Batman revine, Burton se întoarce

                Batman revine, titlu original Batman returns, este continuarea peliculei din 1989. Ea a fost realizată în 1992 de excentricul Tim Burton. După ce prima parte a fost un succes, era normal să se facă o continuare. Aș putea spune că ea este chiar mai reușită. La lansare, Batman revine a avut încasări de 47,7 milioane dolari în SUA, mai mult decât prima parte a seriei, care a avut încasări de 42 milioane de dolari în prima săptămână. Inițial, Burton a refuzat să regizeze această continuare, dar a fost convins de scenariul scris de Daniel Waters.

1

                Această super-producție îl readuce în prim plan pe Batman, eroul înaripat al orașului Gotham, care se confruntă cu un nou răufăcător, Pinguinul. Acesta amenință să distrugă întregul oraș, împreună cu armata sa de răufăcători. Max Schreck îl va ajuta pe acesta să devină primarul orașului Gotham, amândoi încercând să scape de Batman. Selina, secretara lui Max, este aruncată din biroul acestuia și se transformă în Catwoman. Aceasta are o personalitate asemănătoare cu cea a lui Batman. Acum, eroul se vede nevoit să iasă din ghearele acesteia și să salveze orașul Gotham de la distrugerea iminentă.

2

                Distribuția mi s-a părut chiar mai reușită decât în prima parte:

Michael Keaton este din nou Bruce Wayne/Batman;

keaton

Danny DeVito este Oswald Cobblepot/Pinguinul. Rolul i se potrivește de minune acestuia pentru că are doar 1,5 m înălțime;

pinguin

Michelle Pfeiffer a primit partitura Selina Kyle/Catwoman. După cum spuneam în recenzia Batman, Tim Burton a vrut s-o distribuie în rolul lui Vicki Vale. El a fost atât de impresionat de interpretarea acesteia în această parte secundă, mai ales atunci când actriţa a lăsat să-i zboare o pasăre printre buze, încât le-a declarat editorilor revistei Cineplex că acest rol este favoritul lui din toate filmele pe care le-a regizat;

catwoman

Christopher Walken este Max Shreck. Vrea să construiască o centrală care să absoarbă toată electricitatea din Gotham. Selina descoperă și astfel este aruncată din biroul acestuia;

max

Michael Murphy este primarul din orașul Gotham;

mayor

Andrew Bryniarski este Chip Shreck, fiul lui Max;

chip

Michael Gough este majordomnul Alfred Pennyworth;

alfred

                Față de primul Batman, în această continuare s-a pus accentul pe orașul Gotham. Cei de la efecte vizuale au creat un oraș care se mulează perfect pe acțiune. Ca sa fac o comparație între villaini, Jack Nicholson a interpretat un Joker care emana energie, dar Danny DeVito a interpretat o creatură deprimantă și lipsită de vlagă. De-a dreptul l-am compătimit pentru viața care a dus-o. Geniul lui Danny DeVito face totul.

3

                Batman revine a avut 2 nominalizări la Oscar pentru: cele mai bune efecte vizuale și cel mai bun machiaj. Danny DeVito a primit în schimb o nominalizare la Zmeura de Aur pentru cel mai slab rol.

4

                Deși a avut încasări mai mari în primul week-end, Batman revine a reușit să strângă la nivel mondial doar 267 milioane dolari, mult mai puțin decât prima parte. Bonusul? Este mult mai întunecat și mai serios decât primul. Minusuri? Nu mai apare Harvey Dent, iar comisarul Gordon este inexistent.

5

                Tim Burton spunea despre filmele sale: „Filmele cu Batman au fost o zbenguială veselă”. Californianul în vârstă de 56 de ani spunea că propriile versiuni cu omul liliac au fost mai puțin întunecate decât cele pe care le-a propus Christopher Nolan după anul 2008. Tind să fiu de acord cu el. Adevărul este că, atunci când au fost realizate cele 2 filme, erau alte vremuri. Au fost întunecate, dar la vremea lor.

6

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul:

                Batman revine s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Pe blu-ray filmul costă 40 lei, iar pe DVD nu se mai găsește. La fel ca prima parte, Batman revine are sunet TrueHD, iar pe DVD avea DTS.

BD

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise