Jungle Cruise, o croazieră în junglă de neratat

0

Jungle Cruise este un film american regizat de Jaume Collet-Serra după un scenariu scris de Glenn Ficarra, John Requa și Michael Green, produs de Walt Disney Pictures. Filmul are la bază una dintre atracțiile principale ale parcului tematic Disneyland, și anume, croaziera în junglă, lansată prima dată în anii 1950.

Din distribuție fac parte: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Édgar Ramírez, Jack Whitehall, Jesse Plemons și Paul Giamatti.

După o întârziere de un an din cauza pandemiei COVID-19, Jungle Cruise a fost lansat în Statele Unite la 30 iulie 2021, simultan în cinematografe și digital prin Disney + cu Premier Access. Filmul a încasat peste 13,5 milioane de dolari în întreaga lume și a primit recenzii mixte de la critici.

Am văzut Jungle Cruise la IMAX (Cinema City, AFI COTROCENI) și pot spune că a fost o surpriză minunată, fiind exact filmul de care aveam nevoie după zile lungi la locul de muncă.

Acțiunea are loc în 1916 la Londra în timpul primului război mondial. Dr. Lily Houghton (Emily Blunt) refuză să accepte standardele restrictive ale societății în ce privește statutul femeii. Cu ajutorul fratelui mai mic, McGregor (Jack Whitehall), ea pune la cale un furt arheologic. Lily este convinsă că va reuși să rezolve misterul din spatele unui artefact tribal, o relicvă legendară care ar avea puterea de a schimba soarta omenirii. Însă, lucrurile nu sunt deloc simple, iar curajoasa Lily îl duce pe McGregor în America de Sud, neștiind că nemilosul prinț german Joachim (Jesse Plemons) se află pe urmele lor.

În Brazilia, Frank Wolff (Dwayne Johnson) își câștigă existența oferind plimbări turiștilor bogați pe nava lui dărăpănată.

El se întâlnește întâmplător cu Lily și McGregor și îi păcălește să-l angajeze pentru expediția lor. Dar, în timp ce pornesc în necunoscutul periculos, forțele supranaturale conspiră și ele împotriva lor. Un conquistador blestemat (Édgar Ramírez) și adepții săi sunt hotărâți să scape de blestemul ce s-a abătut asupra lor.

Nu uita sa citesti

355

Dwayne Johnson, Emily Blunt și Jack Whitehall își joacă rolurile perfect, fiecare personaj având un farmec aparte. Din distribuție, mai fac parte: Edgar Ramirez, Jesse Plemons și Paul Giamatti. Regia este semnată de Jaume Collet-Serra.

Jungle Cruise amintește constant de drepturile femeii în societate, precum și statutul celor care au altă orientare. Lily șochează purtând pantaloni, lucru adus în mod repetat ca o glumă pentru a evidenția rolul ei de rebelă a societății. Frank o poreclește „pants” (pantaloni). Apoi este McGregor, care explică de ce nu este căsătorit.

“Jungle Cruise / Croazieră în junglă” este distribuit în România de Forum Film și are premiera în data de 30 iulie 2021 în formatele subtitrat, dublat, 3D, IMAX 3D.

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel și LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Marvel, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar