Cei 4 fantastici, Doom vs cei 4

                Cei 4 fantastici e un film cu super eroi regizat de Tim Story, lansat în 2005. Scenariul e bazat pe benzile desenate MARVEL cu acelaşi nume, de scenariu ocupându-se Michael France şi Mark Frost. Deşi a fost un succes la box office (la un buget de 100 de milioane de dolari, a avut încasări de 330,6 mililoane de dolari), filmul a primit recenzii negative de la critici, fiind criticat pentru poveste și pentru lipsa de originalitate. Mie unul mi-a plăcut. Nu e mai slab decât alte filme cu super eroi. Dacă vă place acest gen, cu siguranţă îl veţi savura.

Cei 4 fantastici

                Visul de o viaţă al inventatorului, astronautului şi omului de ştiinţă Dr. Reed Richards este pe cale să se realizeze.  Cercetările sale sugerează că expunerea la o furtună cosmică de mare intensitate declanşată de vânturile solare ar fi putut iniţia evoluţia vieţii primitive.  Peste 6 săptămâni, un nor care are aceeaşi alcătuire, va ajunge pe orbita Pământului. Un studiu realizat în spaţiu ar putea extinde cunoştinţele oamenilor privind structura genomului uman. Ar putea astfel vindeca numeroase boli, ar prelungi perioada de viaţă, copiii ar fi mai puternici, mai sănătoşi. Datorită reducerilor drastice ale fondurilor guvernamentale, Reed aproape îşi pierduse speranţa că această expediţie va mai avea loc vreodată. De aceea, el acceptă un târg financiar cu vechiul său coleg de liceu şi rival, Victor Von Doom, un industriaş miliardar.

Cei 4 fantastici

                Echipa lui Reed e formată din: astronautul Ben Grimm, Sue Storm, Von Doom şi Johnny Storm. Nu sunt probleme până în momentul în care Reed descoperă o eroare în calculul vitezei cu care se apropie furtuna cosmică. Staţia spaţială pe care se află expediţia este înghiţită de nori de radiaţii cosmice, care provoacă modificări genetice membrilor echipajului. AND-ul lor este modificat iremediabil.

Cei 4 fantastici

                La întoarcerea pe Pământ, efectele nu întarzie să se arate. Reed capătă capacitatea de a-şi contorsiona corpul şi de a-l face să ia orice formă doreşte. Astfel, el devine dl Fantastic. Sue devine capabilă să se facă invizibilă. Totodată, ea are puterea de a crea şi dirija câmpuri de forţă de o mare intensitate. Porecla: femeia invizibilă. Johnny e capabil de a-şi provoca autocombustie şi de a dispărea în zbor, el devenind Torţa umană. Cel mai șifonat iese Ben, care se transformă într-o creatură supraumană cu un aspect şocant, ca de stâncă, de culoare portocalie. După ce echipa salvează situaţia pe un pod, ei sunt denumiţi cei 4 fantastici.

Cei 4 fantastici

                Reed, simţindu-se răspunzător pentru forma pe care a luat-o Ben, îşi dedică tot timpul să creeze o maşinărie care să recreeze acel nor, pentru a-l aduce la forma umană. Dar am omis pe cineva!!! Marele industriaş miliardar Von Doom devine DOOM, cel mai mare inamic al celor 4 fantastici. Arma sa: dezbinarea.

5

                Distribuţie?!

Ioan Gruffudd e dr. Reed Richards, pasionat de ştiinţă, îndrăgostit de Sue şi un om care vrea ce e mai bine pentru omenire. Are cele mai nobile intenţii. El devine dl Fantastic;

reed

Michael Chiklis e astronautul Ben Grimm, cel mai bun prieten al lui Reed. El devine „Lucrul”, o stâncă de culoare portocalie;

ben

Jessica Alba e Sue Storm, specialista în genetică a lui Von Doom și fosta iubită a lui Reed. Ea devine Femeia invizibilă;

sue

Chris Evans e pilotul Johnny Storm, fratele mai mic al lui Sue. Chris Evans e mult mai tinerel și i se potrivește rolul ca o mănușă. E un tip râzgâiat, care crede că le știe pe toate. Oooo!!!! Și mai e ceva. Îi plac la nebunie femeile. El devine Torța umană;

johnny

Nu uita sa citesti

Julian McMahon e miliardul Victor von Doom, cel care face posibilă misiunea în spațiu. În momentul în care stația spațială e înghițită de norii radiației, el e „protejat”. Astfel, el ia forma aliajului din care a fost făcută capsula care trebuia să-l protejeze devenind dr. Doom. Datorită acestei misiuni, el pierde tot, considerându-l responsabil pe Reed;

doom

Kerry Wahington e Alicia Masters, noua iubită a lui Ben. Ea e oarbă și-l acceptă pe Ben în forma în care e. De ce noua iubită?! Pentru că fosta logodnică l-a părăsit în momentul în care s-a transformat într-un „pietroi” portocaliu.

alicia

                Un cameo are și creatorul benzilor desenate cu super eroi, Stan Lee. Înainte de Cei 4 fantastici, au fost realizate alte filme cu super eroi net superioare: X-men și Spider-man. A fost nevoie de mai mult de 10 ani ca Cei 4 fantastici să vadă lumina marelui ecran.

Cei 4 fantastici

                Sarcina de a da viață celebrelor personaje de benzi desenate a necesitat munca unei întregi echipe de realizatori. Creatorul de costume José Fernandez și-a unit eforturile cu supervizorii efectelor speciale, Mike Elizalde și Kurt Williams, pentru a transpune pe peliculă transformările spectaculoase prin care trec Cei 4 Fantastici, grație puterilor deosebite dobândite ân urma modificărilor genetice suferite.

Cei 4 fantastici

                Pentru a transpune pe marele ecran imaginea celebrei Baxter Building, centrul acțiunii filmului, în care se afla laboratorul dr. Reed, scenograful Bill Boes s-a inspirat din decorurile înfățișate în benzile desenate originale din 1961: „Cei 4 fantastici este un exemplu strălucit pentru ceea ce era considerat de avangardă la vremea aceea. Am încercat să respect liniile generale ale originalului și să recreez un New York care să pară veridic publicului, folosindu-mă de toate posibilitățile pe care tehnologia le oferă în zilele noastre.”

Cei 4 fantastici

                 Majoritatea filmărilor au avut loc în Vancouver și în împrejurimi. În film, două din scenele cheie se petrec pe Brooklyn Bridge, în New York. Realizatorii ar fi vrut ca filmările să se facă chiar pe acest pod, dar costurile ar fi fost uriașe. Așa că… Au recreat un fragment de pod în Vancouver, reproducând toate detaliile originalului din New York. Acest pod este foarte important în film, pentru că aici eroii noștri își descoperă puterile neobișnuite.

Cei 4 fantastici

                Dar ajunge cu descrierea. Știu că foarte mulți critică acest film cu super eroi, dar eu l-am revăzut în ideea de a-l compara cu reboot-ul. În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestui film:

                Cei 4 fantastici s-a lansat în România pe DVD și blu-ray.

bd

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise