“Solo. A Star Wars Story”, povestea lui Han Solo

Din 25 mai la cinema!!

0

“Solo. A Star Wars Story” este un film regizat de Ron Howard după un scenariu scriu de Jonathan Kasdan şi Lawrence Kasdan.

Din distribuţie fac parte: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, Joonas Suotamo şi Paul Bettany.

Am văzut “Solo. A Star Wars Story” la T Imax, Afi Cotroceni. Pelicula urmăreşte aventurile lui Han Solo, de dinainte ca acesta să îi întâlnească pe Luke şi Leia. Cu alte cuvinte, acţiunea are loc înainte de evenimentele din “Star Wars: Episode IV – A New Hope”.

Nu pot să zic că aveam mari aşteptări de la “Solo. A Star Wars Story”, mai ales că trailer-ul nu m-a impresionat şi îmi era teamă că filmul urmează să fie dezamăgitor. Însă, nu a fost aşa. Nu este la fel de bun ca celelalte pelicule din serie, asta este clar, dar prezintă o aventură palpitantă, presărată cu umor şi glumele marca Han Solo, iar Alden Ehrenreich se descurcă onorabil într-un rol dificil şi complex. Totuşi, “Solo. A Star Wars Story” este un film mult prea comercial şi prea puţin profund, lipsind emoţia transmisă de celelalte pelicule din celebra franciză.

Regie, scenariu şi distribuţie

Han Solo (Alden Ehrenreich) este un tânăr care locuieşte pe planeta Corellia, loc unde nedreptatea, nesiguranţa, violenţa şi crimele domnesc în voie. Han fură ca să poată supravieţui împreună cu prietena lui, Q’ira (Emilia Clarke), şi visează să devină pilot, să aibă propria navă şi să plece pentru totdeauna de pe Corellia. Dar, răufăcătorii de pe această planetă sunt extrem de periculoşi.

Nu uita sa citesti
Related Posts

Ennio

El buen patrón

Printr-un concurs de împrejurări, Han şi Q’ira încearcă să fugă de pe planetă, însă numai Han reuşeşte să plece, Q’ira fiind capturată în ultimul moment. Astfel, Han promite să se întoarcă pe Corellia pentru a salva persoana iubită.

Acţiunea este intensă, iar publicul va avea parte de urmăriri spectaculoase în spaţiu, va cunoaşte noi personaje şi va afla care este trecutul lui Han. Scena pe care am aşteptat-o cu entuziasm a fost cea în care Han face cunoştinţă cu Chewbacca, cel care va deveni, aşa cum ştim cu toţii, tovarăşul său şi, implicit, cel mai bun amic.

Spre deosebire de “Rogue One”, acţiunea din noua peliculă nu se învârte în jurul unui singur eveniment, ci avem mai multe momente în care vom descoperi mai multe detalii despre vechi şi noi personaje.

Alden Ehrenreich dă totul pentru a îl interpreta pe Han Solo. Din punctul meu de vedere, nu se ridică la nivelul stabilit de Harrison Ford, însă nici nu cred ca ar fi avut cum. Episoadele 4, 5 ş 6, adică primele filme ale seriei, au devenit clasice, fiind excelent realizate, iar actorii care au dat naştere lui Han, Leia şi Luke au ridicat ştacheta în aşa fel încât este greu ca alţi actori să atingă sau să se apropie, din punct de vedere al calităţii, nivelului stabilit de Harrison Ford, Carrie Fisher şi Mark Hamill.

În ce priveşte ceilalţi actori din distribuţie, Emilia Clarke o interpretează pe Q’ira, un personaj nou care are un rol cheie în peliculă. Surpriza plăcută vine din partea lui Donald Glover, care se descurcă nemaipomenit în rolul lui Lando Calrissian. Woody Harrelson este Tobias Beckett, mentorul lui Han, având, de asemenea, un rol important în poveste.

Ca fană a seriei “Star Wars”, pot spune că sunt destul de mulţumită de filmul în regia lui Ron Howard, însă mi-ar fi plăcut ca acesta să mizeze pe mai multă emoţie, mai ales că Han Solo este un personaj atât de complex, fiind eroic, altruist, ironic, încăpăţânat şi, nu în ultimul rând, un tâlhar care minte şi intră în datorii pe care nu le poate plăti. În plus, este un personaj esenţial pentru franciză şi mi-aş fi dorit mai mult de la “Solo. A Star Wars Story”.

Distribuit de Forum Film România, filmul a ajuns în cinematografe vineri, 25 mai 2018. Vizionare plăcută şi Forţa fie cu voi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata