0

Bullet Train este un film de acțiune regizat de David Leitch după un scenariu de Zak Olkewicz.

Din distribuție fac parte: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon, Benito A. Martínez Ocasio și Sandra Bullock.

Am văzut Bullet Train la IMAX (Afi Cotroceni) mulțumită invitației de la IntercomFilm. O adaptare a romanului japonez din 2010 al lui Kōtarō Isaka, Bullet Train ne prezintă o mulțime de asasini manipulați de un criminal misterios. David Leitch (John Wick, Atomic Blonde) rămâne fidel scenelor de o violență necruțătoare, sângeroasă și chiar extravagantă.

Regie, scenariu și distribuție

Agentul LadyBug (Gărgăriță), interpretat de Brad Pitt, se urcă în cel mai rapid tren din lume și pornește spre Tokyo. După ce și-a revenit dintr-o ambuscadă aproape fatală, el vede altfel viața și vorbește despre convingerile sale filozofice. LadyBug ignoră sfatul sfătuitorului său nevăzut (Sandra Bullock) de a lua o armă. Cu siguranță, orice problemă poate fi rezolvată, crede el, pașnic. Misiunea pare destul de simplă: de a fura o anumită servietă și a coborî la următoare stație.

În tren se mai află Lemon (Brian Tyree Henry) și Tangerine (Aaron Taylor-Johnson), doi „gemeni” nemiloși, cunoscuți pentru metodele lor brutale. Lemon este fan al show-ului pentru copii „Thomas & Friends”. El citește oamenii comparându-i cu trenurile antropomorfizate. Gemenii îl escortează pe fiul răpit anterior (Logan Lerman), al unui gangster puternic, cunoscut ca Moartea Albă (Michael Shannon).

Nu uita sa citesti

Teambuilding

Niciunul dintre asasinii angajați nu este conștient de misiunea Tatălui, alias Yuichi Kimura (Andrew Koji). El este gata de răzbunare, dar se lovește în mod stupid de o figură înșelătoare. Prințul (Joey King) are treburi nerezolvate cu Moartea Albă. Între timp, Lupul (Bad Bunny) se alătură bătăii după nunta sa mexicană cu final tragic. LadyBug realizează rapid că toți sunt pioni involuntari într-un joc periculos. Cineva a trimis în tren ucigași cu un scop necunoscut. LadyBug vrea cu disperare să coboare, dar nu poate scăpa de măcel.

Bullet Train are personaje complexe care contribuie fiecare în parte cu replici pline de umor diabolic. Comparațiile constante ale lui Brian Tyree Henry cu Thomas & Friends nu sunt la fel de comice, dar joacă un rol important în poveste. Leitch, care a lucrat ca dublu cascador al lui Pitt ani de zile, este în mod clar pasionat de jucătorii săi. El oferă tuturor șansa de a se remarca. Mai mult decât atât, aduce cantitatea potrivită de adrenalină pentru a-ți menține atenția până la final. Cursa este contra-cronometru, pe viață și moarte, iar lupta este aprigă. Cine va câștiga?

Așa cum am precizat deja, scenariul lui Zak Olkewicz are la bază romanul lui Kotaro Isaka, unul dintre cei mai apreciați autori japonezi ai genului mister. Pornind de la cartea acestuia, producătorii filmului au realizat o incursiune palpitantă și comică în lumea asasinilor. Este interesant faptul că întreaga acțiune se desfășoară într-un tren și nu orice tren, ci unul de mare viteză. Fiecare vagon are asasini, iar confruntările lor beneficiază de efecte speciale, cascadorii și coregrafii spectaculoase a luptelor – toate, într-un spațiu îngust, într-un tren aflat în mișcare.

În ce privește distribuția, Brad Pitt revine pe marile ecrane într-un rol carismatic, vulnerabil și comic în același timp. El își demonstrează, o dată în plus, atuurile de star și, nu în ultimul rând, își realizează singur scenele de luptă.

Distribuit de IntercomFilm, Bullet Train (Trenul asasinilor) a ajuns în cinematografe pe 5 august 2022. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata