Expresul Polar, o animaţie despre spiritul Crăciunului

                Expresul polar, titlul original The Polar Express, este o animaţie regizată de Robert Zemeckis cu ajutorul tehnologiei motion-capture în anul 2004. Scenariul a fost inspirat după cartea cu același nume scrisă de Chris Van Allsburg.  Zemeckis a adus pe marile ecrane o poveste incredibilă care ne transpune direct în spiritul sărbătorilor, la bordul trenului în care sunt o mulțime de copii ce cred cu adevărat în Moș Crăciun. În drumul lor spre Polul Nord, aceștia nu ezită să ne încânte cu un cântec cu totul special.

                Există sau nu Moș Crăciun? Pentru un băiețel la vârsta acestei întrebări esențiale se pregătește un eveniment cu totul și cu totul neobișnuit. În timp ce sora lui așteaptă cu nerăbdare cadourile, băiatul stă liniștit în pat, așteptând și el sosirea moșului, pentru a se convinge o dată pentru totdeauna că acesta există. Târziu, în noaptea de Ajun, el stă cuminte în pat sperând să audă zurgălăii saniei trase de reni a Moșului. Spre surpriza lui, chiar în dreptul ferestrei dormitorului, la ora doisprezece fără cinci minute, oprește și țiuie asurzitor un tren. Un tren cu locomotivă cu aburi al cărui conductor îl invită în călătoria vieții lui. Trenul se numește Expresul polar și îl va duce la Polul Nord, acolo unde trăiește Moșul.

Expresul Polar

           În tren, băiatul întâlnește alți copii dornici de aventură și pe parcursul acestei călătorii învață niște lucruri esențiale despre viață: a se baza întotdeauna pe familie, a avea încredere în prieteni, a avea curaj și a-și impune părerile. Expresul polar este o poveste formidabilă despre Crăciun și despre spiritul lui.

Expresul Polar

                Tom Hanks interpretează şi dă voce la 6 personaje: băiatul, tatăl băiatului, conductorul, Moş Crăciun, naratorul şi deţinătorul trenului.

Expresul Polar

                Aventura care începe întrece orice imaginație. Cu toate șansele de a deveni un clasic al cinematografiei, Expresul polar evită capcana mai tuturor filmelor de gen, aceea de a pica în tentația dulcegăriei. Zemeckis combină creativ straturile realității cu cele ale efectelor speciale, aducând pe ecrane personaje și spații imaginare provocatoare prin faptul că uneori sunt de-a dreptul înspăimântătoare. Efecte vizuale sunt superbe, aceasta fiind o animație cu adevărat plină de viață. E toată lumea la bord? Nu contează unde merge trenul. Ceea ce contează este să te urci în el. Din păcate, această animaţie nu s-a lansat 3D în România. Chiar mi se rupe sufletul că nu s-a lansat la noi, dar a meritat să mi-l achiziţionez fără subtitrare, pentru că 3D-ul este demenţial.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Expresul Polar

                Coloana sonoră este impecabilă. Expresul polar a primit şi o nominalizare la premiile Oscar pentru Cea mai bună muzică originală. Abundă de momente emoţionante şi pot să spun că este una din cele mai bune animaţii de Crăciun. Ce trebuie să reţineţi?! MOŞ CRĂCIUN EXISTĂ!!!!!!!!!!!!

Expresul Polar

                Expresul polar a mai primit 2 nominalizări la premiile Oscar pentru cel mai bun sunet şi cel mai bun mixaj sonor, fiind nominalizat şi la Globul de Aur pentru cea mai bună piesă originală.

Expresul Polar

                 În continuare vă invit să urmăriţi trailer-ul acestei animaţii de Crăciun:

                Din păcate, Expresul polar s-a lansat în România doar pe DVD şi blu-ray.

bd

 [review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise