Battle of the year – recenzie

           Josh Holloway (Sawyer din Lost), Laz Alonso (Fenix “Rise” Calderon din Fast&Furious) și Josh Peck (Sparks din Aliens in the Attic) încearcă să readucă supremația în break-dance a Americii în acest film 3D.

           Vor reuși dansatorii (echipa B-Boy) aleși din toate colțurile țării, să lucreze împreună ca o echipă și să aducă premiul cel mare al culturii hip-hop înapoi în America? Cu doar 3 luni înainte de Bătălia finală care are loc în Franța, trebuie antrenată o echipă de dansatori care să câștige premiul cel mare.

           Echipa formată care încearcă se readucă America pe culmile gloriei în stilul break-dance este formată din:

1. Jason Blake, interpretat de Josh Halloway. După ce și-a pierdut nevasta și copilul într-un accident de mașină în urmă cu 2 ani, acesta și-a înecat necazul în alcool. El încearcă să-și regăsească drumul către societate.

2. Franklyn cu “Y“ este interpretat de Josh Peck și este asistentul comic al lui Blake

3. Laz Alonso este Diddy, sponsorul care le pune la dispoziție și tot ceea ce au nevoie pentru a se antrena și a câștiga concursul.

Bineînțeles rolurile principale le au dansatori care sunt: negri, asiatici, homosexuali, evrei. Este vorba de-o mână de băieți cu o poveste în spate.

           Mult accent se pune pe dansatorul Rooster (Cocoș), jucat cu credibilitate de Chris Brown. Cântărețul Chris Brown și câteodată actor nu se descurcă excepțional în film, dar nici rău. Dansează bine și se face remarcat.

           De fapt Bătălia anului este un film despre dans, un film care promovează free style, care a mai fost promovat și în alte filme din care putem aminti: Step up, Street dance, Save the last dance și exemplele pot continua. Dialogul nu este elevat. Sunt replici de genul: “Nu există EU în echipă“,“Trebuie vărsat sânge, sudoare și lacrimi pentru a reuși“.  Dar să nu fim duri, doar e un film despre dans. Filmul prinde culoare când este adus coregraful sau mai bune zis coregrafa Stacy, interpretată de Caity Lotz, cunoscută pentru rolul lui Sara Lance (Canarul) din serialul Arrow.

battle

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

           Scenariul filmului nu este foarte complex, dar în afară de dans sunt și momente comice. Un astfel de moment are loc atunci când apare Stacy și băieții o iau la mișto. Ea le dă o replică pe măsura. Nu e interesată de băieți, ci de bărbați. E un film de la care învățăm să punem preț pe prietenie, care se poate transforma într-o familie.

           Faptule incontestabile sunt atmosfera și dansul. E aproape imposibil să nu aplauzi runda finală.

           Regizorul e Benson Lee, cel care a realizat documentarul Planeta B-Boy.

           Cei cărora le plac filmele cu dans, Bătălia anului este un film care nu trebuie să lipsească din colecția vostră. Filmul a apărut și la noi în format DVD, blu-ray și blu-ray 3D. Eu unul am achiziționat filmul în format 3D. Dezavantajul este că filmul nu poate fi vizionat în format 2D (formatul normal).

dvd

Puteți achiziționa filmul de aici:

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise