Terminatorul 2, Ziua Judecății

                Terminatorul 2: Ziua Judecății, titlu original The Terminator 2: Judgement Day, este cunoscut și sub numele T2. Este un film științifico-fantastic din 1991 regizat, co-scris și co-produs de James Cameron. Arnold Schwarzenegger a făcut cel mai bun rol din cariera sa în Terminatorul, unde interpreta un robot ucigaș și monosilabic trimis din viitor. Așadar, nu este de mirare că, șapte ani mai târziu, starul a fost dispus să reia rolul. Din punctul meu de vedere, Terminatorul 2 este cel mai bun film din serie. Din păcate, acest film nu s-a lansat în România pe DVD sau blu-ray. Dar cine știe?! Poate în viitor… Oricum, dacă s-ar lansa și cu subtitrare în limba română, cu siguranță l-aș mai achiziționa o dată.

1

                Eu am cumpărat filmul pe blu-ray din Germania pentru că am vrut să am seria completă, chiar dacă acesta are subtitrare doar în limba engleză. Nu înțeled de ce cei care aduc filme la noi se plâng că nu se cumpără filme originale. Dar cum să se cumpere când seriile sunt incomplete?! Să dau câteva exemple: seria Terminator (Terminator 2 nu s-a lansat deloc), seria Scream (s-a lansat doar Scream 4), duologia Insidious (prima parte nu s-a lansat deloc), seria Rambo (s-au lansat doar Rambo: First blood cu subtitrare decalată și sunet stereo și Rambo 4), seria Lethal weapon (Lethal weapon 4 nu s-a lansat deloc), seria Saw (Saw 3D nu s-a lansat deloc), seria Child’s play (s-a lansat doar partea a 6-a), seria American Pie (s-a lansat doar American Reunion), seria Free Willy (s-a lansat doar a 4-a parte) și exemplele pot continua. Oricum, cei care vor să le aibă la colecție originale le cumpără, restul se uită online sau le downloadează.

2

                3 miliarde de vieți omenești s-au sfârșit pe 29 august 1997. Supraviețuitorii holocaustului nuclear au numit acel război „Ziua Judecății”. Au supraviețuit pentru a face față unui nou coșmar, războiul împotriva mașinilor. Calculatorul care controla mașinile, Skynet, a trimis înapoi în timp 2 Terminatori. Misiunea lor?! Să-l anihileze pe conducătorul rezistenței umane, John Connor. Primul Terminator a fost programat s-o omoare pe Sarah în anul 1984, înainte ca John să se nască. Al 2-lea a fost programat să-l elimine pe John Connor, când acesta era doar un copil.

3

                Și de această dată, rezistența a trimis înapoi un luptător singuratic, un protector pentru John. Povestea începe la zece ani după evenimentele din Terminatorul, și îi urmărește pe Sarah Connor, fiul ei John, și un protector din viitor (ca în primul film), încercând să prevină Ziua Judecății. Acum, mașinile de la Skynet îl au ca țintă pe fiul ei, John, și pun pe urmele lui un Terminator avansat, modelul T-1000, rezistența trimițând un T-800 reprogramat, pentru a-l apăra. În timp ce Sarah e internată la nebuni din cauza discursurilor despre Terminatori și Ziua Judecății, puștiul trăiește cu părinți adoptivi și e un rebel cu un cazier deja mărișor. Urmăriți de imposibilul de ucis T-1000, cei trei intră într-o cursă explozivă, pentru a preveni Ziua Judecății.

4

                Întrebarea este: cum a preluat Skynet controlul? Doctorul Miles Dyson va crea un tip revoluționar de microprocesor. Peste 3 ani, Cyberdyne va deveni cel mai mare furnizor de sisteme militare computerizate. Toate bombardierele invizibile vor fi retehnologizate cu calculatoare Cyberdyne, astfel devenind complet automatizate. Așa se obține finanțarea pentru construirea Skynet.  Sistemul intră online pe 4 august 1997. Se renunță complet la deciziile umane în sectorul strategic. Skynet începe să învețe în progresie geometrică. Devine conștient la 2:14 pe 29 august. Panicați, oamenii încearcă să-l deconecteze. Skynet ripostează. Lansează rachetele nucleare spre Rusia. De ce?! Skynet știe că un contraatac rusesc va elimina dușmanii săi de pe teritoriul SUA.

5

                În continuare, voi prezenta actorii:

Edward Furlong este lui John Connor. Acesta a trebuit să înregistreze dialogul în studio, deoarece vocea sa era mult prea groasă la sfârşitul filmărilor;

furlong

Arnold Schwarzenegger este un T-800 reprogramat pentru a-l apăra pe John Connor;

arnold

 Robert Patrick este T-1000, în rolul personajului negativ, ucigaşul pe care Cameron şi l-ar fi dorit în primul film;

patrick

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Linda Hamilton este Sarah Connor, mama lui John. Este singura care știe de existența Terminatorilor, roboți aproape indestructibili cu aspect omenesc, ce știu doar să ucidă. Din păcate, ea este internată într-un spital de boli mintale din cauza aparentelor „viziuni”. Sora geamănă a Lindei Hamilton apare în film în scena în care T-1000 o imită pe Sarah;

hamilton

Earl Boen revine în rolul doctorului Peter Silberman;

Peter Silberman

Joe Morton este doctorul Miles Dyson, răspunzătorul pentru Ziua Judecății. El este directorul pentru proiecte speciale de la Cyberdyne Systems Corporation.

Joe Morton

                Efectele vizuale includ multe inovații în domeniul efectelor generate pe calculator, marcând prima folosire a mișcării omenești naturale pentru un personaj CG și primul personaj generat pe calculator (T-1000).

6

                Terminatorul 2: Ziua Judecății a primit 4 premii Oscar pentru: cel mai bun sunet, cel mai bun mixaj sonor, cele mai bune efecte vizuale și cel mai bun machiaj. A mai primit 2 nominalizări la Oscar pentru: cea mai bună imagine și cel mai bun montaj.

7

                Terminatorul 2: Ziua Judecății a fost primul film cu un buget de 100 de milioane de dolari. De 15 ori mai mult decât originalul. Schwarzenegger devenise un adevărat star, aşa că a fost eroul din cel de-al doilea film.

8

                Ceea ce m-a impresionat cu adevărat este diabolicul T-1000, care grație unor efecte speciale remarcabile, este făcut din metal lichid și poate lua orice formă, ascunzându-se în spatele unui chip uman sau recompunându-se dintr-o băltoacă, în încercarea de a-i distruge pe John și Sarah. De fapt, după cum spuneam, acest al doilea film este cel mai impresionant și e mai reușit decât toate celelalte filme. Linda Hamilton are fizicul mai robust, iar scenele de explozie sunt numeroase, regia este ireproșabilă și ritmul foarte alert. Un adevărat spectacol.

9

                În continuare, vă invit să vizionați trailer-ul celui mai bun film din seria Terminatorul:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise