Birds of Prey, Harley Quinn revine pe marile ecrane

0

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) sau, pe scurt, Birds of Prey este un film american cu supereroi din universul DC; al optulea film din universul DC şi o continuare pentru Suicide Squad (2016).

Birds of Prey este regizat de Cathy Yan după un scenariu scris de Christina Hodson.

Din distribuţie fac parte: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Chris Messina, Ella Jay Basco, Ali Wong şi Ewan McGregor.

Am văzut Birds of Prey la T IMAX, Afi Cotroceni. Harley Quinn iese din umbra lui Joker şi se bucură din plin de lumina reflectoarelor.

După evenimentele din Suicide Squad, Harley se desparte de Joker. Iniţial ea ascunde faptul că nu mai are o relaţie cu acesta, însă îşi dă seama că pentru a deveni independentă şi pentru a avea un scop în viaţă trebuie să meargă mai departe şi să accepte că s-a despărţit de cel pe care încă îl mai iubeşte.  

După ce anunţă că este singură, lucrurile iau o întorsătură la care nu se aştepta deloc. Nemaifiind protejată de prinţul crimelor, Harley este vânată de toţi pe care i-a rănit la un moment dat în viaţă.

În timpul relaţiei cu Joker, lumea interlopă din Gotham şi forţele de ordine au lăsat-o să creeze haos deoarece se temeau de mânia acestuia, dar acum Harley nu se mai află sub protecţia lui Joker şi este, în consecinţă, o pradă atât pentru răufăcătorii din lumea interlopă, cât şi pentru poliţie.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Lordul Crimei, Roman Sionis, numit şi the Black Mask, vrea să devină persoana cea mai de temut din Gotham City. Atenţia lui este asupra unui premiu care i-ar deschide calea spre guvernare. Dar, o adolescentă şi o asasină misterioasă îi încurcă planurile, la care se adaugă o cântăreaţă cu o voce deosebită, precum şi o poliţistă hotărâtă să facă ordine în oraş.

Regizorul Cathy Yan şi scenarista Christina Hodson oferă un film distractiv, cu multe momente hilare care vor stârni râsete. Bineînţeles că pelicula conţine din belşug şi scene de acţiune, bătăi, fiind pe alocuri chiar foarte violent. Harley Quinn nu este un personaj dur, trist sau mânios. Ea se află în lumea ei, simţind o dragoste obsesivă pentru Joker. După despărţirea de el, Harley se simte pierdută şi îşi îneacă amarul în băutură. Abia după o perioadă de timp, îşi dă seama că trebuie să accepte că relaţia s-a terminat şi să îşi găsească un ţel, ceva de făcut. Ea este o ucigaşă şi răufăcătoare, dar nu diabolică ca Joker. Harley este sexy, dar şi feministă, cu mintea tulbure, dar nu în totalitate psihopată. Birds of Prey este filmul ei, o petrecere la care se bucură mult să participe.

Ewan McGregor se descurcă excelent în rolul personajului negativ, Roman Sionis. Sunt momente în care vei râde împreună cu Sionis, dar vor fi scene în care acesta te va îngrozi prin cruzimea de care dă dovadă.

Scenariul este destul de simplu şi previzibil, dar trebuie să recunosc că funcţionează bine, are farmecul său şi profită din plin de popularitatea lui Harley. Consider că povestea ar fi fi avut nevoie de mai multă profunzime, iar unele personaje de roluri mai semnificative.

Birds of Prey a primit rating-ul R pentru că este presărat cu scene de violenţă grafică şi limbaj licenţios, aşadar nu este un film pentru copii.

Distribuit de Vertical Entertainment, Birds of Prey ajunge în cinematografe vineri, 7 februarie 2020. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata