Case 39, un horror psihologic care nu trebuie ratat

                Case 39 a fost la noi tradus Cazul 39. L-am văzut atunci când a apărut și l-am mai revăzut o dată, acum 4 ani, de la un centru de închirieri pe DVD. Filmul a fost distribuit de cei de la Paramount Pictures și a fost lansat pe DVD și blu-ray de cei de la Odeon Film. Trebuie să recunosc că nu l-am mai văzut de mult, dar când am văzut că filmul costă 40 lei pe blu-ray nu m-am putut abține și l-am cumpărat. Chiar am fost speriat că nu o să-mi placă pentru că de obicei filmele care mi-au plăcut foarte mult când eram mai micuț, nu mă mai dau pe spate. Dar trebuie să vizionați neapărat acest film. Dacă aveți un blu-ray cinema, trageți draperiile, dați sunetul la jumătate și veți fi terifiați. Case 39 a fost regizat de Christian Alvart după un scenariu de Ray Wright. Pelicula prezintă o poveste intensă, legată de teroarea psihologică trăită de o asistentă socială ce descoperă o forţă a răului mai mare decât şi-ar fi imaginat cineva, atunci când încearcă să salveze o copilă care, în mod misterios, nu mai vorbeşte.

1

                Emily Jenkins este o asistentă socială idealistă, foarte devotată şi cu experienţă, care îşi închipuie că le-a văzut pe toate: minciuni, neglijenţă, nepăsare, abuzuri de tot felul. Țelul său este să ajute cât mai mulți copii abuzați să aibă o viață normală. Vine ziua în care are deja 38 de dosare pe masă, iar șeful ei îi dă și cazul 39. Despre ce este vorba în acest caz?!

2

                O fetiţă de 10 ani, Lilith Sullivan, pare să fi fost agresată în repetate rânduri de către părinți. Aceasta nu este în siguranță în propria casă. Zguduită de singurătatea şi inocenţa fetiţei, femeia decide să facă ceea ce nu şi-a mai îngăduit niciodată în trecut: să se implice personal. Cele mai cumplite temeri ale asistentei sociale se confirmă atunci când soţii Sullivan încearcă s-o ucidă pe Lilith, cu toate că este singurul lor copil. După ce o salvează, Emily Jenkins decide să-i ofere lui Lilith un cămin fericit până să îi poată găsi o familie adoptivă. Dar ceea ce nu ştie este că Lilith nu este fetiţa inocentă care vrea să pară.

3

                Ce a împins familia lui Lilith spre punctul distrugerii? De ce oricine vine în contact cu Lilith pare să îşi piardă subit minţile? Cum va putea supravieţui Emily groazei devastatoare ce o macină în secret? Pentru a descoperi adevărul, Emily trebuie să lase la o parte raţiunea şi să se confrunte cu cele mai îngrozitoare coşmaruri, din clipa în care păşeşte într-un tărâm supranatural, unde răul iese la pradă printre oameni.

4

                Distribuţia este surprinzătoare şi totodată superbă.

Renée Zellweger o interpretează pe asistenta socială Emily Jenkins. Actriţa este cunoscută mai ales pentru rolurile din comedii romantice. Ceea ce trebuie să ştiţi este că a jucat şi în muzicalul Chicago, iar pentru acel rol a fost recompensată cu un premiu Oscar, şi în Cold Mountain, în rol de femeie care se descurcă pe cont propriu. De această dată, o veţi vedea într-un horror. Zellweger este într-adevăr o actriţă talentă, jucând o multitudine de roluri diversificate;

emily

Jodelle Ferland este Lillith Sullivan, fetiţa care va dezlănţui Iadul în viaţa lui Emily;

lilly

Ian McShane este detectivul Mike Barron, cel care o ajută pe Emily cu acest caz „special”;

mike

Bradley Cooper este psihologul Douglas, amicul lui Lilly. Job-ul acestuia este să ajute copiii să treacă peste momentele grele;

doug

Callum Keith Rennie și Kerry O’Malley sunt Edward și Margaret Sullivan, părinții lui Lilly;

parents

Adrian Lester este Wayne, șeful lui Emily.

wayne

                Scenariul este bine închegat, suspansul fiind la el acasă. Efectele speciale sunt superbe. Nu pot să-mi scot din minte imaginea cu viespile care-l atacă pe… Dacă până acum nu am avut probleme cu viespile, când mă gândesc la acea imagine, aș putea spune că m-am ales cu o fobie.

5

                Piticoata Jodelle Ferland face un rol genial. M-a impresionat cum jonglează cu stările sufleteşti: într-o clipa este inocenţa întruchipată, iar în secunda următoare trebuie să fugi de ea ca să-ţi salvezi viaţa, căci se transformă în altceva.

6

                Ar mai fi ceva de spus?! În momentul în care încep să moară oameni şi Emily bănuieşte că Lilly este de vină, asistenta începe să-şi piardă minţile. În concluzie, este un film pe care fanii genului horror nu au voie să-l rateze.

7

                În continuare vă invit să urmăriţi trailer-ul acestui film:

                Case 39 s-a lansat la noi pe DVD şi blu-ray. Partea cea mai frumoasă este că preţul de 40 lei este valabil pentru ambele formate. 🙂 Pe blu-ray pelicula are sunet DTS-HD 5.1.

bd

Cumpără DVD                    Cumpără BD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Cmentariile sunt închise