Promontoriul groazei, un thriller perfect

                Promontoriul groazei, titlu original Cape fear, este un thriller din 1991, regizat de Martin Scorsese. Este un remake al peliculei cu același nume din 1962 și spune povestea unui avocat, familist convins, a cărui familie este amenințată de un deținut proaspăt eliberat, care caută răzbunarea pentru cei 14 ani petrecuți în închisoare, pedeapsă primită din vina avocatului. De ce e mai bun decât varianta din ’62? Fiindcă e Scorsese, care-și spune cuvântul și face un film după chipul și asemănarea sa, și fiindcă e De Niro, care face spectacol în rol de psihopat. Nu e un simplu remake. E un film de sine stătător care poate fi numit remake doar în măsura în care politețea îl obligă să respecte originalul.

1

                Nu există nimic în întuneric din ceea ce nu poți vedea pe lumină, cu excepția fricii! Sam Bowden a avut mereu grijă de viitorul familiei sale, dar trecutul vine cu pași repezi să-l distrugă! După 14 de închisoare pentru viol, Max Cady este eliberat și singurul său gând este să se răzbune pe avocatul care l-a băgat în închisoare, Sam Bowden. Cady descoperise că Bowden ascunsese în mod intenționat un raport care l-ar fi exonerat. Lipsa de etică a lui Bowden se reflectă și în viața de familie, deoarece acesta nu ezită să se implice într-o relație cu Lori Davis, o colegă de-a lui. Max începe o campanie de hărțuire împotriva lui Bowden și a familiei sale. Atât soţia, cât şi fiica, chiar şi inocentul câine al casei devin rând pe rând victime ale celei mai eficiente terori: cea psihologică. Cady se infiltrează încetul cu încetul în familia lui Bowden cu ajutorul fiicei sale, Danielle, caracter slab și influențabil. Cady îl perpelește pe Bowden la foc mic, semnalându-și apropierea.

2

                Bowden se duce la poliție, la un avocat, la un detectiv particular, încercând să găsească ajutor, dar… Strategia lui Cady dă rezultate și familia lui Bowden se destramă. În timp ce Bowden nu mai știe cum să reacționeze, Cady dă lovitură după lovitură. O răzbunare în care până şi asasinatul ar potoli prea puţin resentimentele celui ce crede că a fost nedreptăţit.

3

Max Cady este jucat de Robert De Niro, un criminal cu sânge rece acoperit de tatutaje, citând avertismente biblice. Cady este un țărănoi analfabet, care a învățat să citească la închisoare. Conduce un Ford Mustang decapotabil și intenționează să-l învețe pe Bowden ceva despre lege;

de niro

Sam Bowden este jucat de Nick Nolte. Este un avocat de succes care l-a apărat pe Max Cady în urmă cu 14 ani. Sam a tăinuit o dovadă prin care Max ar fi scăpat de închisoare. Acum trebuie să suporte consecințele acestui fapt;

nick nolte

Leigh Bowden este jucată de Jessica Lange, ea e soția înșelată a lui Sam;

lange

Juliette Lewis este Danielle Bowden, fiica lui Sam și a lui Leigh;

lewis

Joe Don Baker este Claude Kersek, un detectiv angajat de Sam să-l urmărească pe Cady;

Joe Don Baker

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Illeana Douglas este Lori Davis, colegă cu Sam, care nu se știe dacă a avut sau nu o aventură cu Sam;

illeana

Gregory Peck este Lee Heller, un avocat care apără interesele lui Max Cady.

gregory peck

                Promontoriul groazei din 1991 este versiunea lui Scorsese, în care regizorul nu ni-l prezintă pe Max Cady ca fiind doar un om rău, ci un psihopat, al cărui scop este să se răzbune pe Bowden.

4

                Promontoriul groazei este un film impresionant, care ne arată că Scorsese este un regizor desăvârșit. A realizat o peliculă excepțională cu doar 35 milioane de dolari. Este primul film regizat de acesta pentru studiourile Universal. Scorsese este regizorul care vă va impresiona de fiecare dată când veți vedea un film regizat de acesta. Are talentul să realizeze producții care ajung la sufletul spectatorului.

5

                Promontoriul groazei a primit două nominalizări la Oscar pentru: cea mai bună actriță în rol secundar (Juliette Lewis) și cel mai bun actor (Robert De Niro).

6

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul acestui thriller incitant:

                Promontoriul groazei s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Pe DVD, filmul are sunet stereo, dar pe blu-ray are sunet DTS-HD 5.1. Puteți achiziționa filmul pe blu-ray cu doar 20 de lei.

bd

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise