Alita, îngerul războinic

Din 15 februarie 2019. Distribuit de OdeonFilm.

1

Alita: Battle Angel este un film american regizat de Robert Rodriguez după un scenariu scris de James Cameron și Laeta Kalogridis.

Din distribuție fac parte: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley și Keean Johnson.

Am văzut Alita la Grand Cinema Băneasa. Filmul mizează pe scene de acțiune uimitoare, însă impresionează și cu un scenariu bine scris și atent la detalii.

Acțiunea peliculei se desfășoară în secolul al XXVI-lea, la trei sute de ani de la războiul apocaliptic. Un amestec de oameni si cyborgi trăiesc în orașul fără legi, Iron City. Scopul lor este de a servi cetățenilor din Zalem, un oraș ce se află deasupra tuturor. Medicul Dyson Ido este un om de știință și doctor care are propria clinică.

Într-o zi, el se uită printre gunoaiele care cad din Zalem pentru a căuta piese de schimb. Astfel, Ido găseste rămășițele unui cyborg cu creierul activ, pe care le aduce în laboratorul său, creându-i un corp nou. Noul cyborg primește numele Alita.

Alita nu are nici o amintire despre viața ei anterioară. Ea este curioasă să învețe cât mai multe lucruri noi, însă speră să își aducă aminte cine este. De asemenea, Alita este încântată de Hugo, un băiat care îi arată sportul preferat al orașului, Motorball. Câștigătorul concursului Motorboll primește premiul cel mai dorit de toată lumea, intrarea în Zalem.

Zalem reprezintă visul multor locuitori din Iron City, iar mulți ar face orice pentru a ajunge în Zalem. Alita devine interesată de Motorball din mai multe motive. Abilitățile ei incredibile atrag repede atenția celor care se ocupă de organizarea concursului Motorball.

Scenele de acțiune sunt intense, iar efectele vizuale sunt impresionante. Distribuția cuprinde nume importante, printre care câștigători de Oscar. Totuși, Christoph Waltz, Mahershala Ali și Jennifer Connelly nu au avut prea multe lucruri de făcut, iar personajele lor ar fi putut să fie dezvoltate mai mult, din punctul meu de vedere.

Distribuit de OdeonFilm, Alita: Battle Angel a ajuns în cinematografe vineri, 15 februarie 2019. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

1
Postează un comentariu

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
aurelian Recent comment authors
aurelian
Vizitator

L-am așteptat cu sufletul la gura, dar filmul nu merita nota 8, acesta este adevarul. Este un film cu multa actiune, dar dialogurile dintre personaje sunt simple și fără profunzime. Nici macar Christopher Waltz nu a putut să mai salveze ceva din film, replicile nu i-au dat șansa să-și dovedească talentul pe care l-a arătat în Inglorious bastards sau Django. Mi-a plăcut scena în care Alita își scosese inima pentru prietenului ei, pentru că aici și-a arătat inocenta și sacrificiul pe care îl dorea să-l facă pentru persoana iubita. In rest filmul a fost destul de banal, fără că vreo… Citeste mai mult »