot schimbă de la camera de interogare la locul desfăşurării acţiunii, Berlin. În acest mod, pelicula adaugă suspans şi mister poveştii şi putem vedea atât reacţiile de la interogare, cât şi ceea ce s-a întâmplat, de fapt, la Berlin.

Distribuit în România de Vertical Entertainment, “Atomic Blonde” are premiera la cinema vineri, 4 august. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata