Singuri acasă, ce fac animăluţele când stăpânii nu-s acasă?

0

                Singuri acasă, titlu original The secret life of pets, e cel mai bun debut al unei animaţii originale. Regizată de Chris Renaud şi Yarrow Cheney după un scenariu scris de Brian Lynch, Cinco Paul şi Ken Daurio, această animaţie a avut la debut încasări de peste 100 de milioane de dolari. Ajungând la încasări globale de aproape 876 de milioane de dolari nu mică mi-a fost mirarea când am aflat că pe 13 iulie 2018 se va lansa o continuare.  În America, personajele acestei animaţii sunt deja celebre. Puştii îşi cumpără ghiozdane, îmbrăcăminte, accesorii şi mai ales jucării cu animalele de casă preferate.

Singuri acasă

                Max e un terrier care a trăit în New York toată viaţa şi e cel mai norocos câine datorită stăpânei sale, Katie. Cei 2 au o relaţie perfectă. S-au întâlnit cu ceva timp în urmă, când el era doar un puiuţ şi s-au înţeles din prima. De când au devenit „colegi de apartament” au devenit nedespărțiți. Katie ar face orice pentru Max, iar Max e loialul ei protector. Iubirea dintre ei e dincolo de cuvinte sau pantofi… Sunt Max și Katie împotriva lumii. Ce mai… Sunt suflete pereche…

Singuri acasă

                Dar e o singură problemă. Aproape în fiecare zi Katie pleacă și se întoarce seara. Max încearcă să o oprească, dar orice ar face nu funcționează. În fiecare zi Max are planuri mari. Stă în fața ușii și așteaptă ca Katie să se întoarcă acasă. Dar viața lui Max se schimbă o dată ce în viața sa intră maidanezul Duke, adoptat de stăpâna sa. Odată cu acest „intrus” viața liniștită a lui Max este brusc întreruptă și el și toate animalele de casă din cartier pornesc într-o aventură  foarte amuzantă, atât pentru copii cât și pentru adulți. Cum vor supravieţui cei doi căţei în New York fără lesă sau zgardă? Veți afla doar vizionând această animație!

Singuri acasă

Max (voce Louis C.K.) un  terrier Jack Russell care e foarte atașat de stăpâna sa Katie (voce Ellie Kemper). Totul se schimbă când intră în viața sa „frățiorul său” Duke;

Duke (voce Eric Stonestreet) e un maidanez adoptat de Katie. Max e supărat de sosirea lui Duke. Max are o viaţă bună acolo, un apartament de lux în New York, o stăpâna groazavă , şi apoi apare și Duke…;

Chloe (voce Lake Bell) e o pisică mâncăcioasă descurcăreață și prietenă cu Max;

Gidget (voce Jenny Slate) e un pomeranian alb și îndrăgostită în secret de Max. În momentul în care Max și Duke dispar, ea va conduce operațiunea de salvare;

Mel (voce Bobby Moynihan) un câine hiperactiv și prieten cu Max. Mel este foarte, foarte agitat, foarte, foarte entuziasmat să îşi vadă stăpâna, foarte foarte entuziasmat de orice;

Buddy (voce Hanniba Buress) e un teckel lung și negru, prieten cu Max;

Snowball (voce Kevin Hart) e un iepuraş alb şi pufos, liderul unei noi revoluţii… Lui Snowball nu îi este frică de nimic. El este mic, şiret şi… o adevarată maşinărie de tocat morcovi;

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

Norman (voce Chris Renaud) e un porcușor de guinea care tot încearcă să-și găsească apartamentul din care s-a pierdut;

Tiberius (voce Albert Brooks) e un vultur care o ajută pe Gidget să îi găsească pe Max și Duke;

Moșu (voce Dana Carvey) e un câine bătrân paralizat care o ajută pe Gidget și celelalte animăluțe să-I găsească pe Max și Duke.

                Trebuie să recunosc că nu am fost foarte înnebunit după grafică. Animațiile Disney, Blue Sky, Pixar, 20th Century Fox sunt mult mai bine creeate. Dar sa fim cinstit. Au buget aproape dublu față de animațiile UNIVERSAL. Trebuie să recunosc că Lorax m-a dezamăgit și nu m-am gândit că cei de la Universal vor mai reuși să scoată o animație în afară de duologia Sunt un mic ticălos și Minionii. Acum aștept cu nerăbdare sunt un mic ticălos 3 și o să vreau să vizionez și animația Sing, care la Reșița a rulat doar dublată. 🙁 Dacă rula subtitrată la cinema cu siguranță mergeam.

Singuri acasă

                Punctul în plus ar graficienilor e că au reușit să creeze personaje pe care orice copil le va adora, chiar dacă nu exceleză în grafică. Mi-au plăcut foarte mult Chloe, pisica extrem grasă, pudelul Gidget și iepurașul Snowball care are mari probleme. Vrea să se răzbune pe omenire că a fost părăsit de stăpânii de la circ. Să fiu sincer, fiecare personaj în parte are farmecul său, dar aceștia au fost preferații mei. Poate vă vă vor place alte personaje.

Singuri acasă

                Avem, așadar, o mulțime de eroi,  încât la final nu știm ce personaj ne-a plăcut mai mult. Măvar de data asta lipsesc minionii în noua animație produsă de Illumination Entertainment și Universal Pictures. Chiar și personajele secundare sunt destul de bine „creionate”. Ce nu mi-a plăcut? Cățelul Max, care e principalul protagonist. E simpatic, dar parcă nu m-a emoționat și nici nu am ținut cu el.

Singuri acasă

                Se pare că cei de la Universal nu fac animații 3D doar de dragul de a-l folosi să scoată mai mulți bani. Sunt vreo 4 secvențe care vă vor „tăia răsuflarea”. Personajele sunt adorabile, iar animația se transformă într-un road movie care nu trebuie ratat. Culorile și glumițele vă vor face să vă binedispuneți, iar copiii vor învăța o lecție importantă:  prietenii sar unul în ajutorul celuilalt.

Singuri acasă

                Am prieteni cinefili care nu se uită la animații. Spun că animațiile sunt pentru copii. Eu cred că la orice vârstă ne putem destinde dacă o animație e bine făcută. Eu am 35 de ani și ador să vizionez lungmetraje animate. Ceea ce îmi pare rău e că nu le pot viziona la cinema pe un ecran gigant. De ce? Majoritatea rulează dublate și mu dau bani să văd o animație dublată. Chiar îmi pare rău că nu am vizionat această animație la cinema, dar m-am speriat o că o să fie o animație în genul Lorax.

                Singuri acasă s-a lansat în România de Empire Film pe Blu-ray 3D, Blu-ray și DVD. Filmul pe Blu-ray 3D e combo (conține atât discul 2D cât și cel 3D). Am crezut că va fi un singur disc cu ambele versiuni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata