Avertizarea 3, renașterea răului

Întâi îl vezi, apoi mori.

0

                Avertizarea 3, titlul original Rings, e un film horror regizat de F. Javier Gutiérrez după un scenariu scris de  David Loucka, Jacob Aaron Estes și Akiva Goldsman. E continuarea filmelor Avertizarea (2002) și Avertizarea 2 (2005) și continuă legenda Samarei. Există cineva care nu a auzit legenda? Te uiți la o casetă video, sună telefonul și după 7 zile ești mort, în caz că nu faci o copie și nu arăți filmulețul altei persoane. Din 2002, spiritul răzbunător al Samarei Morgan face ravagii pe sufletele curioase care dau peste această casetă VHS blestemată. Am vizionat acest film azi de la ora 21:00 la Cinema Dacia Reșița și cu această ocazie țin să le mulțumesc organizatorilor pentru invitație.

                De această dată, filmulețul e transferat de pe VHS în format digital cu extensia *.mov. Ideea de bază e aceeași, faci o copie și o arăți altcuiva. Doar că acum lucrurile nu mai sunt așa simple. Se complică pentru că acum vom avea un „film în film” ceea ce pe caseta video nimeni nu a văzut. Julia e o tânără care se teme pentru viața iubitului ei. Pentru a-i salva viața se uită la acest filmuleț și preia blestemul asupra ei,  plonjând într-o încrengătură de descoperiri înspăimântătoare. Cum se va termina această aventură veți afla doar la cinema.

Matilda Lutz e Julia, iubita lui Holt, care preia blestemul asupra ei;

Alex Roe e Holt Anthony, un student care participă la un experiment inițiat de profesorul său, Gabriel Brown;

Johnny Galecki e Gabriel Brown, profesorul lui Holt, care încearcă să deslușească mistrele sufletului. Ce se întâmplă cu sufletul unui om când acesta trece în neființă?!;

Vincent D’Onofrio e Galen Burke, un orb care are grijă de cimitirul din localitate.

                Gutiérrez e fan al primelor două filme din serie. El spune că relația dintre tehnologie și moralitate a jucat un rol de bază în decizia lui de a continua povestea Samarei (Bonnie Morgan). La acea vreme, era un ritual pentru urmăritul casetelor VHS. Alegeai o casetă de pe raft, câteodată trebuia s-o derulezi sau s-o ajustezi… tot procesul dura, dar azi, apeși un buton și videoclipul se redă instant.

Nu uita sa citesti

                Mi-a plăcut foarte mult profesorul. Gabriel îi pune pe studenți să vizioneze filmulețul în format digital. Când o fac, preiau blestemul și încep să vadă lucruri nebunești. Pentru siguranța lor, au aranjat o „coadă”, ceea ce e un alt student căruia îi pot transmite blestemul. Proiectul e creat pentru a se observa natura casetei și nimeni nu ar trebui să fie rănit. Bineînțeles că planul nu le iese.

                Matilda Lutz e fenomenală în rolul Juliei. E o fată al cărui iubit dispare în primele sale săptămâni la facultate. Cei 2 vorbesc mereu pe Skype. Când Holt nu răspunde câteva zile, Matilda devine suspicioasă. Fricile Juliei sunt validate și pentru a-ți salva iunitul urmărește ea videoclipul, făcând totodată o descoperire macabră: sunt scene noi pe care numai ea le poate vedea. Pentru a-și salva viețile, cei doi ajung într-un orășel rural din Washington care conține secrete despre trecutul tragic al Samarei. Astfel, aflăm ce e cu ea și cine au fost părinții ei.

                Ca Samara, Morgan continuă moștenirea familiei ei de a juca personaje horror. Tatăl ei a fost dublura câinelui în Cujo. Mătușa sa Robbi a jucat-o pe Annie, prima fată căruia i se taie gâtul în Vineri 13. Ca o concluzie: tatăl ei e Cujo, mătușa sa e Annie, și ea e Samara. Transformarea lui Morgan în Samara a fost o sarcină incredibil de dificilă pentru Arjen Tuiten și echipa lui.

                Mi s-a părut mai bun decât primele 2 filme din serie? Cinstit?! Nu știu să vă spun. Le-am văzut la vremea lor și cum nu le am originale nu le-am revăzut. Eu sunt omul care nu se uită la filme online și nici nu-și descarcă filme. Ori le am originale, ori deloc. M-a cam dezamăgit pentru că am intuit finalul. Dacă sunteți la film, finalul nu vă va surprinde.

                Eu unul chiar sper ca cei de la OdeonFilm să negocieze cu cei de la Paramount Pictures și să lanseze întreaga trilogie și în România. Dacă se lansează doar ultima parte, pe mine nu mă interesează să-l am la colecție.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar