Soldatul universal, un program scăpat de sub control

0

                Soldatul universal (titlu original Universal Soldier) este un SF lansat în 1992, regizat de Roland Emmerich, după un scenariu scris de Richard Rothstein, Christopher Leitch şi Dean Devlin. Succesul acestui film a fost urmat de late 3 continuări: Universal soldier: The return (1999), Universal soldier: Regeneration (2009) şi Universal soldier: Day of reckoning (2012). În plan era să mai fie o continuare, dar la cât de slabe au fost ultimele 2 filme din serie, mă bucur că nu s-a mai realizat un alt film. Între timp Universal soldier: The return a fost eliminat din serie. Din punctul meu de vedere doar cel din 1992 există, deoarece e și cel mai bun.

                În 1969, armatei americane i s-a ordonat să elibereze un sat de forțele nord vietnameze. Luc Devereaux (JVCD) descoperă membrii ai echipei și diferiți săteni uciși și cu urechile tăiate. Astfel îl descoperă pe sergentul Andrew Scott (Dolph Lundgren) care a înnebunit, cu un colier de urechi și care șine un tânăr și o femie ostateci. Cei 2 se ucid reciproc în încercarea lui Devereaux de a-l opri pe Scott din a macelări un sat. Declarați dispăruți în misiune, ei de fapt sunt înghețati criogenic și trimiși la o facilitate top-secretă a armatei. 25 de ani mai târziu o echipă de oameni de știință conduși de colonelul Perry (Ed O’Ross), îi transformă pe cei doi și alți recruți în super-soldați.

                Cu 30 de ostatici ținuți în interiorul centralei electrice de la baza barajului McKinley, atacatorii susțin că nu vor elibera niciun prizonier până când camarazii lor nu vor fi eliberați din închisorile federale de pe teritoriul SUA. În încercarea de a salva ostatici sunt trimiși soldații UniSols (cei „dispăruți în misiune”). În timpul misiunii Devereaux începe să aibe flashback-uri din viața lui anterioară. Misiunea e îndeplinită și e a 3-a misiune îndeplinită cu success a acestor soldați (fără niciun mort și fără niciun rănit).

                O reporteriță curioasă de la CNA pe nume Victoria Roberts (Ally Walker) va încerca să afle mai multe despre acești soldați și identitățile lor. Făcând cercetări pe teritoriul armatei cameramanul îi este ucis și, speriată, încearcă să fugă dar este încolțită.  Devereaux o salvează și fuge împreună cu Victoria. Cu restul de soldați UniSols pe urmele vor, vor reuși să scape cu viață și să facă public acest odios experiment?!

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

                În timpul războiului din Vietnam sigura dorință a lui Luc a fost să se întoarcă acasă. Când s-a trezit ca UniSol, și-a amintit acel lucru. În ceea ce-l privește pe Scott, el încă se crede în Vietnam, luptând cu insurgenții. Din punctul meu de vedere scenariul a fost inspirat din Robocop (1987), polițistu Alex Murphy e împușcat la datorie și pentru a-i salva viața îl transformă într-un cyborg uman pe nume Robocop. În acest caz soldații sunt uciși, dar readuși la viață.

                Știați că?!

i) Deși toți soldații erau americani ei au fost jucați de un belgian (JCVD), un suedez (Dolph Lundgren) și un neamț (Ralf Moeller)

ii) Inițial titlul filmului trebuia să fie Cavalerii de cristal (Crystal Knights)

iii) Scenele din Vietnam au fost filmate pe un teren de golf din Kingman, Arizona care a fost făcuut să arate ca o pădure cu frunziș fals.

                De-a lungul timpului JVCD a jucat un multe filme de succes, dar cele mai bune sunt: No retreatm no surrender (1986), Bloodsport (1987), Kickboxer (1989), Lionheart (1990), Double impact (1991), Nowhere to run (1993), Hard target (1993), Timecop (1994), Sudden death (1995), The quest (1996), Maximum Risk (1996) și Double team (1997). Din păcate la noi nu au fost lansate decât Timecop (Blu-ray) și Hard target (DVD), dar din luna august se poate achiziționa și Soldatul universal pe Blu-ray.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata