Poveste de Crăciun, prima animație 3D lansată în România

                Poveste de Crăciun, titlu original A Christmas Carol, este o animație regizată de cel care s-a ocupat iși de animația Expresul polar, Robert Zemeckis. Producția a fost realizată în 2009, la 5 ani după ecranizarea primei animații de Crăciun. Pentru acest film, Zemeckis s-a folosit din nou de tehnica motion capture. O poveste de Crăciun este adaptarea povestirii clasice a lui Charles Dickens. Nuvela lui Dickens este una dintre cele mai adaptate povești de Crăciun, alături de Cum a furat Grinch Crăciunul a lui Dr. Seuss. Prima ecranizare a avut loc în 1910, în filmul mut Scrooge, or Marley’s Ghost. Dar cea mai cunoscută ecranizare este cea din 2009, versiunea 3D a lui Zemeckis.

Poveste de Crăciun

                În Londra, în anul 1843, Ebenezer Scrooge un om de afaceri batrân și zgârcit, cu o personalitate rapace, posacă și chiar răutăcioasă față de angajatul său loial, Bob Cratchit și față de nepotul său, Fred. În ajunul celui de-al șaptelea Crăciun de la moartea partenerului său de afaceri, Marley, fantoma acestuia din urmă îl vizitează pe Scrooge, prevestindu-i că în acea noapte va fi vizitat de trei spirite: Spiritul Crăciunului Trecut, Prezent și Viitor, fiecare dintre ele încercând să îi arate bătrânului avar greșelile vieții sale. Şi atunci să te ţii…

Poveste de Crăciun

                Povestea în sine nu este o reproducere extrem de fidelă a cărții lui Dickens, care este o poveste sobră și emoționantă. Animația lui Zemeckis este o abordare mai amuzantă. Animația vă va bine dispune, chiar dacă uneori, Jim Carrey întinde coarda. Acesta interpretează 4 personaje: Ebenezer Scrooge, Spiritul Crăciunului Trecut, Fantoma Crăciunului Prezent și Fantoma Crăciunului Viitor.

Poveste de Crăciun

                Pe locul următor, cu 2 personaje interpretate, se află Gary Oldman: Bob Cratchit, Jacob Marley; Cary Elwes: Omul solid, Dick Wilkins şi Bob Hoskins: Fezziwig, Joe. Colin Firth îi dă viaţă lui Fred, iar Robin Wright Penn lui Belle.

Poveste de Crăciun

                Ce nu v-am spus? Scrooge nu sărbătorește Crăciunul, dar nici nu-i suferă pe cei care o fac. În continuare voi prezenta cele 3 fantome care-l vizitează pe bătrânelul Scrooge:

– fantoma Crăciunului trecut: îi aduce aminte de iernile copilăriei, de sărbătorile de Crăciun din tinerețe, de baluri, dansuri și toate vremurile uitate;

Poveste de Crăciun

– fantoma Crăciunului prezent: îi arată lui Scrooge cum petrec ajunul cei apropiați lui;

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Poveste de Crăciun

– fantoma Crăciunului viitor, adevărata revelație, îi arată că nimeni nu ține la el și că nimeni nu rezistă în fața amenințării pietrei sale de mormânt.

Poveste de Crăciun

                Eu vă recomand să vizionaţi această animaţie în format 3D, pentru că vă va apropia de lumea spiritelor, vă va transporta în timp şi vă va aminti de copilărie. Fulgii de nea sunt aşa de realişti încât veţi senzaţia că aceştia se aştern pe covorul din cameră.  Vizionarea în 3D vă va da o senzaţie de spaţialitate şi veţi avea impresia că faceţi parte din acţiune.

Poveste de Crăciun

                În continuare vă invit să urmăriţi trailer-ul acestei animaţii de Crăciun:

                Poveste de Crăciun a fost primul film 3D pe care mi l-am cumpărat. Este şi prima animaţie lansată pe blu-ray 3D în România. Oricum, pentru cei care nu sunt înnebuniţi ca mine după 3D, Poveste de Crăciun s-a lansat pe DVD şi blu-ray. Oricum, pe blu-ray 3D chiar dacă doriţi să-l achiziţionaţi, nu-l mai găsiţi pe stoc.

bd

DVD 15 lei                           BD 50 lei

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise