0

Dumbo este un film regizat de Tim Burton după un scenariu scris de Ehren Kruger.

Din distribuţie fac parte: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green şi Alan Arkin.

Am văzut Dumbo la T Imax, Afi Cotroceni. Sub bagheta magică a lui Tim Burton, filmul reuşeşte să emoţioneze asemenea animaţiei clasice Disney. Povestea, deşi este, în principiu, pentru copii, surprinde nuanţe mai întunecate şi tensionate. Scenariul este simplu, însă foarte bine scris. Întreaga producţie mizează pe emoţie şi magie, iar rezultatul este, pur şi simplu, minunat!

Acţiunea are loc în 1919, în Sarasota, Florida. Primul război mondial s-a încheiat, iar Holt Farrier (Colin Farrell) se întoarce acasă, la Circul Fraţilor Medici. Şeful circului, Max Medici (Danny DeVito), a avut grijă de cei doi copii ai lui Holt, Milly (Nico Parker) şi Joe (Finley Hobbins). Copiii sunt şocaţi să descopere faptul că tatăl lor şi-a pierdut un braţ, în luptă, în timp ce Holt este uimit să afle că numărul lui de la circ a fost anulat şi trebuie să se ocupe de îngrijirea elefanţilor.

Pentru a reuşi să salveze circul, Max Medici speră să dea lovitura cu puiul de elefant care urmează să se nască în curând.

Dezamăgirea lui este imensă atunci când mama Jumbo naşte un pui de elefant cu urechi foarte mari. Poreclit Dumbo, micuţul elefant este ţinta râsetelor tuturor. Singurii lui prieteni, în afară de mama Jumbo, sunt Milly şi Joe, copiii lui Holt. Întâmplător, aceştia află că Dumbo poate să zboare.

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

Cu ajutorul lui Milly şi Joe, micuţul elefant reuşeşte să zboare în cadrul unui spectacol al circului, uimindu-i pe toţi cu aptitudinea sa impresionantă. La scurt timp, Dumbo atrage atenţia faimosului showman, V. A. Vandere (Michael Keaton), care îi face o oferă de nerefuzat lui Max Medici.

Filmul, asemenea animaţiei clasice Disney, punctează o temă foarte importantă. Dumbo este diferit, iar, la început, nu este acceptat pentru că nu este la fel ca ceilalţi pui de elefant. Urechile sale mari sunt o motiv de batjocură pentru unele persoane, care nu pot accepta sau tolera un lucru nou sau ceva ce nu au mai văzut până atunci. Cred că această lecţie este foarte importantă pentru copii, pentru a înţelege că să fii diferit nu înseamnă automat ceva rău, din contră, poate fi o calitate.

Efectele vizuale sunt, cu adevărat, impresionante. Dumbo are nişte ochi albaştri strălucitori, care transmit foarte multe sentimente: curiozitate, bucurie, tristeţe, emoţie, teamă sau durere.

Filmul subliniază, de asemenea, importanţa drepturilor animalelor, arătând tratamentul acestora în circuri.

Distribuit de CineForum, Dumbo a ajuns în cinematografe vineri, 29 martie 2019. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata