Burlesque, un vis împlinit

                Burlesque reprezintă debutul în cinematografie al Christinei Aguilera, cântăreaţă de succes. Debutul actoricesc al acesteia nu trebuie tratat ca un film în cel mai strict sens al cuvântului, ci ca un mediu de exprimare muzical al artistei. Ce pot să spun? Christina Aguilera arată trăsnet. Deși nu are un talent actoricesc ieșit din comun, are o voce superbă. Burlesque este un film care pune accent pe stări emoționale induse de luminile obscure, atmosfera întunecată, rivalitățile din culise, fetele rele care emană sexualitate și vulgaritate, perle și pene…

1

                Povestea e relativ simplă, tipic americană. Ali este o fată simplă dintr-un orășel din Iowa care are visuri mărețe. Ea pleacă la Los Angeles, capitala divertismentului, unde nimerește la Burlesque Lounge, un local maiestuos, dar neglijat, care găzduiește un spectacol reușit. Ea reușește să se angajeze ca ospătăriță, convingând-o pe Tess, patroana clubului. Văzând în fiecare seară spectacolele de varieteu, Ali devine un burete care soarbe din priviri și învață toate numerele de la Burlesque. Costumele deocheate și coregrafia o vrăjesc pe tânără.

2

                Ali crede cu tărie că este făcută pentru scena de cabaret, așa că își jură că într-o zi se va sui pe scenă și va cânta. Dar, mai întâi, ea trebuie să facă un adevărat slalom printre angajații localului, cu care are relații mai bune sau mai rele. Ea se împrietenește cu o dansatoare din club, este dușmănită de o interpretă geloasă și reușește să câștige afecțiunea lui Jack, un barman chipeș, care este în același timp instrumentist și care o găzduiește temporar în apartamentul lui, ca să facă economie de bani. Până la urmă, cu ajutorul unui director artistic inteligent și totodată sensibil, Ali reușește să-și croiască drumul către lumina scenei. Vocea ei spectaculoasă și jocul ei de scenă reușesc să readucă Burlesque Lounge pe culmile gloriei, dându-i lui Tess speranța că nu va fi nevoită să urmeze sfatul fostului ei soț,  care voia să vândă localul unui întreprinzător ce le făcuse o propunere tentantă.

3

                Burlesque este un film electrizant, în timpul căruia nu-ți poți stăpâni picioarele să danseze și ochii să nu zâmbească de încântare. Scenaristul și regizorul Steve Antin a conceput o poveste nemuritoare despre aspirații împlinite în lumea showbiz-ului. Este o piatră de hotar pentru divertismentul live și un film strălucitor.

4

                Ca orice film care se respectă şi are două cântăreţe de primă mână, Cher și Christina Aguilera , Burlesque aduce cu sine şi un soundtrack, alcătuit din 10 piese, 8 interpretate de Aguilera şi 2 de Cher. Majoritatea pieselor de pe coloana sonoră sunt în stilul jazz, soul, pop.

5

                Ce actori au interpretat aceste personaje?

Alice Marilyn „Ali” Rose este interpretată de Christina Aguilera. Aceasta s-a descurcat de minune în postura de actriță, îmbinând sexualitatea sa naturală cu o inocență emoționantă;

ali

Tess este interpretată de Cher;

tess

Jack Miller este interpretat de Cam Gigandet;

jack

Kristen Bell este Nikki, cea care a pus bazele clubului cu Tess. Nikki e interpreta care o dușmănește pe Ali;

nikki

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

Stanley Tucci este Sean, confidentul și mâna dreaptă a lui Tess;

sean

Eric Dane este Marcus Gerber, un întreprinzător care vrea să cumpere clubul Burlesque Lounge;

marcus

Julianne Hough este Georgia, prietenă cu Ali;

georgia

Peter Gallagher este Vincent „Vince” Scali, fostul soț al lui Tess, acționar al clubului. Acesta dorește ca Tess să vândă clubul, pentru a rămâne cu banii care i se cuvin;

vince

Alan Cumming este Alexis, portarul clubului.

alexis

                Burlesque este spectaculos, datorită momentelor muzical-coregrafice, costumelor din perle, sclipiciului și sex-appeal-ului dansatoarelor. Burlesque a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună muzică originală (You Haven’t Seen The Last of Me) și a mai primit 2 nominalizări: pentru cel mai bun film (comedie sau muzical) și cea mai bună muzică originală (Bound to you).

6

                Cher a mărturisit că s-a lăsat convinsă să interpreteze rolul patroanei unui club de noapte aflat în pragul falimentului, dar care oferă în fiecare seară publicului spectacole de muzică și dans de o foarte bună calitate fiindcă a considerat că povestea este ancorată în realitățile crizei economice și fiindcă i-a plăcut relația care se stabilește între personajul ei Tess și personajul Ali Rose, căruia îi dă viață pe marele ecran Christina Aguilera: „În film eu sunt proprietara acestui club și nu ne merge bine din punct de vedere al încasărilor, din pricina stării economice a țării, deși clubul este un loc fabulos. Iar Christina apare parcă de nicăieri. Ea joacă rolul unei tinere care inițial mă calcă pe nervi. Tot ceea ce face este să mă înțepe, după care eu iau decizia de a-mi asuma riscul să o transform într-un star”.  

7

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul Burlesque:

                Burlesque s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Blu-ray-ul costă doar 20 de lei.

BD

20 lei

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise