Ursul Yogi, mai isteț decât urșii de rând

                Ursul Yogi, titlul original Yogi bear, este un film regizat de Eric Brevig și produs de Donald De Line și Karen Rosenfelt. Eric Brevig a debutat ca regizor în 2008, cu filmul de aventură Journey to the Center of the Earth 3D. Acesta are o vastă experiență în efecte vizuale, deoarece în ultimii 20 de ani a lucrat împreună cu cei mai de seamă realizatori de filme, câștigând un Oscar pentru realizările sale deosebite din Total Recall. Bazat pe celebrele personaje de desene animate create de Hanna-Barbera, Ursul Yogi combină tehnica live-action cu animația și tehnologia 3D de ultimă generație. Ursul Yogi a fost filmat în totalitate cu tehnologia 3D și cu ultima generație de aparat stereoscopic. Arată demențial 3D. Din păcate, în România s-a lansat doar 2D, așa că cei care-l vor original pot să-l cumpere din alte țări, dar cu subtitrare în engleză. Acesta este dezavantajul pentru cinefilii care vor să aibă filmele originale 3D. Filmele care nu se lansează la noi, sigur nu au subtitrare în limba română pe discul 3D.

1

                Ursul Yogi are o poveste nouă, după scenariul lui Jeffrey Ventimilia, Joshua Sternin şi Brad Copeland. Yogi este înzestrat cu mai vechile pasiuni – micile sale vicleşuguri rămân la stadiul şterpelirii coşurilor celor care vin la picnic în grădina zoologică Jellystone – deşi este mai isteţ, după gena noii generaţii, inteligenţă pe care o concentrează cu precădere în acest scop. Împreună cu prietenul său cel mai bun, Boo Boo, Yogi construieşte o bicicletă zburătoare pentru a-şi asigura cămara cu provizii.

2

                Dar despre ce este vorba în filmul inspirat din desenul animat cu același nume? Parcul Jellystone este unul dintre cele mai vechi și mai frumoase regiuni sălbatice din SUA. De ani de zile, familiile părăsesc orașul aglomerat, pentru a se bucura de aer liber, de pescuit și pentru a admira fauna parcului. Alături de prietenul său cel mai bun, Boo Boo, Yogi pune la cale cele mai inventive strategii pentru a fura coşurile cu mâncare aduse de turiştii veniţi la picnic. „Mai isteţ decât urşii de rând”, cum îi place lui să spună, Yogi este permanent cu un pas înaintea pădurarului Smith şi îi dă acestuia mari bătăi de cap. Parcul Jellystone este casa celor 2 urși.

3

                Cum lacomul primar Brown a dus primăria în pragul falimentului, folosind banii din bugetul local pentru propriile capricii, aceasta intenționează să vândă parcul Jellystone pentru a acoperi gaura din buget. Dacă planul diabolic al primarului este pus în aplicare, urșii Yogi și Boo Boo vor fi dați afară din singurul cămin adevărat pe care l-au avut vreodată, iar oamenii din zonă nu vor mai avea ocazia de a se relaxa în mijlocul naturii. Din această cauză, Yogi trebuie să își pună mintea la contribuție pentru a găsi rapid o soluție salvatoare. Ajutat de către documentarista Rachel Johnson și de către pădurarul Smith, între care se înfiripă o poveste de iubire, ursul Yogi încearcă să dejoace complotul primarului Brown, care vrea să distrugă o specie rară de broască țestoasă pentru a împiedica transformarea Jellystone Park în rezervație naturală.

4

                Cele două personaje, Yogi și Boo Boo, create de Hanna–Barbera, și-au făcut apariția pe micul ecran în 1958, în primul serial de desene animate din istorie care a câștigat un premiu Emmy pentru Cel mai bun program pentru copii.

5

                În continuare, voi prezenta actorii care dau viață acestor personaje:

Vocea ursului Yogi este asigurată de Dan Aykroyd. Yogi este ursul vorbitor din parcul Jellystone, care fură coșurile de picnic ale vizitatorilor;

yogi

Vocea ursului Boo Boo este asigurată Justin Timberlake. Boo Boo este partenerul lui Yogi și câteodată vocea rațiunii a acestuia;

boo boo

Tom Cavanagh este pădurarul Smith, șeful pădurarilor din parcul Jellystone;

smith

Anna Faris este Rachel Johnson. Ea este un realizator de documentare și femeia de care se îndrăgostește pădurarul Smith. A petrecut mult timp cu animalele și a învățat strigătul gorilei și cum își răpune prada un leopard;

rachel

T.J. Miller este pădurarul Jones, care dorește să devină pădurar șef. Acesta este păcălit de primarul Brown să saboteze sărbătorirea centenarului parcului Jellystone, pentru a deveni șef pădurar;

jones

Andrew Daly este primarul Brown, personajul negativ al acestui film. Acesta dorește să fie ales guvernator, dar nu poate, pentru că orașul este în faliment datorită lui. Astfel, îi vine ideea să vândă parcul Jellystone pentru a acoperi gaura din buget;

brown

Nate Corddry este șeful staff-ului și asistentul primarului Brown.

nate

                Realizarea personajului prin tehnica live-action îl transformă pe Yogi într-un urs adorabil, aproape real, de care vă veți ataşa foarte mult. Pentru un parc în care turiştii ajung rar, un viciu mărunţel riscă să fie o ameninţare serioasă, aşa încât pădurarul Smith, intepretat de Tom Cavanagh, se vede nevoit să recurgă la pedepse.

6

                Am vizionat filmul pentru prima dată la cinema și am fost înconjurat de copii. Aceștia întindeau mâna după mâncarea care iese din ecran, după broscuța pe cale de dispariție. După cum spuneam, 3D-ul e foarte bine folosit. Îmi pare rău că în România nu se lansează toate filmele bune 3D, dar asta este, suntem o țară de hoți (majoritatea vizionează filmele downloadate de pe net și la calitate proastă). Puțini suntem care cumpărăm filme originale.

7

                Dan Aykroyd și Justin Timberlake declarau înaintea premierei Ursul Yogi că acest film îi va încuraja pe copii să renunțe la toate dispozitivele electronice și la jocurile video și să iasă afară din casă, la joacă.

8

                Dan Aykroyd declara: „Eu susțin personal să renunțăm la comunicarea prin text, la telefoane, la laptop cel puțin pentru un week-end lung de patru zile, cel puțin o dată pe lună. Stricăm toată capacitatea de atenție a noii generații. E timpul să ne întoarcem la natură și să vedem că mai există și alte creaturi pe lume decât prietenii cu care vorbim și facem sex prin mesaje. Eu am copilărit la marginea unui parc național și trebuia să merg pe jos câțiva kilometri până la școală și înapoi, așa că încurajez asta. Vedeam țapinari, stânci, nămeți de zăpadă… Bucuria era să mă întorc acasă după-masa, pe la 16:30, când lumina slăbea în frigul din Quebec, Canada, iar la televizor era Yogi. Întotdeauna am simțit multă apreciere față de natură. O transmit mai departe copiilor mei și susțin că trebuie să lăsăm dispozitivele electronice și să revenim la natură. Generația asta trebuie să schimbe lumea și să își dea seama ce deține, să devină mai rurală și să aducă moralitatea și spiritul comunității înapoi la oraș. Poate că acest film va ajuta puțin.”

9

                La rândul său, Justin Timberlake a recunoscut că a simțit nevoia să se implice în povestirea cu Ursul Yogi, după ce a jucat în The social network, filmul despre fenomenul rețelei sociale Facebook. „Am făcut un film despre nașterea rețelelor sociale și m-a scos din minți și numai să joc în acel film, e dincolo de puterea mea de înțelegere. Eu am crescut în Tennessee, la marginea unui parc, așa că mi-am petrecut foarte mult timp afară, în aer liber”.

10

                Ursul Yogi cu siguranță nu vă va plictisi, pentru că ține 75 de minute și acțiunea se succede în ritm alert. Este un film care trebuie văzut neapărat în 3D.

11

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul acestui comedii:

                Ursul Yogi s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Din păcate, nu s-a lansat în format 3D. Pentru doritorii care vor să vadă filmul în variantă 2D, filmul pe DVD costă 15 lei, iar pe blu-ray 40 lei.

BD

Cumpără DVD                       Cumpără BD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise