Duologia Jump street

                21 Jump Street a fost un serial de succes difuzat din aprilie 1987 până în 1991 și a avut în centru o echipă de polițiști cu aspect de adolescenţi, care a lucrat sub acoperire investigând infracțiuni în licee, universități și alte locuri frecventate de adolescenți. Johnny Depp a avut rolul ofițerului Tom Hanson, însă a renunțat la serial după 4 sezoane. În acest timp devenise deja un idol pentru adolescenți. În mai 2008, cei de la Sony au confirmat că o adaptare cinematografică este în lucru, iar Jonah Hill s-a implicat de la început pe post de scenarist, producător executiv și protagonist. Astfel că… pe 16 martie 2012 a avut premiera comediei polițiste în cinematografe. Phil Lord şi Chris Miller, regizorii animaţiilor A cloudy with a chance with meatballs şi A cloudy with a chance with meatballs 2au reușit să regizeze un soi de parodie/remake reușit la serialul american 21 Jump Street. Sunt poante bune, iar o dată ce vă veți lăsa cuceriți, veți râde/zâmbi până la sfârșit. De ce scriu despre ambele filme?! Pentru că cei de la Empire Film au lansat un „box” pe blu-ray cu ambele părți. Eroii din rolurile principale și regizorii sunt aceiași la ambele filme.

21 Jump street

21 jump street

                Schmidt și Jenko sunt doi polițiști nu foarte descurcăreți, care se știu de când erau în liceu. Cu șapte ani în urmă, Jenko era un licean talentat la atletism, în timp ce Schmidt se străduia să fie un tocilar cu note bune. Amândoi și-au dorit să facă Academia de Poliție și au ajuns să fie parteneri. Jenko e încă un sportiv bun, iar Schmidt e tot foarte deștept, așa că decid să se ajute unul pe celălalt, pentru a dobândi fiecare abilitățile ce le lipsesc: unul pe cele sportive, celălalt pe cele intelectuale. Chiar și așa, când termină Academia de Poliție, ei nu sunt grozavi, iar prima lor misiune eșuează, așa că sunt trimiși la secția 21 Jump Street condusă de căpitanul Dickson.

1

                Aici, ei trebuie să-şi schimbe pistoalele şi insignele și să-și ia în loc nişte rucsacuri, folosindu-se de fizionomiile lor copilăreşti pentru a lucra sub acoperire. Din nefericire, adolescenţii de azi nu mai sunt ceea ce erau acum ani de zile, iar Schmidt şi Jenko descoperă că tot ceea ce ştiau ei despre adolescenţă, de la sex şi până la droguri sau rock’n’roll, este acum complet greşit sau nu mai e valabil. Mai mult decât atât, trebuie să se confrunte cu nişte probleme pe care nici ei nu putuseră să le rezolve în anii adolescenţei. De aceea, amândoi retrăiesc temerile şi chinurile adolescenţei şi se confruntă cu probleme pe care crezuseră că le-au depăşit. Misiunea lor?! Să se infiltreze într-un liceu pentru a demasca reţeaua de distribuţie a drogului minune H.F.S.

2

                Dar ce face acest drog?! Oricine ia acest drog va trece prin 5 faze:

Faza I: CHICOTELI

phase1

Faza II: CHIUIALĂ MAXIMĂ

tripping major ballsack

Faza III: AVÂNT FALS DE ÎNCREDERE

tumblr_ma3zmfV1ou1rzhv5ho1_500

Faza IV: DA, BĂGA-MI-AȘ!

phase4

Faza V: SOMNICĂ

tumblr_m40hdnEQxY1qd9ujao1_500

                Actorii principali sunt:

 Jonah Hill este Morton Schmidt. Îl veți îndrăgi din start pentru că este simpatic din primul moment. Acesta are părul vopsit blond dar are și aparat dentar. Este grăsuț și timid. În plus, se face de râs invitând-o la balul de absolvire pe una din frumoasele liceului;

schmidt

Channing Tatum este Gregory Jenko. El este tipul care își înghesuie inițial fizicul în geaca unuia dintre cei mai doriți băieți din liceu, cu note proaste la școală, dar care compensează prin atitudine;

jenko

Brie Larson este Molly, „colega de liceu” de care se îndrăgostește Schmidt;

molly

Dave Franco este Eric Molson, un student care este distribuitor a drogului minune H.F.S.;

eric

Rob Riggle este dl. Walters, un profesor de educație fizică;

walters

Ice Cube este căpitanul Dickson.

dickson

                O apariție surpriză are Johnny Depp. Din punctul de vedere al lui Jonah Hill, acest cameo al lui Johnny este o adevărată reușită. Ce spunea Hill despre această reușită?! „E de parcă ai călca în lumea Star Wars și ai încerca să-l eviți pe Darth Vader. A fost crucial pentru mine ca Johnny să facă un cameo. De îndată ce a fost de acord, am început să căutăm o modalitate comică în care să-l includem. Johnny e un băiat de treabă și mereu deschis la râsete și a acceptat aproape toate sugestiile noastre. Până la urmă s-a simțit eliberat, filmul fiind ca o șansă să le spună colegilor săi că îi pare rău pentru că i-a părăsit.”

3

                21 jump street este o comedie care a primit rating R, interzis minorilor şi e un remake foarte lăudat de criticii americani. Deși marea majoritate a acțiunii se desfășoară în mare parte într-un liceu, pelicula nu este un film pentru adolescenți și este destul de distractiv.

4

                Seamănă mult cu comediile făcute acum 2 decenii, buddy cop movies: certuri între parteneri, încasarea unui glonț pentru celălalt și urmăriri pe autostradă. Acţiunea şi cascadoriile sunt de duzină, însă poantele se succed cu repeziciune, unele reuşite, altele mai puţin. Dezamăgit?! Scena petrecerii de liceeni, cu mult sex, băutură, droguri a fost un déjà-vu. Să vă spun cinstit, nu mă dau în vânt după droguri, alcool și alte tâmpenii.

5

.               Dacă vreţi să vă binedispuneţi, vă recomand să urmăriţi această producție. În continuare vă invit să vedeți trailer-ul acestei comedii poliţiste:

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

                21 jump street s-a lansat în România pe DVD şi blu-ray.

21 bd

22 jump street

22 jump street

                După ce 21 jump street ne-a dovedit că se pot face remake-uri după seriale şi aceste remake-uri să fie excelente, urmează sequel-ul, intitulat 22 jump street. Ce pot spune?! Nu sunt un fan al sequel-urilor. De ce?! Pentru că de obicei sunt mai slabe decât originalul. De data asta, pot să spun că această continuare a fost la fel de bună ca prima parte sau chiar mai bună. Este o peliculă plină de poante și se face mișto angro la sequel-uri. La fel ca-n 21 Jump Street, povestea mizează pe umorul stârnit de intersectarea celor 2 tipuri de mentalități: cea a eroilor trecuți de 20 de ani și cea a studenților printre care trebuie să se piardă în campus și în amfiteatre pentru a da de urma traficanților de droguri ce se fac vinovați de moartea unei studente.

6

                După 21 jump street, cei 2 eroi au fost iertați și sunt din nou polițiști în adevăratul sens al cuvântului. După o misiune ratată, cei 2 ajung din nou în programul Jump street. Cum biserica de pe 21 jump street s-a închis, sediul se mută vis-a-vis, pe 22 jump street. Cei 2 eroi vor intra sub acoperire la facultate, unde trebuie să descopere producătorul unui nou şi periculos drog, WhyPhy. Viața de student înseamnă libertate totală: chefuri, băutură etc., pentru unii, iar pentru alții ceva cu totul diferit. Cei care au trecut prin facultate știu la ce mă refer, cei care nu, au timp să vadă. Încă de la primele scene comedia glumeşte pe seama sequel-urilor care primesc, fără prea mare rost, bugete mai consistente decât filmele originale, uitând să vină şi cu o idee nouă.

7

                Greg se integrează imediat și-și găsește un prieten pe nume Zook cu care se înțelege de parcă ar fi frați siamezi, drumul deschizându-i-se şi către visul lui mai vechi de a face carieră în fotbalul american. Din păcate, Schmidt nu este acceptat în acest anturaj, dar seduce o colegă draguță de la Arte pe nume Maya. Ce este cu această Maya veți afla urmărind filmul.

8

                Ca actori?!

 Jonah Hill și Channing Tatum revin în rolurile lui Morton Schmidt şi Gregory Jenko;

Morton Schmidt şi Gregory Jenko

Ice Cube este din nou căpitanul Dickson;

dickson2

Peter Stormare este „Fantoma”;

ghost

Wyatt Russell este Zook, prietenul lui Jenko;

zook

Amber Stevens este Maya;

maya

Jillian Bell este Mercedes, colega de cameră a Mayei.

mercedes

                Ca apariţii episodice îi veţi recunoaşte pe Dave Franco şi Rob Riggle, rolurile negative din 21 jump street. O veţi mai recunoaşte pe Queen Latifah, în rolul soţiei căpitanului Dickson.

9

                Deşi Jillian Bell apare din nou foarte puţin, puteţi să o comparaţi cu Jonah Hill la feminin. Ştie să-şi folosească corpul bine făcut şi va stârni hohote de râs.

10

                De această dată mi-a plăcut foarte mult că s-a pus accent pe prietenia dintre Schmidt şi Jenkins. La fel ca în unele familii, la un moment dat se trece printr-o criză majoră: divorţează. nu divorţează… Astfel, prietenia celor 2 va fi pusă la grea încercare. Jenkins ar dori un prieten căruia să-i spună toate pasiunile, inclusiv cele sportive. Nu-şi mai doreşte să aibă un prieten care este un sac de grăsime ce abia urcă scările.

11

                Este amuzant scenariul. A fost foarte bine gândit. A fost superbă ideea în care cei 2 prieteni joacă rolul de cuplu în care Schmidt se poartă ca un iubit gelos, iar colegii de facultate cred că cei 2 sunt împreună. Este superb inclusiv finalul, în care are loc o cascadorie… de zile mari.

12

                În continuare vă invit să urmăriţi trailer-ul acestei continuări subtitrat în limba română:

P.S.: Nu ratați genericul de final, care este un lanţ de glume pe seama avalanşei de sequel-uri venite dinspre Hollywood, iar după genericul de final veți mai avea parte de o surpriză. Eu unul abia aştept 23 jump street.

                22 jump street s-a lansat în România pe DVD şi blu-ray. Cum 21 jump street nu îl mai găsiţi pe stoc, după cum spuneam mai sus, cei de la Empire Film au lansat şi un „box” cu cele 2 filme pe blu-ray.

22 bd

Cumpără DVD                   Cumpără BD                  100 lei

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise