Jessabelle, religia voodoo implicată

                Azi, am avut ocazia să vizionez de la 16.20 filmul Jessabelle la Cinema City Timișoara. Filmul a rulat în sala 2. Sunt bucuros pentru că cei de la Cinema City au adus la Timișoara acest film în ziua premierei, dar și dezamăgit că distribitorii l-au adus așa târziu la noi. Jessabelle  a avut premiera în SUA pe 7 noiembrie. De ce am mers la acest film?! Sunt înnebunit după SF-uri și horror-uri. Mi-a plăcut trailer-ul, așa că am zis hai să văd ce tâmpenie de horror au mai făcut americanii. Surpriza cea mai mare este că n-a fost o tâmpenie. Jessabelle i-a avut ca producători pe cei care au creat Insidious și The purge. Din filmele care au avut premiera în această săptămână în România, aceasta mi s-a părut cea mai interesantă. De ce?! În primul rând, rolul principal este deținut de actrița din Predestination. Celelalte 2 premiere care rulează în cinematografe sunt: Horrible boses 2, film pe care nu vreau să-l vizionez pentru că nu mi-a plăcut prima parte, și The Penguins of the Madagascar, la care nu mă duc pentru că nu m-a tentat trailer-ul (mi se pare o animație pentru pici). Mi se pare mult mai slab decât trilogia Madagascar. Poate aș fi mers, dar subtitrat în română nu rulează decât de la 20:10 și 22:20. Singura excepție când voi merge să vizionez așa târziu un film va fi la The Hobbit 3: The battle of five armies, în caz că va rula în avanpremieră.

1

                Jessabelle a avut un buget de doar 3 milioane de dolari, dar regizorul Kevin Greutert a știut cum să facă să se ridice părul pe mine: coșmaruri, scârțâituri, voci și fețe distorsionate care m-au terorizat de-a dreptul. Din punctul meu de vedere, nu jocul actorilor a fost fenomenal, ci sunetul. De fapt, asta contează când vrei să vezi un film horror, să te sperii!!!

2

                După un accident de mașină, în care iubitul ei moare și ea pierde sarcina, rămânând într-un scaun cu rotile, Jessie se întoarce în orăşelul de baştină din Louisiana pentru a se recupera. Cum numai în filmele horror este posibil, casa este așezată într-o zonă mlăștinoasă. Fata descoperă că mama sa, care a murit imediat după nașterea sa, i-a lăsat niște casete video în care, cu ajutorul cărților de tarot, îi ghicește viitorul. Unele lucruri ascunse e mai bine să nu le afli niciodată. Astfel, Jessie va trebui să înfrunte un spirit chinuit care-i aştepta întoarcerea de prea multă vreme pentru a o lăsa să-i mai scape.

3

                Pentru a nu vă strica surpriza din final, vă voi spune doar cele 2 roluri principale:

Sarah Snook este Jessie, tânăra fată care rămâne într-un scaun cu rotile după un accident de mașină. Aceasta se întoarce la tatăl său în localitatea de baștină, pentru a fi ajutată;

jessie

Mark Webber este Preston, un fost coleg de liceu care este încă îndrăgostit de Jessie, deși este însurat.

Nu uita sa citesti
Related Posts

preston

                Din păcate, nu se prea insistă pe personajele secundare. Mi-a plăcut la nebunie că în film se abordează premisele religiei voodoo. Finalul mi s-a părut ca fiind un déja-vu. Seamănă foarte mult cu finalul din Skeleton key.

4

                Jessabelle se foloseşte de candoarea şi handicapul eroinei pentru a-i ţese în jur un fundal terifiant, ajutat din plin de efecte speciale, scenografie şi efecte sonore.

5

                Situația tensionată o veți simți pe tot parcursul filmului. Să zicem cam trei sferturi din film. O dată ce vă veți prinde care este hiba, veți ști la ce să vă așteptați. Finalul este destul de cuminte și se termină la fel cum se termină un film horror… lasă loc de continuare.

6

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul subtitrat în limba română:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise