0

Joker este un thriller psihologic american regizat de Todd Phillips după un scenariu scris de Scott Silver.

Din distribuţie fac parte: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Bill Camp, Shea Whigham şi Marc Maron.

Am văzut Joker la Grand Cinema Băneasa. Regizorul Todd Phillips aduce pe marile ecrane un alt Joker, mai tulburător şi mai violent decât îl ştiam.

Filmul reprezintă o călătorie întunecată şi sumbră, cu o interpretare excepţională din partea actorului principal, Joaquin Phoenix.

Heath Ledger a impresionat prin Jokerul său şi mă gândeam cum va reuşi Joaquin să se apropie de perfecţiunea stabilită de Ledger. După vizionare, trebuie să recunosc că Joaquin Phoenix mi-a depăşit cu mult aşteptările, reuşind să ne facă să uităm complet cine este şi să îl vedem pe Joker, doar pe Joker.

Bolile mintale, deţinerea armelor, degradarea apatică a societăţii, prăpastia dintre bogaţi şi săraci, toate aceste probleme fac din societate un mediu greu de respirat şi dificil de acceptat.

Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) trece printr-o criză. Bolnav mintal, el trăieşte împreună cu mama sa, care prezintă afecţiuni similare.

Arthur lucrează ca clovn şi îi place foarte mult ceea ce place. Se bucură că are şansa să distreze oamenii şi să îi facă să zâmbească. Visul lui este să devină un adevărat comediant, însă bariera lui principală constituie o tulburare incontrolabilă, anume: un râs puternic şi imposibil de gestionat. Din cauza acestei afecţiuni, Arthur este privit de ceilalţi ca un ciudat.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Gotham City se confruntă cu o situaţie de criză. Rata criminalităţii a crescut, oamenii sunt nefericiţi, oraşul este apăsat de o stare de tensiune şi teroare.

Miliardarul Thomas Wayne (Brett Cullen) intenţionează să candideze în funcţia de primar pentru a restabili ordinea în oraş.

O zi foarte grea la locul de muncă schimbă totul pentru Arthur. El se hotărăşte să lupte împotriva celor care i-au făcut rău şi, datorită aceste decizii, capătă încredere în propriile forţe.

Todd Phillips înţelege importanţa locului în care se desfăşoară acţiunea. Gotham City este creionat ca un oraş în care abundă sărăcia, drogurile, criminalitatea, disperarea şi amărăciunea. Arthur este un suflet disperat într-un loc care îi zdrobeşte pe cei nevoiaşi. Strigătele lui de ajutor trec neobservate acolo unde nimănui nu îi pasă. Arthur nu este, în mod inerent, sălbatic şi violent. Transformarea lui în Joker reprezintă un rezultat al mediului în care trăieşte. Atât Todd Phillips, cât şi scenariul Scott Silver, nu văd niciun alt destin pentru Joker. Joker este produsul violenţei care a pus stăpânire pe Gotham City. Bineînţeles că nu toţi devin maniaci, dar bolile mintale netratate duc zilnic la tragedie, mai ales atunci când sunt implicate arme de foc.

Joaquin Phoenix va fi aproape imposibil de învins în sezonul premiilor. Corpul său ca un schelet, părul gras, râsul de necontrolat, chipul său, toate acestea duc la portretizarea unui personaj complex din toate punctele de vedere. Munca actorului este intensă şi impresionează pe tot parcursul filmului.

Joker este, cu siguranţă, pentru un public matur. Orice copil, care urmăreşte pelicula, ar fi traumatizat. Arthur/Joker nu este un supererou, cu efecte speciale, iar Warner Bros. şi DC au dorit să aducă elemente noi unui personaj deja cunoscut de toată lumea.

Distribuit de Vertical Entertainment, Joker a ajuns în cinematografe vineri, 4 octombrie 2019. Vizionare plăcută!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata