The dark tower, moartea întotdeauna câștigă

0

                The dark tower (Turnul întunecat) e un film regizat de Nikolaj Arcel după un scenariu scris de el alătru de Akiva Goldsman, Jeff Pinkner și Andres Thomas Jensen, după seria de romane ale lui Stephen King. Seria de romane cult „The dark tower” a fost începută în 1982, prima carte intitulându-se „The Gunsliger”. De atunci, această serie a ajuns la 8 volume. Am vizionat filmul azi la Cinema Dacia Reșița de la ora 21:00 și cu această ocazie țin să le mulțumesc organizatorilor pentru invitație.

                Mai sunt şi alte lumi în afară de cea în care trăim, iar Turnul întunecat protejează aceste lumi de întuneric. Dacă acesta ar fi doborât toate lumile ar fi invadate de monștrii, ceea c ear însemna sfârșitul lumii pe care o știm. Ultimul pistolar, Roland Deschain (Idris Elba), s-a angajat într-o luptă nesfârşită cu Walter O’Dim, cunoscut sub numele de Omul în negru (Matthew McConaughey), pe care vrea să-l împiedice să distrugă Turnul întunecat. Acesta răpește copii, deoarece cu ajutorul minții lor va reuși să distrugă turnul.

                Între aceste forţe apare un băiat din lumea noastră, care ar putea înclina balanţa, schimbând rezultatul luptei. Jake Chambers (Tom Taylor), un băiat de 11 ani, duce o viaţă obişnuită în New York împreună cu mama sa Laurie (Katheryn Winnick) şi tatăl său vitreg, Lon (Nicholas Pauling). Bântuit de vise ciudate, pe care nu le înţelege, el desenează schiţe detaliate în care apare Pistolarul, Omul în negru şi lumea ireală în care trăiesc (Tărâmul de mijloc), unde el întrevede Turnul. Jake urmează ideile pe care le vede în visele sale şi astfel găseşte o cale de a ajunge în Tărâmul de mijloc, unde el îl caută pe Roland Deschain. După ce îl întâlneşte pe Pistolar, băiatul se implică în lupta pentru apărarea universului. Soarta lumii este scoasă la mezat, iar binele şi răul se vor confrunta într-o ultimă bătălie, în care numai Roland poate să apere Turnul de Omul în negru.

                Trebuie să recunosc că nu am citit romanele. Cronicile vis-a- vis de film nu sunt foarte bune, dar mie mi-a plăcut la nebunie. Una dintre critici ar fi schimbarea lui Roland din alb în negru. Idris Elba îl interpretează magistral pe Pistolar. A acceptat partitura pentru că după spusele lui: „Am vrut să fie eroul, însă nu orice fel de erou învechit. Am vrut să joc în ceva original. Nu am vrut să apar într-un remake şi am deja legături şi cu Marvel şi cu Disney. Acum am contact şi cu această adaptare. Şi e vorba de un material original. Eu sunt la cârmă aici şi este un personaj ce n-a mai apărut în faţa publicului.”

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

                Cele opt volume fantasy ale lui King conturează, în fond, o poveste clasică în care binele luptă împotriva răului. King a avut un rol important în adaptarea scenariului pentru marele ecran. „S-a implicat mult şi a venit cu o mulţime de idei. Nu a impus nimic, însă a avut întotdeauna sugestii excelente”, a spus regizorul danez. În ceea ce-l privește pe McConaughey, acesta s-a simţit bine în pielea antagonistului. „Personajele negative sunt întotdeauna distractiv de interpretat, pentru că nu au limite. Nu fac compromisuri. Nu încearcă să-şi facă prieteni. Nu se complică în maniere şi fasoane”, a declarat actorul.

                Mi-a plăcut la nebunie modul de filmare și contrastul dintre cele 2 lumi legate de acest turn. Imaginea filmului The Dark Tower diferă esenţial de la o secvenţă la alta: de la micul apartament al lui Jake, unde camerele sunt aproape de el, la lumea enormă în care intră băiatul în Tărâmul de Mijloc. Deoarece acțiunea se desfăşoară atât în New York-ul zilelor noastre cât şi în Tărâmul de mijloc. Când intri în Tărâmul de mijloc intri într-un fel de pustietate (deșert), în care se află rămăşiţele unei civilizaţii străvechi, care se văd împrăştiate peste tot. Deși lumea aceasta e aproape distrusă, Jake luptă să apere lumea din care provine el.

                În această lume paralelă Pistolarul trăiește după o lege învațată de la tatăl său: „Nu țintesc cu mâna. Țintesc cu ochiul. Nu trag cu mâna. Trag cu mintea. Nu ucid cu arma. Ucid cu inima.” Cum nu am citit romanele nu pot să-mi dau cu părerea cât de bine a fost adaptat, dar pot să spun că mi-a părut rău că s-a terminat așa repede. Sper ca acestă primă adaptare să fie un succes și să putem viziona la cinema o trilogie și acasă un serial TV care să facă legătura între cele 3 filme. Dacă eu nu v-am convins că filmul merită urmărit la cinema, poate vă convinge trailer-ul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata