“De ce el?”, aceasta este întrebarea!

0

“De ce el?” (“Why Him?”) este o comedie regizată de John Hamburg după un scenariu scris de Hamburg și Ian Helfer.

Din distribuție fac parte: James Franco, Bryan Cranston, Zoey Deutch, Megan Mullally, Griffin Gluck și Keegan-Michael Key.

Am vizionat marți “De ce el?” la Grand Cinema Băneasa. Comedia romantică regizată de John Hamburg urmărește povestea unui tată care face cunoștință cu iubitul fiicei sale. Pelicula ne prezintă conflictele dintre generații, dintre cei de clasă mijlocie și milionari excentrici și, nu în ultimul rând, dintre gineri și socri. Deși premisa este bună, filmul nu reușește să impresioneze.

“De ce el?”, aceasta este întrebarea pe care și-o pune Ned Fleming (Bryan Cranston). Dintre toți băieții pe care fiica sa, Stephanie (Zoey Deutch), i-ar fi putut alege, de ce l-a ales pe Laird (James Franco)?

Ned Fleming este un soț și tată iubitor, care își protejează familia. În apropierea Crăciunului, Stephanie, fiica lui cea mare, își invită părinții și fratele mai mic pentru a petrece împreună sărbătorile la Stanford. Acolo, Ned, soția lui, Barb, și Scotty, mezinul familiei, îl cunosc pe Laird, iubitul lui Stephanie, care nu este un băiat obișnuit, ci un milionar extravagant, fără prea multe maniere și care nu poate să spună trei-patru cuvinte fără să strecoare o înjurătură. Nu e de mirare că Ned este șocat să descopere cine este iubitul fiicei sale.

Prima întâlnire dintre iubitul lui Stephanie şi familia Fleming este cât se poate de ciudată: pentru a-i impresiona, Laird își tatuează pe spate o felicitare de Crăciun cu chipurile lui Ned, Bard și Scotty, le oferă un meniu bizar și folosește un limbaj ilicit.

Lucrurile se complică și mai mult atunci când Ned află că Laird intenționează să o ceară în căsătorie pe Stephanie. Chiar dacă tânărul își asigură viitorul socru că acesta îl va vedea ca pe un fiu până în ziua de Crăciun, Ned este convins că fiica sa nu se poate căsători cu un asemenea individ. (Dacă Ned îl va accepta sau nu ca ginere pe Laird, rămâne să descoperiți vizionând “De ce el?”.)

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Evenimentele din film au loc în perioada Crăciunului, fără un motiv anume, așadar, putem considera pelicula, într-o oarecare măsură, potrivită pentru sărbătorile de iarnă. Mai mult, vorbim despre luna cadourilor, iar un film cu Bryan Cranston și James Franco nu poate fi atât de rău. Și, da, pot spune că nu este un film foarte slab, însă nici nu impresionează cu ceva deoarece premisa este bună, însă nu merge în direcția potrivită.

Distribuția este, din punctul meu de vedere, punctul forte al filmului, iar Cranston și Franco fac o echipă foarte bună. Laird este prezentat încă de la început ca o persoană nepotrivită pentru Stephanie din cauza stilului său excentric. El încearcă să facă o impresie bună, însă nu îi reușește pentru că intră în panică de fiecare dată și fie folosește un cuvânt pe care nu ar fi trebuit să îl rostească, fie, pur și simplu, vine cu o idee proastă. În ciuda acestor lucruri, este clar că are intenții bune, iar problema sa este că nu este obișnuit cu anumite norme sociale. În schimb, Ned este prezentat ca un soț și tată ideal, dar care nu poate accepta ideea că fiica sa a ales băiatul nepotrivit. Mai mult, el consideră că știe ceea ce este mai bine pentru Stephanie și de aici pornește conflictul cu Laird.

“De ce el?”

În ceea ce priveşte personajele secundare, Zoey Deutch se descurcă bine în rolul lui Stephanie, o tânără inteligentă, care ştie ce vrea şi care nu se lasă influenţată şi controlată nici de tatăl său, nici de iubitul său. Alţi actori care mi-au atras atenţia: Megan Mullally, care o interpretează pe Barb Fleming, soţia lui Ned şi mama copiilor, Stephanie şi Scotty, şi Keegan-Michael Key, care ni-l aduce pe Gustav, asistentul personal al lui Laird. Amândoi ne oferă nişte personaje amuzante şi, totodată, unele din cele mai comice momente din peliculă.

În concluzie, povestea din “De ce el?” se desfăşoară într-un mod previzibil şi se bazează foarte mult pe tema – tatăl foarte protector şi noul iubit al fiicei sale – fără să aducă ceva nou, astfel că filmul nu ajunge la potenţialul său maxim.

“De ce el?” are premiera în cinematografe la data de 30 decembrie 2016. Pelicula este distribuită în România de OdeonFilm. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata