Dl Peabody şi Sherman, călătorie prin istorie

0

             Dl Peabody şi Sherman, e o animaţie lansată în anul 2014, care are la bază îndrăgitele personaje care au apărut prima dată la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960 în serialele TV de desene animate Rocky and His Friends și The Bullwinkle Show, produse de Jay Ward. Animația a fost regizată de Rob Minkodd, după un scenariu scris de Craig Wright.

             Mr. Peabody este un câine, un geniu ambiţios: ştie orice limbă străină, cântă la orice instrument, este un bucătar desăvârşit, un barman spectaculos, un atlet medaliat la Olimpiadă, un chiropractor licenţiat… Printre multe altele, este şi un excepţional om de ştiinţă, câştigător al Premiului Nobel, şi construieşte o fantastică maşină a timpului, denumită WABAC. Cu toate acestea, la un moment dat, simte că îi lipseşte ceva. Un companion, un învăţăcel, un copil…

             Genialul câine îl adoptă pe Sherman, un băieţel a cărui existenţă câştigă astfel atât de mult la departamentul aventură şi cunoaştere, încât, la şcoală, îşi atrage invidia răutăcioasei colege Penny. Ea provoacă în mod accidental o ruptură în structura universului, semănând haos printre cele mai importante evenimente din istoria lumii. Înainte ca ei să modifice definitiv trecutul, prezentul și viitorul, dl Peabody trebuie să îi salveze, înfruntând cea mai dificilă încercare din orice epocă: aceea de a învăța să fie părinte. Împreună, cei trei călători în timp își vor lăsa amprenta asupra istoriei.

          Călătoria în timp ne poartă în timpul Revoluţiei Franceze, în timpul lui Tutankamon din Egipul Antic, în perioada Renaşterii, ni-i aduc în faţă pe: Robespierre, Maria Antoaneta, Tutankamon, Leonardo DaVinci şi mofturoasa sa Mona Lisa, soldaţii din Războiul Troian şi pe George Washington. Fiecare personaj întâlnit e diferit. Maria Antoaneta îi îndoapă cu torturi de tot felul, iar Leonardo DaVinci îi primeşte cu braţele deschise. Probleme apar în Egipul Antic, unde Penny este în pericol de a plăti cu viaţa faptul că a dorit să fie mireasa micului Tutankamon. Peabody şi al său băiat trebuie să îi păcălească cumva pe neclintiţii egipteni, iar scena culminează cu replica: ,,S-a furat mireasa!”.

          Dl. Peabody și Sherman e de fapt povestea relației dintre un tată și fiul lui. Chiar și un geniu de talie mondială precum dl Peabody va avea mereu multe de învățat despre creșterea copiilor. Dl Peabody trebuie să accepte ideea că nu reușește întotdeauna să își înțeleagă pe deplin fiul. Acesta descoperă că renunțarea la controlul asupra copilului este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă un părinte. Unele dintre lecțiile de creșterea copiilor pe care le primește dl Peabody sunt învățate pe căi cât se poate de neortodoxe – de exemplu, el îl ia pe Sherman într-o serie de aventuri incredibile, prilejuite de călătoriile lor în timp. Călătoria în timp este un concept fascinant, care face ca această poveste palpitantă, plină de aventuri, să suscite și mai mult curiozitatea. Personajele contemporane ale filmului interacționează cu figuri istorice faimoase, dar la fel de distractive, un element care asigură momente surprinzătoare generate de inadecvarea personajelor într-un mediu străin, precum și nenumărate șocuri culturale. Călătoriile printre epoci implică și o serie de reguli care trebuie respectate; de exemplu, trebuie să ai grijă să nu te întâlnești niciodată cu propriul eu și, de asemenea, să influențezi trecutul cât mai puțin cu putință.

          Dar ce știm despre personaje și actorii care le dau viață?!

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Dl Peabody (voce Ty Burrell) e un geniu. Câștigător al premiul Nobel, construieşte o mașină a timpului. Singura problemă? Nu e om, e doar un câine. Față de animația originală, unde el e adoptat de copil, acum lucrurile sunt taman invers;

Penny Peterson (voce Ariel Winter) e colega de clasă a lui Sherman. E drăguță și inteligentă. Penny este forța dominantă în școala ei primară până îl cunoaște pe Sherman, care e chiar mai cerebral decât ea. Dar charisma și îndrăzneala ei naturală, precum și grija și loialitatea ei o atrag într-o prietenie cu Sherman care face față cu adevărat încercărilor timpului;

Sherman (voce Max Charles) e băiețelul adoptat de Sherman.

Au dublat: Virgil Ianțu (Dl Peabody), Radu Chirțan (Sherman) și Andra Gogan (Penny Peterson).

          Am vizionat această animație la cinema în 2014, dar pot spune că nu m-a impresionat. Ceea ce m-a impresionat a fost 3D-ul. Acest duo imbatabil format din câine și băiețel a fost realizat atractiv pentru publicul contemporan prin folosirea animației computerizate de ultimă oră și a sistemului 3D, conservând farmecul desenului animat inițial. E un film pentru copii. Aceștia cu siguranță se vor distra.

          Dl Peabody şi Sherman poate fi achiziționat din magazinele de specialitate în următoarele formate: Blu-ray 3D (40 lei), Blu-ray (25 lei) și DVD (12 lei).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata