Footloose, spirit rebel

                Footloose este o peliculă cu mult dans, un remake al ecranizării din 1984, care l-a avut în rol principal pe Kevin Bacon. Acest film a fost regizat de Craig Brewer după un scenariu scris de acesta în colaborare cu Dean Pitchford. Trebuie să recunosc că mi-a plăcut ecranizarea din 1984, aşa că nu am prea avut aşteptări. Mi-a plăcut enorm seria Step up, aşa că mă gândeam că e un remake făcut de scenariştii de la Hollywood care au intrat în pană de idei. Ceea ce vreau să vă spun e că nu m-am dezlipit de film. Oricum e mult mai bun decât seria StreetDance, Honey, Flashdance, seria Stomp the yard, Battle of the year sau seria Save the last dance. Din păcate, nu se poate compara cu Dirty dancing, care din punctul meu de vedere e cel mai bun film cu dansuri pe care l-am văzut.

1

                Povestea? Este relativ simplă. După o noapte de distracție, Bobby Moore, împreună cu prietenii săi, se îndrepta spre casă. Din păcate, o clipă de neatenție la volan îi costă pe aceștia viața. Shaw Moore, tatăl băiatului și reverendul bisericii din micul orășel Bomont, care adăpostește 19.300 de suflete, cere consiliului local o serie de legi drastice pentru tinerii petrecăreți, pentru a-i proteja. Aceasta este lecția pe care locuitorii orașului au trebuit s-o învețe din această tragedie.

2

                Ce legi se impun? Interdicția de a circula pe timpul nopții pentru cei sub 18 ani, minorii trebuie să fie acasă în timpul săptămânii cel târziu la 22:00 și în week-end cel târziu la 23:00, vor fi pedepsiți conform legii proprietarii care organizează activități în care minorii desfășoară activități necorespunzătoare (consumul de alcool și droguri ilegale, participarea la dansuri obscene sau lascive). Se va dansa în public doar în cazul unor manifestări școlare, civice sau religioase. În rest, se va considera că va fi încălcată legea.

3

                3 ani mai târziu, în orășel își face apariția Ren McCormack. Mama acestuia a decedat, fiind bolnavă de leucemie, iar el a venit să locuiască împreună cu familia unchiului său. Fiind originar din Boston, Massachusetts, cu tupeu și toate cele, se acomodează rapid în micul orășel. Fără a cunoaște legile locale, acesta intră în conflict cu legea prin simplul fapt că ascultă muzică prea tare. După cum spune unchiul său, Ren are sarcasm de yankeu. Cum muzica și dansul reprezintă totul pentru el, acesta este dispus să facă tot ce este necesar pentru a reda minorilor dreptul de a dansa și a asculta muzică tare, după bunul lor plac. Bineînțeles, Ren se îndrăgostește de fata preotului, Ariel, și încearcă s-o cucerească.

4

                 Ariel, sora lui Bobby, este mereu în conflict cu tatăl ei din cauza legilor. Prietenia dintre Ariel și Ren nu este una  tocmai pe placul tatălui, mai ales că băiatul nu dorește să se conformeze legilor statului.

5

                Coloana sonoră este superbă, formată din melodii precum Where the River Goes, Fake I.D, Footloose a lui Blake Shelton.

                Footloose are un ritm alert și dinamic, iar scenele de dans sunt impresionante. Totuși, având în vedere că este un film în care dansul și muzica sunt la putere, voiam mai multe scene de dans. Dar… e bine și așa.

6

                Actorii aleși se potrivesc de minune în rolurile interpretate:

Ren McCormack este interpretat de Kenny Wormald. Aș putea spune că acesta este un dansator înnăscut și nu cred că au fost folosiți dansatori profesioniști pentru rolul său în scenele de dans;

ren

Ariel Moore este interpretată de Julianne Hough. Este imposibil să nu o îndrăgiți. Ea este actriță, dar și cântăreață de muzică country. Prima dată am văzut-o și apreciat-o în Burlesque. Dar mai apoi am văzut-o jucând și în Rock of Ages și Safe Haven;

ariel

Reverendul Shaw Moore este interpretat de Dennis Quaid. Acesta l-a jucat excelent pe reverend;

shaw

Nu uita sa citesti
Related Posts

Andie MacDowell este Vi Moore, soția reverendului;

vi moore

Willard Hewitt, interpretat de Miles Teller, este modelul clasic de țăran american, dar și cel mai bun prieten al lui Ren. Are un accent tipic și e genul de persoană „dintr-o singură bucată”. Gesturile sale vă vor provoca râsul și buna dispoziție;

miles

Patrick John Flueger este Chuck Cranston, un pilot de curse și iubitul lui Ariel;

chuck

Ray McKinnon este Wes Warnicker, unchiul lui Ren;

wes

Kim Dickens este Lulu Warnicker, soția lui Wes și mătușa lui Ren;

lulu

Directorul Roger Dunbar este interpretat de Brett Rice.

roger

                Majoritatea criticilor americani au dat filmului calificativul fresh. Ceea ce pot să spun este că mi-a plăcut mult mai mult decât varianta din ’84. Footloose este plin de energie și voie bună, care vă va binedispune. Este o producție pentru toată lumea, nu doar pentru adolescenți. Este un film care nu vă va lăsa să uitați că tinerețea înseamnă distracție și amintiri frumoase.

7

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul Footloose:

                Footloose s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Pe DVD costă doar 15 lei.

BD

Cumpără DVD                          Cumpără BD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise