Rise of the guardians, cinci eroi de legendă

                Cinci eroi de legendă, titlu original Rise of the guardians, este aventura spectaculoasă care spune povestea a cinci eroi cu aptitudini ieşite din comun. Când lumea e ameninţată de Pitch, un spirit diabolic, aceștia trebuie să-şi unească forţele pentru prima dată ca să protejeze speranţele, credinţa şi imaginaţia copiilor din toată lumea. Scenariul acestei animații este bazat pe cărţile pentru copii The Guardians of Childhood, încă nepublicate, ale scriitorului William Joyce. Personajele principale sunt celebre în lumea copilăriei: North (Moş Crăciun), Bunny (Iepuraşul de Paşti), Sandy (Omul de Nisip), Pitch (Bau-Bau), Sandman (Moș Ene), Tooth (Zâna Măseluță). Diversele personaje îndrăgite din „mitologia” celor mici își unesc forțele pentru a-l opri pe Bau-Bau din planul său de a aduce lumea într-un întuneric etern, peste care el să fie stăpân.

Rise of the guardians

                Cum a luat naștere acest proiect?! Fiica lui William Joyce și-a întrebat tatăl dacă Moș Crăciun era prieten cu Iepurașul de Paști. A fost o întrebare care l-a pus pe gânduri pe scriitorul-ilustrator. Acesta a reflectat la întrebarea lui Mary Katherine și i-a răspuns: „Ba da!” A început apoi să le spună povești fiicei și fiului său și, pe măsură ce poveștile deveneau tot mai elaborate, a început să-și dea seama de potențialul lor.

 Cinci eroi de legendă

                Dintre cei cinci eroi, cel mai bine este descris Jack Frost (voce Chris Pine). Este un rebel, care se pricepe să facă bulgării cei mai reuşiţi de zăpadă şi pârtiile cele mai bune pentru săniuş. Copiii îl adoră mai ales când le oferă câte o zi în plus de vacanţă în timpul iernii, troienind drumurile şi închizând şcolile. Cu toate acestea, atunci când e rugat să se alăture echipei de apărători ai copilăriei, Jack Frost e prea puţin interesat, iar motivul e că-i place prea mult libertatea şi vrea să-şi facă singur de cap. Dar, din păcate, este singurul care nu poate fi văzut de copii.

 Cinci eroi de legendă

                Atunci când antagonistul Pitch (voce Jude Law) complotează să arunce Pământul în beznă, gardienii războinici: Iepuraşul de Paşti, Zâna Măseluţă, Jack Frost, Moş Crăciun şi Sandman trebuie să îşi unească forţele şi să îşi pună în joc abilităţile magice pentru ca speranţa, bucuria, veselia, frumuseţea, surprizele plăcute, imaginaţia şi lumina să nu dispară definitiv din lume, iar copiii să nu cadă pradă coşmarurilor. Dar cine sunt cei 4:

                Iepuraşul de Paşti (voce Hugh Jackman) este cel care aduce primăvara şi înnoirea naturii. Iepuraşul de Paşti, sau omul-iepure, aşa cum e cunoscut în antropologie, e şi el războinic, un protector al naturii, e cel care aduce primăvara şi care reînnoieşte viaţa. Reprezintă Paştele şi speranţa;

 Cinci eroi de legendă

                Moş Crăciun (voce Alec Baldwin) este puternic ca un uragan şi îşi extrage forţa din credinţa copiilor în existenţa lui. Adevăratul său nume este Nord: el este ca un războinic, ca un uragan, ca o forţă a naturii. Pentru Nord, nimic nu e imposibil, dacă cei mici cred în el.

 Cinci eroi de legendă

                Zâna Măseluţă (voce Isla Fisher) este jumătate om şi jumătate pasăre colibri, nu duce lipsă de energie şi are o personalitate puternică. Este frumoasă şi strălucitoare, ştiţi cum e povestea cu ea: îţi laşi dinţii de lapte sub pernă, cineva vine şi îi ia noaptea şi îţi lasă un mic dar în schimb. Adevărata povestea e aşa: dinţişorii strâng câte o amintire din copilărie, şi când vei avea nevoie de ele, le vei găsi la ea;

 Cinci eroi de legendă

                Sandman (Moș Ene) este cel care aduce visele, cel care construieşte visele frumoase. Sandman este cel mai şarmant dintre „Gardieni”, el având puterea de a controla visele. El comunică prin praful auriu al viselor, care e noapte de noapte împrăştiat pe Pământ pentru a aduce vise frumoase copiilor din întreaga lume.

 Cinci eroi de legendă

                Nemuritori, puternici și iuți de mână, acești eroi ai copilăriei noastre, a tuturor, au fost însărcinați să protejeze inocența și imaginația copiilor de toate vârstele cu toate puterile de care dispun. Când apare amenințarea ca îndrăgiții eroi să dispară din viața copiilor și să-i lase fără speranțe și fără vise, singurul care îi poate ajuta să lupte împotriva sumbrului inamic este Jack Îngheț, un nou recrut care mai degrabă ar prefera să-și petreacă zilele distrându-se în zăpadă, decât să salveze lumea.

 Cinci eroi de legendă

                Dacă cei cinci nu reușesc să facă o echipă, copiii își vor pierde credința în ei, eroii noștri își vor pierde magia, iar Pitch va bântui visele copiilor. Astfel, toate visele frumoase ale picilor se vor transforma în coșmaruri. Cel mai rău scenariu posibil, nu-i așa?!

Nu uita sa citesti

 Cinci eroi de legendă

                Și acum, despre villain-ul perfect, Pitch, cunoscut în credința populară sub numele de Bau-Bau. Trăieşte în toate culturile de pe Pământ, se ascunde pe sub pat, aduce vise urâte, este cel care sperie copiii, se ascunde prin locuri întunecate. Pitch Black e însoțit pretutindeni de cai negri monstruoși, care au parte de cele mai spectaculoase efecte speciale.

 Cinci eroi de legendă

               Un alt rol important este deținut de Jamie Bennett (voce Dakota Goyo). El este băiatul care nu-și pierde credința în eroi, orice s-ar întâmpla. El are de asemenea o soră pe nume Sophie, care adoră să se joace cu el.

 Cinci eroi de legendă

                Cinci eroi de legendă este o animație care strălucește din toate punctele de vedere. Vizual este superb, 3D-ul făcându-și din plin treaba. Fiecare dintre cei cinci protagoniști are un univers propriu construit cu migală, bogat în culori, simboluri și fel de fel de imagini frumoase în fața cărora nu poți decât să rămâi cu gura căscată și să te miri cât de mult s-a șlefuit animația computerizată în zilele noastre. Actorii care își împrumută vocile eroilor noștri sunt foarte bine alese. Alec Baldwin îi oferă lui Moș Crăciun accentul de rus, iar Hugh Jackman Iepurașului de Paști un accent australian, făcându-l pe Jack Frost să-l numească cangur. Animația nu duce lipsă de umor și aș putea spune că este a doua cea mai bună animație marca DreamWorks (locul 1 e deținut de How tot train your dragon 2).

 Cinci eroi de legendă

                Cinci eroi de legendă a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru cea mai bună animație. Este o animație de văzut și revăzut în preajma sărbătorilor (Crăciun, Paște). Este o animație de colecție care, din păcate, în România nu s-a lansat în format 3D. Aceasta a fost ultima animație lansată de cei de la Odeon Film în 2D, următoarele animații fiind lansate și în format 3D.

 Cinci eroi de legendă

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestei animații subtitrat în limba română:

                 Cinci eroi de legendă s-a lansat în România pe DVD și blu-ray.  Sunt foarte dezamăgit, pentru că de fiecare dată când revăd această animație în format 3D, trebuie s-o revăd cu subtitrare în engleză.

bd

DVD 30 lei                           BD 70 lei

PS: Lăsați să ruleze genericul de final. Veți avea parte de o mare surpriză pe parcursul lui.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise