“Charming”, o reinterpretare modernă a basmului clasic

Din 15 iunie la cinema. Distribuit de OdeonFilm.

0

“Charming” (“Prinţul fermecător”) este o animaţie regizată şi scrisă de Ross Venokur.

Am văzut “Charming” la Grand Cinema Băneasa. Animaţia oferă o reinterpretare a basmelor clasice “Cenuşăreasa”, “Frumoasa din Pădurea Adormită” şi “Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”. Cele trei prinţese, care nu mai au nevoie de nicio prezentare, se îndrăgostesc de acelaşi prinţ, Philippe. Un basm cu totul diferit faţă de cele clasice, “Charming” aduce pe marile ecrane o călătorie magică, care, fireşte, că nu este lipsită de peripeţii.

Regie şi scenariu

Philippe este prinţul moştenitor al tronului, însă se află sub influenţa unui blestem puternic. Atunci când era doar un bebeluş, prinţul a fost blestemat cu prea mult farmec, astfel încât, odată ce devine adult, toate femeile din regat se îndrăgostesc de Philippe, iar bărbaţii îl detestă pentru acest lucru.

Totul se complică atunci când Cenuşăreasa, Frumoasa din Pădurea Adormită şi Albă ca Zăpada merg să îşi comande tortul de nuntă, moment în care află că viitorul mire este aceeaşi persoană în toate cele trei cazuri.

Pentru a rupe vraja, Philippe este trimis de tatăl său într-o călătorie în care prinţul trebuie să îşi învingă propriile temeri şi să îşi găsească dragostea adevărată.

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

În această aventură, Philippe nu merge singur, ci împreună Lenny, o fată care, pentru a nu fi închisă pentru jaf, acceptă să îl însoţească pe prinţ. Deghizată în bărbat, Lenny şi prinţul încep o călătorie periculoasă, însă care îi va maturiza şi care îi va învăţa lecţii importante.

În ce priveşte personajele, Philippe este un tânăr prinţ imatur, care nu realizează iniţial ce înseamnă cu adevărat blestemul. El îşi trăieşte viaţa, fiind detestat de toţi bărbaţii din regat, însă nu se străduieşte să facă o schimbare pozitivă în viaţa sa. Lucrurile se schimbă când o întâlneşte pe Lenore, o tânără care este imună la farmecele prinţului. Călătoria alături de Lenny (Philippe nu ştie că Lenny este în realitate Lenore) îl va maturiza pe prinţ, căci îl va determina să pună, pentru prima dată, siguranţa şi fericirea poporului său înaintea propriei vieţi.

Lenore (Lenny) este o femeie puternică şi luptătoare, care nu a avut o viaţă uşoară. Din cauza unui trecut dur, aceasta şi-a reprimat emoţiile, ca să nu sufere şi să nu fie rănită. Când îl întâlneşte pe Philippe, apare un sentiment nou, necunoscut, dar care o va face să îşi schimbe ideile şi modul de gândi despre dragoste.

În ce priveşte coloana sonoră, veţi descoperi piese amuzante şi încântătoare, însă şi melodii profunde, cum ar fi Balladino, interpretată de Sia. Mă bucur că toate aceste piese au fost păstrate în variantele originale, adică în limba engleză.

În concluzie, “Charming” reprezintă o reinterpretare modernă şi amuzantă a unor basme clasice, fiind o animaţie plină de farmec atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Distribuită de OdeonFilm, pelicula ajunge în cinematografe vineri, 15 iunie 2018. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata