Tarzan 3D cronică

           Vreau să vă spun că am fost doar 3 spectatori la varianta subtitrată. Am fost chiar în dilemă când am citit numai recenzii negative şi că animaţia s-a clasat abia pe locul 6 în box-office-ul românesc fiind întrecută de Tinker Bell –The pirate fairy. Dar m-am gândit să-i acord o şansă şi bine am făcut. I-am acordat o şansă la fel cum am acordat o şansă si reboot-ului Spider-man. Deşi trilogia lui Sam Raimi a fost superbă, The Amazing Spider-man mi s-a părut mult mai antrenant decât seria lui Sam. O să vă spun în următoarele rânduri şi de ce mă bucur că i-am acordat o şansă lui Tarzan.

           În primul rând Tarzan în limba maimuţelor înseamnă maimuţa fără blană. Eroul lui Edgar Rice Burroughs arată mai primitiv în ciuda folosirii motion-capture şi 3D-ului. Ceea ce este de apreciat sunt peisajele şi trucurile gimnasticii moderne.

           Această animaţie va fi tot timpul comparată cu animaţia Tarzan a celor de la Walt Disney. Cei de la Constantin Film au achiziţionat drepturile de ecranizare ale reboot-ului. Din păcate eroii animaţiei apar foarte robotizaţi. Deoarece noua generaţie e înnebunită după CGI s-au gândit să facă acest reboot în 3D cu ajutorul motion-capture şi CGI. Cinstit, au cam clacat încercând să facă o animaţie. Mie unul nu prea mi s-a părut pentru copii. Păcat că animaţiile clasice nu mai au căutare. Dar e altă generaţie şi trebuie să ne adaptăm cerinţelor ei. Părerea mea e că nu vor scoate cine ştie ce profit din această animaţie. Ca idee Tarzan din 1999 a avut încasări de 449 milioane dolari in toată lumea. După ce acest reboot va ieşi din cinematografe vom vedea dacă am avut dreptate.

           Animaţia a fost produsă în Germania, la Hannover, avându-i în spate pe cei de la documentarul Animals United. Maimuţele sunt foarte bine conturate, dar se pierde din profunzimea lor în lupta cu oamenii. Cei de la Constantin film au preluat drepturile în 2010, după ce cei de la Walt Disney au renunţat la aceastea. Era vorba ca cei de la Warner Brothers să aducă pe marele ecran în 2016 din nou povestea lui Tarzan. Sper doar să fie mai reuşită.

           Povestea teoretic ar trebui s-o ştie toată lumea:  un elicopter se prăbuşeşte în junglă, iar singurul supravieţuitor este micuţul Tarzan. Un grup de maimuţe curioase îl adoptă pe acesta, după ce în urma accidentului aviatic au pierit părinţii micuţului. Băieţelul creşte alături de animalele sălbatice, învaţă să se comporte asemenea lor şi uită de existenţa sau normele sociale ale oamenilor. Abia 10 ani mai târziu, Tarzan va fi fascinat de întâlnirea cu frumoasa şi curajoasa Jane Porter, de care se îndrăgosteşte imediat. Însă curând, el va înţelege în cel mai greu mod posibil de ce animalele au dreptate să se teamă de oameni. Ca să-şi salveze familia adoptivă şi pe femeia iubită, Tarzan va trebui să se folosească atât de atuurile dobândite în junglă, cât şi de cele moştenite de la adevăraţii săi părinţi.

Tarzan2

           În rolul lui Tarzan a fost disribuit Kellan Lutz. Mie nu mi se pare cine ştie ce actor. Într-adevăr e foarte musculos, dar ca actor mă cam îndoiesc de calităţile lui actoriceşti. Nu mi-a plăcut cum a jucat nici în seria Twilight şi nici în Legend of Hercules care a fost un eşec la box-office. Doar că în Legend of Hercules Kellan a deţinut rolul principal.

Nu uita sa citesti
Related Posts

           Acţiunea mi se pare desprinsă din Indiana Jones  în junglă. Povestea se învârte în jurul unui meteorit, în mod clar pentru o aventură în stil Indiana Jones dar cu 3 decenii în urmă. Dar pot să-l compar foarte bine şi cu Avatar. De ce? Peisajele par desprinse din acest film şi intriga e cam aceeaşi. În această animaţie avem un meteorit care poate schimba lumea şi acolo pe Pandora sunt nişte metale foarte preţioase care nu au fost explorate. În această animaţie Tarzan învaţă foarte repede limba engleză, dar nu lipseşte scena clasică „Eu Tarzan, tu Jane”.

Tarzan3

           E superb să-i vezi pe Tarzan şi Jane distrându-se prin junglă, legănându-se pe liane şi alergând desculţi prin zăpadă. Ca 3D, nu e mai avansat decât 3D-ul celor de la Walt Disney. Unul din cele mai sigure semne că nu au acordat o prea mare atenţie detaliilor este atunci când personajele se confruntă. Feţele lor par a fi umbre. Mă refer la scena în care Tarzan încearcă să-l oprescă pe oportunistul capitalist William Clayton să fure meteoritul. O bucăţică din acest obiect meteorit ar putea alimenta toată coasta de est a Americii timp de o lună de zile. Vă daţi seama şi singuri ce ar face întreg meteoritul. Tot din cauza acestui meterorit au murit şi părinţii lui J.J. Greystoke, numele real al lui Tarzan.

           Scenariul fost rescris de Reinhard Klost după Tarzan of the apes scrisă de Edgar Rice Burroughs. Tot el a regizat şi filmul. Ca voci îi veţi recunoaşte pe Kellan Lutz (Tarzan), Spencer Locke (jane Porter), Trevor St. John (William Clayton), Jim Porter (Les Bubb), Robert Capron (Derek), Jaime Ray Newman (Alice Greystoke, mama lui Tarzan) şi pe Mark Deklin (John Greystoke, tatăl micuţului, care este directorul şi fondatorul Greystoke Energies înainte de moartea acestuia. După moartea lui, John a preluat conducere Greystoke Energies.

           Animaţia este pentru copii şi e dublată în limba română de Pavel Bartoş (William Clayton), Victor Slav (exploratorul Jim Porter), Daniel Buzdugan (Tarzan) şi Cătălina Grama alias Jojo (Jane Porter). Pentru cei mici este o experienţă unică de a învăţa despre natură, viaţa în junglă şi despre povestea faimosului băieţel crescut în sălbăticie de maimuţe. Din păcate sondtrack-ul nu se ridică la nivelul animaţiei din 1999. Nicio melodie nu se compară cu You’ll be in my heart sau Another day in Paradise interpretate de Phil Collins, În plus Edgar Rice Burroughs este cunoscut ca fiind părintele lui Tarzan şi John Carter . Mai jos puteţi urmări trailer-ul animaţiei dublat în română:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise