Batman & Robin, cel mai slab film din serie

                Batman & Robin este ultimul film din seria Batman. S-a lansat în 1997 și fanii l-au taxat, fiind cel mai slab din serie. Filmul a fost regizat de același Joel Schumacher după un scenariu scris de Akiva Goldsman. Melodia compusă pentru film de cei de la Smashing Pumpkins, The End Is the Beginning is the End, a câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună piesă hard rock. Val Kilmer a refuzat să revină în rolul lui Bruce, așa că a fost cooptat George Clooney. Chiar şi Clooney a declarat la un moment dat despre film: „Cred că este posibil să fi distrus franciza”.

1

                De această, dată orașul este amenințat de Dl. Freeze. Experimentele criogenice ale doctorului Victor Fries de a-și menține soția în viață iau o întorsătură neașteptată, transformându-l într-un geniu malefic supranumit Dl. Freeze. Pentru a supraviețui, acesta este forțat să-și mențină temperatura corpului sub 0 grade. Acesta intenționează să înghețe tot orașul Gotham, pentru a-și crea un mediu propice supraviețuirii.

2

                Pamela Isley este o horticultoare timidă, care în urma unui experiment biologic ce consta în crearea unei plante carnivore mutante, se transformă în Poison Ivy. Noul ei alter ego are un singur țel: eliminarea vieții umane de pe planetă, pentru ca plantele să poată prelua controlul. Ea este ajutată de Bane, care veți vedea cum ia naștere. N-are legătură cu The dark knight rises nașterea lui. Vicleana Poison Ivy, adeptă a zicalei dezbină şi cucereşte, încearcă să bage strâmbe între Batman şi Robin.

3

                Când Alfred, loialul majordom al lui Bruce și Dick se îmbolnăvește, nepoata acestuia, Barbara, vine să-l viziteze. Din păcate pentru el, singurul care ar putea să-l salveze este maleficul domn Freeze care, bineînţeles, nu are nicio intenţie în acest sens. Noroc că în scenă intră Batgirl, Batman şi Robin care, împreună, vor schimba soarta lumii… Vor reuși cei trei să-i oprească pe răufăcători, înainte ca aceștia să-și ducă planurile la bun sfârșit?

4

                Distribuția este stelară:

George Clooney este Bruce Wayne/Batman. Este un multimilionar care a fost martor la uciderea părinților lui când era un copil. Noaptea, Bruce devine Batman, protectorul orașului Gotham. De această dată, este ajutat de partenerul său Robin;

george

Chris O’Donell este Dick Grayson/Robin, partenerul lui Batman. El are o problemă cu autoritatea lui Batman;

chris

Arnold Schwarzenegger este Dr. Victor Fries/Dl. Freeze. În încercarea de a-și vindeca soția, Nora Fries, suferă un accident și se transform într-un criminal feroce care are un costum ce-i ține temperatura corpului sub 0 grade, costumul fiind alimentat cu diamante;

arnold

Uma Thurman este Dr. Pamela Isley/Poison Ivy. Țelul ei este eliminarea vieții umane de pe planetă, pentru ca plantele să poată prelua controlul. Când sărută, emană o toxină care otrăvește persoana sărutată;

uma

Alicia Silverstone este Barbara Wilson/Batgirl. Părinții ei au murit într-un accident de mașină în urmă cu 5 ani. Unchiul ei este Alfred (Michael Gough);

alicia

Robert „Jeep” Swenson este Bane, bodyguard-ul plin de mușchi al lui Poison Ivy.

bane

                 George Clooney în rolul super-eroului a fost întâmpinat cu entuziasm de fani, dar nu acelaşi lucru s-a petrecut la publicarea primelor imagini cu outfit-ul negru al lui Batman. Acesta va rămâne pentru totdeauna în istorie drept „costumul cu sfârcuri”, ţintă a nenumărate glume mai mult sau mai puţin deocheate.

5

                Producătorii au mai avut în plan o continuare și un prequel. Dar toate planurile au căzut datorită eșecului la box office al filmului. Chris O’Donell a explicat: „Chiar aveau de gând pe atunci să-i ofere lui Robin o producţie proprie. Dar apoi a venit eşecul lui Batman and Robin şi şi-au zis ‘Să lăsăm asta. E finalul acestui proiect’”.

6

                Batman & Robin este, din punctul meu de vedere, un film făcut în mare grabă, după succesul Batman forever. E un film care a ucis întreaga franciză. Cinstit, mi s-a părut mai potrivit George Clooney în rolul lui Bruce Wayne. E cel mai slab din serie, dar nu cel mai prost film pe care l-am văzut. Am văzut altele mult mai slabe.

7

                Știați că?

1. Jeep Swenson, actorul care-l interpretează pe Bane, a murit la 2 luni după lansarea filmului?

2. Din cauza costumului pe care dura foarte mult timp să-l îmbrace, George Clooney a făcut lipsa mică în costum cu mai multe ocazii.

3. Arnold Schwarzenegger a fost plătit cu 25 milioane de dolari pentru rol.

4. În timpul filmărilor, Schwarzenegger a înșelat-o pe soția sa, Maria Shriver, cu menajera, având un copil nelegitim cu aceasta.

5. În benzile desenate, Batgirl este fata comisarului Gordon (o cheamă Barbara Gordon).

8

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul finalului quadrologiei Batman:

                Batman & Robin s-a lansat în România pe DVD, având sunet DTS 5.1.

DVD

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Cmentariile sunt închise