Cronică Arthur Christmas

                Animaţia Arthur Christmas (Marea cursă de Crăciun) este un film britanico-american, de animație pe calculator, comedie din 2011 produs de Aardman Animations și Sony Pictures Animation și distribuit de Columbia Pictures. L-am văzut 3D. Din punct de vedere vizual este excelent. Culorile sunt foarte vii, la fel cum se întâmplă la toate animaţiile. Se simte că animaţia este britanică, după accentul britanic. Păcat că la cinema nu a rulat în engleză, deoarece veţi recunoaşte vocile lui James McAvoy (Arthur), Bill Nighy (Bunicul Crăciun), Imelda Staunton (Doamna Crăciun), Laura Linney (computerul de la Polul Nord), Hugh Laurie (Steve), Jim Broadbent (Moş Crăciun), Ashley Jansen (Bryony) şi Eva Longoria (Chief De Silva). Singurul lucru pe care-l am de criticat este subtitrarea. Este albă şi în unele momente nu se vede. Trebuie să ştii engleză să înţelegi sau puteţi să vă uitaţi la el dublat în limba română (prefer să nu comentez dublajul făcut de ai noştri).

arthur nava

                V-aţi întrebat vreodată cum împarte Moş Crăciun toate cadourile într-o singură noapte? Pe vremea când stră-străbunicii noştri erau doar nişte copii, în lume nu erau aşa de mulţi copii ca în ziua de azi şi cadourile erau aduse cu sania. Dar în ziua de azi, pentru a face faţă cererii, Moş Crăciun se foloseşte de tehnologia ultramodernă, din baza sa de la Polul Nord ! Din păcate, în acest an un copil a fost uitat şi nu îşi va primi cadoul. Ce se întâmplă mai departe veţi putea vedea doar urmărind animaţia. Nu vă dau prea multe detalii pentru ca totul să fie mai interesant.

arthur cadou uitat

                Problema este că de-a lungul anilor fiecare Moş Crăciun şi-a exercitat funcţia timp de 70 de ani. În acest an Moş Crăciun trebuie să predea ştafeta unuia dintre cei 2 copii: Arthur sau Steve. Era cazul ca povestea lui Moş Crăciun să fie ecranizată mai modern. Accentul britanic este foarte simpatic. Toată acţiunea care are loc mi se pare desprinsă din seria Mission impossible şi 007: James Bond, dar de data asta cu elfi. Este un film care răspunde întrebărilor puse de cei mici. Măcar ni se oferă o explicaţie plauzibilă cum de Moş Crăciun este nemuritor.

arthur elfs

                Arthur este fiul cel mic al lui Moş Crăciun (Malcom Claus) şi este o persoană „încurcă lume”. Toate lucrurile îi ies pe dos, oricât de mult încearcă să ajute. Dar el este cel care apreciază cu adevărat această sărbătoare şi este tot timpul fericit, chiar dacă este certat tot timpul.

                În momentul în care acel copil este uitat, Arthur împreună cu bunicul Crăciun încep o cursă contra cronometru să aducă la timp cadoul copilului uitat. Oare ce se poate opune acestei curse? Doar nişte lei şi tigri puşi pe mâncat, reni la care se rup legăturile şi se depart de sanie, demolări prin oraşul Toronto.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

arthur grandpa

                Sentimentul care te copleşeşte la finalul filmului estecă nu ai pierdut timpul degeaba. Este o animaţie la care vă veţi distra la cât de anapoda iese orice plan făcut. Eu încă nu am văzut o animaţie de Crăciun care să nu mă binedispună.

                În continuare vă voi lăsa să urmăriţi trailer-ul animaţiei:

                Filmul a fost editat şi la noi de Empire film şi se găseşte în magazine. Îl puteţi găsi sub formă de DVD şi blu-ray 3D. Varianta 3D conţine şi varianta 2D. Filmul pe blu-ray 3D este mai ieftin decât filmul pe DVD.

arthur

Cumpara acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise