Shazam, un nou film cu supereroi DC

De azi la cinema. Distribuit de Vertical Entertainment.

0

Shazam este un film regizat de David F. Sandberg după un scenariu scris de Henry Gayden.

Din distribuţie fac parte: Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer şi Djimon Hounsou.

Am văzut Shazam la T Imax, Afi Cotroceni. Deşi au existat ceva îndoieli după plecarea vedetelor DC – Henry Cavill, Ben Affleck şi Will Smith – Shazam este aici pentru a ne arăta că viitorul universului DC arată bine, chiar foarte bine.

Shazam mizează pe o poveste presărată cu umor şi multe glume, iar rolurile lui Zachary Levi (Shazam) şi Jack Dylan Grazer (Freddy) au o contribuţie semnificativă la buna dispoziţe transmisă de peliculă.

Acţiunea se desfăşoară în jurul unui adolescent, Billy Batson, un orfan de 14 ani care îşi doreşte să îşi găsească mama, de aceea fuge de la toate familiile care îi oferă un adăpost.

După un nou incident cu poliţia, Billy este luat în grija lui Victor (Cooper Andrews) şi Rosa Vasquez (Marta Milans). Cei doi se ocupă de cinci copii abandonaţi, iar Billy este primit în familia lor cu braţele deschise.

Adolescentul îşi împarte noua cameră cu Freddy (Jack Dylan Grazer), un băiat pasionat de supereroi. Chiar dacă, iniţial, îl consideră enervant, Billy îl apără de nişte băieţi răi, de la şcoală. Urmărit de cei doi agresori, el reuşeşte să fugă suficient de repede cât să prindă metroul, astfel scăpând teafăr.

Prin magie, lucrurile se schimbă radical, iar din metrou este transportat într-o peşteră misterioasă. Acolo, Billy se întâlneşte cu un vrăjitor (Djimon Hounsou), care îi oferă puterile sale, transformându-l în supererou (Zachary Levi).

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Uimit de ceea ce i se întâmplă, Billy, sub înfăţişarea lui Shazam, îi cere ajutorul lui Freddy, iar, cu ajutorul acestuia din urmă, începe treptat să îşi descopere puterile.

Un suflet de copil într-un corp superdotat, Shazam profită de puterile sale pentru a se distra împreună cu Freddy. El îşi testează limitele abilităţilor sale cu o imensă naivitate, precum şi bucurie.

Totuşi, Billy/Shazam îşi dă seama repede că … cu mari puteri vin și mari responsabilități, căci va trebui să îl înfrunte pe maleficul Thaddeus Sivana (Mark Strong).

Scenele dintre Billy şi Freddy, în care Shazam îşi descoperă puterile, sunt foarte amuzante şi comice. Cei doi copii se bucură de fiecare lucru nou pe care îl află despre puterile lui Shazam. Cu timpul, Billy îşi dă seama că această putere incredibilă trebuie folosită cu înţelepciune, nu doar pentru a încărca telefoanele mobile şi pentru a face videoclipuri pe reţelele de socializare. Toată această călătorie, pe care Billy o parcurge, îi aduce adolescentului maturitate în gândire şi fapte.

O temă importantă abordată de film este familia. Billy este un orfan care visează ca, într-o zi, să îşi găsească adevărata mamă. Astfel, el dă cu piciorul şanselor de a avea o familie adoptivă, concentrându-se pe planul de a îşi căuta mama. Familia Vasquez îl înţelege şi încearcă să îi ofere un cămin. Totul depinde de Billy ca să accepte şansa de a face parte, pentru prima dată, dintr-o familie.

Distribuit de Vertical Entertainment, Shazam ajunge în cinematografe azi, 5 aprilie. Vizionare plăcută!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata