Echipa de şoc, demenţial

                Dacă vă amintiţi cu nostalgie de băieţii demenţi din Echipa de şoc, serialul din anii ’80, acest remake din 2010 nu vă va dezămagi deloc. Serialul The A-Team (creat de Frank Lupo și Stephen J. Cannell) a rulat la televiziune în SUA în perioada 1983-1987 şi a avut 98 episoade (5 sezoane). La noi The A-Team a fost difuzat în 1998 de postul de televiziune tele 7 abc sub numele de Echipa de şoc, iar apoi reluat de Pro Cinema sub numele de Echipa de Elită. Dacă în serial i-am avut pe George Peppard, Dwight Schultz, Dirk Benedict şi Mr. T., în acest film rolurile sunt preluate de: Liam Neeson, Bradley Cooper, Sharlto Copley şi Quinton “Rampage” Jackson.

echipele

                Rar se întâmplă ca un film inspirat după un serial să fie mai bun decât acesta. Din fericire, Echipa de şoc este excepţia. Vreau să vă spun că am văzut filmul în 2010 la cinema cu un prieten. Nu eram decât noi 2 în toată sala de cinema. Aşa că ne-am distrat de minune. Echipa de șoc a fost cel mai inventiv, ingenious și amuzant film văzut în 2010 la cinema. Bineînțeles, n-am putu să mă abțin și mi l-am cumpărat pe DVD. Între timp, s-a redus blu-ray-ul la 30 lei. Cu această ocazie, am revăzut filmul pentru a 10 oară. Echipa de șoc, atât pe DVD cât și pe blu-ray, conține VERSIUNEA EXTINSĂ pe care N-AȚI VĂZUT-O la CINEMA. Chiar merită. Sunt 15 minute de acțiune în plus. Păcat că americanii nu știu ce înseamnă un film bun. Eu speram ca acest film să aibă succes, pentru că voiam neapărat o continuare. Din păcate… dacă filmul nu are succes în SUA, deși are succes în restul teritoriilor, nu se mai face o continuare. Echipa de șoc este distracția garantată pentru o seară petrecută în fața TV-ului și cu sistemul homecinema-ul dat la maxim. Bineînțeles, pe blu-ray sunetul este DTS-HD. Prețul DVD-ului pe cineshop este 31,9 lei. Ce alegeți? Filmul pe DVD sau pe blu-ray?

1

                Echipa de şoc începe prin a ne prezenta felul în care cei patru ajung sa facă echipa… de șoc (A-TEAM, aka Alfa Team). Hannibal împreună cu ucenicul său, Faceman, se află într-o misiune în Mexic și planul lor este pe punctul de a eșua. În drumul său spre locația în care Faceman se pregătește să fie transformat într-o torță umană, Hannibal îl întâlnește în deșert pe B.A. Baracus în dubița lui. Cei doi își arată tatuajele din armată și își dau seama că sunt RANGERI (trupele comando). Mi-a plăcut la nebunie jurământul (motto-ul) acestora: „Nu-mi voi lăsa niciodată tovarășii. Voi arăta lumii că sunt un soldat ales în mod special. Mă voi lupta în forță cu inamicii țării mele. Îi voi învinge pe câmpul de luptă, pentru că sunt mai bine pregătit. Și voi lupta cu toată forța.” Astfel aflăm că Hannibal Smith face parte din Regimentul 75 de Comando, iar caporalul B.A. Baracus din Batalionul al 4-lea. Fort Benning, Georgia.

2

                Cei 2 pornesc împreună să-și salveze camaradul, Faceman, aflat la ananghie. Cei 3 ajung la un spitalul militar St Vincente, unde îl întâlnesc și pe căpitanul H.M. Murdock. Acesta este un pilot de elicoptere excelent, dar cu ceva pitici pe creier (mai nebun). Chimia dintre cei 4 funcționează perfect, așa că împreună reușesc să îndeplinească misiunea.

4

                Timpul trece și după 8 ani și 80 de misiuni reușite, cei patru sunt pe front în Irak, unde primesc o misiune secretă de la un agent CIA dubios, Lynch, și deși toată lumea le spune „don’t do it” (nu o face), Hannibal este un încăpățânat și spune: „yes, we can!”. Misiunea este îndeplinită în stilul caracteristic, dar întorși la bază se trezesc învinovățiți de moartea generalului Russell Morrison și de furtul unor matrițe de făcut bani. După 6 luni de închisoare militară, băietii sunt gata să evadeze pentru a-și reabilita numele. Și o fac în stil mare!!! Fiecare pas le este urmărit de agentul Charissa Sosa, fosta iubită a lui Face.

5

                Acum, actorii care interpretează aceste „personaje de vis”:

Liam Neeson este colonel John „Hannibal” Smith;

hannibal

Bradley Cooper este locotenentul Templeton „Face” Peck;

face

Sharlto Copley este căpitanul H.M. „Howling Mad” Murdock. Este imposibil să nu îndrăgiți acest personaj. Am râs cu lacrimi la replicile acestuia.

copley

şi Quinton „Rampage” Jackson este caporalul Bosco Albert “B.A. (Bad Attitude)” Baracus;

baracus

                Cei 4 formează ECHIPA DE ȘOC. În continuare, voi prezenta celelalte personaje:

Jessica Biel este Charissa Sosa;

charrisa sosa

Nu uita sa citesti
Related Posts

Patrick Wilson este agentul Lynch (toți agenții CIA folosesc acest nume). Numele său adevărat îl veți afla la sfârșitul filmului;

lynch

Gerald McRaney este generalul Russell Morrison, prietenul și comandantul lui Hannibal;

morrison

Brian Bloom este Brock Pike;

pike

și Yul Vazquez este generalul Javier Tuco (prima misiune a echipei de șoc).

tuco

                Știați că un tanc poate fi pilotat în aer? Dacă nu știați, urmăriți acest film plin de adrenalină. Echipa de șoc NU ESTE un film bun, este FOARTE BUN, făcându-i mândri pe membrii serialului din care este inspirat. Comedie, acțiune, explozii, efecte speciale, scene comice și replici care dau naștere unor cascade de râs… Meritul este al regizorului Joe Carnahan, care este şi scenaristul acestui film alături de Brian Bloom şi Skip Woods.

3

                „Căutați în continuare de guvern, supraviețuiesc ca mercenari. Dacă aveți vreo problemă, dacă nimeni altcineva nu vă poate ajuta și dacă-i puteți găsi, poate-i puteți angaja… Ei sunt ECHIPA DE ȘOC (THE A-TEAM).

6

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul subtitrat al Echipei de șoc:

                După cum spuneam, Echipa de șoc s-a lansat în România pe DVD și blu-ray.

BD

Cumpără acum

PS: Mi se tot spune că dau note prea mari. Din păcate, nu pot da note mici la filmele care-mi plac. Dacă nu-mi plăceau nu le aveam originale.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise