Îngeri și demoni, meet ILLUMINATI

1

                Îngeri și demoni, titlu original Angels & Demons este o adaptare cinematografică lansată în 2009 a romanului scriitorului American Dan Brown cu același nume. E continuarea filmului Codul lui Da Vinci, deși acțiunea din romanul Îngeri și demoni ia loc înaintea cele din Codul lui Da Vinci. De regie s-a ocupat același Ron Howard, după un scenariu scris de David Koepp și același Akiva Goldsman. Ce descoperire terifiantă îi face pe prelații Vaticanului să apeleze la Robert Langdon, omul care a deslușit codul cel mai controversat al istoriei?

Îngeri și demoni

                Inelul pontifical în formă de pește, ce poartă sigiliul Papal, trebuie distrus imediat după moartea Papei. Apartamentul Papal e apoi sigilat pe parcursul celor 9 zile de doliu, perioadă cunoscută sub numele de „Clipa tronului gol”. Pe parcursul câtorva zile lideri catolici din fiecare colț al lumii s-au îndreptat către Roma, șocați de moartea bruscă a acestui Papă progresist și îndrăgit. Credincioșii se roagă ca printre ei să se afle un alt lider care să le reunească Biserica, atât de dezbinată recent din cauza schimbărilor și contradicțiilor. „Preferiti” sunt cei care sunt considerați favoriți în a-i fi succesori Vicarului Domnului. La sfârșitul perioadei de doliu, Colegiul Cardinalilor se va încuia în Capela Sixtină în vederea conclavului, întrunire în urma căreia se va alege un nou Papă.

Îngeri și demoni

                Între timp la Geneva, Elveția e pornit acceleratorul de particule pentru a crea antimateria „particula lui Dumnezeu”. Antimateria e suspendată într-un înveliș ermetic nano-compozit cu electromagneți la fiecare capăt. Dacă aceasta ar ieși din suspensie și ar intra în contact cu materia, de exemplu fundul containerului, atunci cele 2 forțe s-ar distruge cu violență una pe cealaltă. S-ar produce un adevărat cataclism. O explozie orbitoare, echivalentul a 5 kilotone de trotil.

Îngeri și demoni

                Când Langdon descoperă dovezi ale reactivării frăției secrete și antice cunoscută sub numele de Illuminati  el se confruntă și cu pericolul de moarte la adresa celui mai temut dușman al organizației secrete: Biserica Catolică. Aflând că cei 4 prefereti sunt amenințați cu moartea și mai e și antimateria care va exploda la miezul nopții, Langdon pleacă la Roma, alăturându-se Vittoriei Vetra, o femeie frumoasă, enigmatică și în același timp om de știință italian. Angajându-se într-o urmărire furibundă prin cripte neumblate, catacombe periculoase, catedrale părăsite și până în inima celui mai secret mormânt de pe pământ, Langdon și Vetra urmează firul călăuzitor al istoriei de 400 de ani a Iluminaților, care marchează singura speranță de supraviețuire a Vaticanului.

Îngeri și demoni

                Illuminati amenință că cei 4 preferati vor fi însemnați. Cele 5 însemne sunt o ambigramă. Primele 4 sunt elementele fundamentale ale științei: pământ, aer, foc și apă. Cel de-al 5-lea e un mister.  Aceștia vor fi uciși în văzul oamenilor pentru purga. În 1668, Biserica răpit 4 oameni de știință Illuminati și i-a însemnat pe piept cu semnul crucii, pentru a-i ispăși de păcate. Apoi i-a executat și le-a aruncat trupurile în stradă, avertizându-i astfel pe cei ce puneau la îndoială metodele Bisericii în privința chestiunilor științifice. Asta i-a făcut mai radicali creând iluminați mai întunecați, mai violenți, obsedați de răzbunare.

Îngeri și demoni

Tom Hanks revine în rolul lui Robert Langdon, profesor la universitatea Harvard studiind simbologia. E chemat să dezlege misterele pentru a slava la timp viața celor 4 preferati;

langdon

Evan McGregor e părintele Patrick McKenna. El e conclav şi are sarcini precise la Vatican. El certifică moartea papei și distruge inelul papal cu sigiliul său oficial, cunoscut sub numele de Inelul pescarului. Până la alegerea noului papă, Camerlengo îndeplinește funcția de șef al statului Vatican;

mckenna

Ayelet Zurer e Dr Vittoria Vetra, un om de știință care lucrează la Consiliul European pentru Cercetări Nucleare (CERN) a cărui experiment de antimaterie a fost furat de Illuminati;

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

vittoria

Stellan Skarsgård e comandantul Maximilian Richter, șeful Gărzii elvețiene. Garda elvețiană îi protejează pe papă și pe cardinalii din Colegiu în interiorul zidurilor Vaticanului, încă de la data de 22 ianuarie 1506. Soldații din garda elvețiană sunt renumiți pentru faptul că își consideră îndeletnicirea nu ca pe o slujbă, ci ca pe o vocație;

maximilian

Pierfrancesco Favino e inspectorul Ernesto Olivetti, care face din Corpul Jandarmiei a Statului Vatican. El e cel care l-a cerut pe Robert Langdon;

ernesto

Armin Mueller-Stahl e cardinalul Strauss, decan al Colegiului Cardinalilor. E un expert în elaborarea politicii Vaticanului, știe și află mai multe lucruri decât lasă să se întrevadă.

strauss

                Există oameni din viața reală care cred și acum că Illuminati încă mai există, iar numeroasele articole, înregistrări video și alte povești care abundă pe Internet sugerează că iluminații sunt cei care țin sub control toate evenimentele internaționale, dețin funcțiile cele mai importante și creează noua ordine mondială, dorind să înlocuiască guvernele naționale cu un singur guvern mondial condus de iluminați. Oare chiar aşa să fie?!

Îngeri și demoni

                Vaticanul, pe lângă faptul că reprezintă inima Catolicismului, este și un stat de sine stătător din centrul Italiei. În timp ce Garda elvețiană îl protejează pe Papă și pe Cardinalii din Colegiu, Jandarmeria se ocupă de ordinea și aplicarea legii în interiorul zidurilor Vaticanului. Îngeri și demoni s-a filmat în locuri renumite cum ar fi Piazza del Popolo, Piazza Navona, Castel St. Angelo, în exteriorul bisericii baroce Santa Susanna și pe străzile Romei, sub încurajările a sute de turiști și localnici curioși și entuziaști. De la operele lui Raphael, Michelangelo sau Bernini, obeliscurile ce-și înalță vârfurile spre cer din numeroasele piețe romane – și până la statuile ce indică drumul spre locuri secrete, indiciile secrete din cărțile lui Dan Brown se află pretutindeni. Ele nu pot fi trecute cu vederea, așa încât numeroasele grupuri de turiști, care merg la Roma pentru a se bucura de renumitele monumente și priveliști ale orașului, au inclus imediat în turul lor de vacanță locurile în care s-a turnat Îngeri și demoni.

Îngeri și demoni

                Cea mai mare provocare a fost însă filmarea la castelul Sant’Angelo. Construit de împăratul Adrian în anul 128 al erei noastre, pentru a-i fi mausoleu, Castel Sant’Angelo a fost pe rând închisoare, fortăreață și rezidență papală. Podul care conduce la Castel este străjuit de o armată de statui de îngeri, așa cum se obișnuiește la Roma. În noaptea în care s-au făcut filmările pentru Îngeri și demoni, fiecare înger a fost luminat aparte. Sanchez și echipa lui au dat Castelului o iluminare spectaculoasă. Filmările exterioare din noaptea aceea la Castelul Sant’Angelo au presupus inclusiv elicoptere ce survolau castelul cu reflectoarele aprinse și mașini de poliție cu farurile și sirenele în funcțiune. Se spune că Vaticanul, care e învecinat cu Castelul sunt legate printr-un pasaj secret.

                Îngeri și demoni s-a lansat în România pe DVD şi Blu-ray. Pe Blu-ray veţi putea alege între versiunea de cinema şi cea extinsă. În plus veţi putea viziona şi elemente speciale.

Îngeri și demoni

[review]

1 Comentariu
  1. Igorton spune

    Ukraine

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata