Hot Pursuit: Urmărire periculoasă, nu te pune cu Cooper

0

                Hot Pursuit: Urmărire periculoasă e o comedie polițistă care a avut premiera, azi 8 mai, în România. Filmul a fost regizat de Anne Fletcher (Step up, 27 dresses, The Proposal), iar producătorul a fost Reese Witherspoon. Eu sunt înnebunit după filme. Trebuie să vizionez săptămânal un film la cinema. În această săptămână am avut de ales între Viața bate filmul și acest film. Nu sunt înnebunit după comedii, dar am ales-o pe aceasta pentru că a avut și acțiune. Eu zic că am ales bine. Am vizionat filmul la Cinema Dacia Reșița, azi de la ora 20:30. În sală s-a râs în hohote. Din păcate eu nu pot să spun că m-am distrat la fel de mult ca ceilalți spectatori. Poate am avut alte așteptări, nu știu ce să zic. Dar pot să spun că a fost comic, iar cele 2 actrițe din rolurile principale fac un duo aproape perfect. Genial e accentul acestora.

Hot Pursuit: Urmărire periculoasă

                Ofițerul Cooper e o tânără polițistă, obsedată de a face totul ca la „carte”. Este onorată și încântată deopotrivă să i se atribuie sarcina aparent simplă de a o escorta pe Daniella Riva, soția unui cap al mafiei, prin Texas, unde Daniella şi soțul ei vor depune mărturie împotriva unui mare distribuitor de droguri. Este o zi rară în afara secţiei de poliţie, iar micuţa poliţistă extrem de entuziastă promite să nu îl dezamăgească pe căpitan. După ce a câștigat deja distincția nefericită că orice acţiune a ei nu se termină cu bine, ea este hotărâtă ca de această dată să nu o dea în bară în binecunoscutul stil „Cooper”.

Hot Pursuit: Urmărire periculoasă

                Cu toate acestea, la întâlnirea cu dinamica doamnă Riva, este foarte clar că acest lucru nu va fi „floare la ureche”. Probleme?! Domnul Riva e omorât într-o ambuscadă, iar frumoasa Daniella rămâne văduvă. Astfel, cele două sunt urmărite de polițiști corupți și criminali și sunt nevoite să treacă prin tot felul de provocări în drumul lor prin Texas. Călătoria de la San Antonio spre Dallas se transformă într-o cursă contra-cronometru de tipul „fugi pentru viaţa ta”… printr-o mulțime de gloanţe care zboară! Dacă vor ajunge sau nu întregi la destinație… veți vedea doar la cinema. 😉

Hot Pursuit: Urmărire periculoasă

                Distribuția?! Nu sunt de menționat decât cele 2 actrițe din rolul principal şi tipul din rolul negativ:

Reese Witherspoon e ofițerul Cooper;

cooper

Sofia Vergara e Daniella Riva;

danielle

Joaquin Cosio e Vincente Cortez, capul mafiei.

cortez

                Cele 2 actrițe fac un duo formidabil: una e mică de statură, cealaltă înaltă, una vorbește mult și codat, pe când cealaltă are un accent bestial. Au avut loc și câteva întorsături de situație la care nu mă așteptam. Cât despre umor… spectatorii au râs în hohote.

Hot Pursuit: Urmărire periculoasă

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

                Important e că spectatorii s-au distrat pe cinste. Dar pot să vă mai spun că și actrițele s-au distrat. De ce spun asta? Pe genericul filmului vor rula faze tăiate. Nu e unul din cele mai bune filme în care a jucat Reese Witherspoon, dar nici cel mai rău.

Hot Pursuit: Urmărire periculoasă

                Cinstit, nu prea mi-am dat seama de ce au numit filmul Hot Pursuit, dar… e alegerea lor. Superb este cum Danielle nu se poate despărţi de valiza de pantofi. Veţi vedea şi de ce. E foarte comic s-o vezi în toate scenele de acţiune trăgând după ea acea valiză idioată plină ochi de pantofi.

Hot Pursuit: Urmărire periculoasă

                În concluzie, dacă vă plac comediile, mergeţi să-l vizionaţi. Cu siguranţă vă veţi binedispune. Acum să vă spun şi ce cred criticii americani despre film:

1. „Cu toate că sunt câteva scene amuzante, iar între Reese Witherspoon și Sofia Vergara este o conexiune puternică, Hot Pursuit nu reușește să fie mai mult decât o distracție moderată.” Brent McKnight de la Paste Magazine;

Hot Pursuit: Urmărire periculoasă

2. „Nu îmi vine să cred cât de stupid este Hot Pursuit. Dar și mai mult nu îmi vine să cred cât de mult am râs la el.”, Jordan Hoffman de la The Guardian;

Hot Pursuit: Urmărire periculoasă

3. „Deși este dezamăgitor să vezi un film care ar avea potențial, dar nu reușește să-l utilizeze, este și mai dezamăgitor un film care nici măcar nu se străduie, care își aruncă pur și simplu vedetele în scenă și se așteaptă ca asta să fie suficient.”, A O Scott de la New York Times.

Hot Pursuit: Urmărire periculoasă

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestei comedii polițiste:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata