Kingsman: Serviciul secret, spionaj fără 007

                Matthew Vaughn, regizorul filmelor Rupe-Tot, Pulbere de stele și X-men: Cei dintâi ne aduce pe marile ecrane  Kingsman: Serviciul secret. Kingsman: Serviciul secret, titlu original Kingsman: The secret service, rulează pe marile ecrane din România din data de 13 februarie. Scenariul a fost scris de Matthew Vaughn şi Jane Goldman şi a fost inspirat din benzile desenate cu acelaşi nume, create de Mark Millar şi Dave Gibbons. Probabil nu va avea nicio şansă să se impună în faţa filmului 50 de umbre ale lui Grey, dar sper să aibă încasări mari încât să avem parte şi de o continuare. Kingsman: Serviciul secret este o comedie britanică de acţiune, în genul filmelor cu agentul MI6 007, dar fără el. Ce mi-a plăcut este că are faze comice şi are un twist pe care nu l-am bănuit. Îmi pare rău că n-am ajuns ieri la Cinema Dacia din Reşiţa… Dar e bine că l-am vizionat azi de la ora 18. Kingsman: Serviciul secret rulează în premieră în regiunea de Vest, pentru că reţeaua Cinema City nu l-a adus în cinematografe.

Kingsman: Serviciul secret

                Acţiunea din Kingsman: Serviciul secret începe în anul 1997 cu o acţiune secretă, în care tatălui băiețelului de cinci ani Gary „Eggsy” Price își sacrifică viața la datorie. Familia sa primește o medalie neconvențională și un număr de telefon pe care îl poate folosi o singură dată, dacă are nevoie de ajutor.

Kingsman: Serviciul secret

                17 ani mai târziu, unul dintre agenţii Kingsman este ucis în acţiune, iar lider-ul Kingsman le dă „temă de casă” agenților să găsească un înlocuitor pentru agentul căzut la datorie. Eggsy este un șomer fără școală care locuiește în apartamentul mamei sale. După arestarea sa pentru o plimbare cu o mașină furată, Eggsy folosește medalia pentru eliberarea sa din închisoare, fiind salvat de Harry Hart, un spion impecabil căruia tatăl lui Eggsy i-a salvat viața. Consternat de calea pe care a apucat-o Eggsy, dar impresionat de calitățile sale, Harry îi oferă lui Eggsy șansa de a-și schimba viața, angajându-se în Kingsman, o organizație de spionaj independentă secretă.

Kingsman: Serviciul secret

                Eggsy trebuie să reziste seriei de teste competitive și adesea periculoase pe care trebuie să le parcurgă fiecare agent nou al Kingsman, făcând față, în același timp, luptei emoționale cu statutul său de proscris social într-un mediu unde toți ceilalți sunt educați, au legături în sfere înalte și sunt manierați. Între timp, Harry încearcă să rezolve disparițiile misterioase ale mai multor academicieni, oameni de știință și artiști proeminenți, și să-l vâneze pe omul pe care îl consideră responsabil, Richmond Valentine, un miliardar în domeniul tehnologiei, un ecologist deziluzionat, a cărui dorință de a salva pământul cu orice cost a dus la creare unui complot cu consecințe devastatoare pentru toți.

Kingsman: Serviciul secret

                Cu ajutorul lui Harry, Eggsy învață să devină gentleman și spion. Întrebarea care trebuie pusă este: va reuși, oare, Eggsy să-și întreacă rivalii pentru postul din cadrul Kingsman? Și pot, el și Harry, să descopere la timp adevărul despre planul malefic al lui Valentine, pentru a-l putea opri?!

Kingsman: Serviciul secret

Colin Firth este Harry Hart, nume de cod Galahad. El face parte din Kingsman, iar când unul unul din agenţi este ucis la datorie, el îl ia sub aripa protectoare pe Eggsy. Îl atrenează pentru a putea deveni un agent Kingsman;

Kingsman: Serviciul secret

Taron Egerton este Gary „Eggsy” Unwin, un șomer fără școală care locuiește în apartamentul mamei sale. Acestuia i se oferă șansa de a-și schimba viața;

Kingsman: Serviciul secret

Samuel L Jackson estte Richmond Valentine. un miliardar în domeniul tehnologiei, un ecologist deziluzionat, a cărui dorință de a salva Pământul …;

Kingsman: Serviciul secret

Sofia Boutella este Gazelle. Ea lucrează pentru pentru Valentine și se ocupă de „lucrurile murdare”;

Kingsman: Serviciul secret

Mark Strong este Merlin;

Kingsman: Serviciul secret

Michael Caine este Arthur, șeful serviciilor secrete Kingsman;

Kingsman: Serviciul secret

Sophie Cookson este Roxy, o fată care e în competiție cu Eggsy pentru postul liber din Kingsman;

Kingsman: Serviciul secret

Jack Davenport este Lancelot;

Kingsman: Serviciul secret

Într-un alt rol îl veți recunoaște pe Luke Skywalker – Mark Hamill în rolul profesorului James Arnold;

Kingsman: Serviciul secret

                Știați că?!

1. Matthew Vaughn a renunțat la a regiza X-Men: Viitorul e trecut pentru a regiza, în schimb, Kingsman: Serviciul secret.

2. Rolul lui Gary ‘Eggsy’ Unwin i-a fost oferit inițial lui Aaron Taylor-Johnson, care a refuzat;

3. Filmările au avut loc în Londra;

4. În benzile desenate, personajul Gazelle este un băiat, iar în film este o tânără dansatoare.

6

                Colin Firth spunea: „Trăim într-o epocă în care avem multe suspiciuni față de instituțiile și guvernele noastre. Încrederea pe care am avut-o vreodată s-a spulberat, așa că e interesant să explorăm ideea că aceasta este o organizație cu motive pure. Una necompromisă de politica și birocrația acestor instituții. Agenții Kingsman sunt cavalerii moderni ai mesei rotunde…”

Kingsman: Serviciul secret

                Kingsman: Serviciul secret a apărut în magazinele de vânzare a benzilor desenate în februarie 2012, ca povestea unui spion gentleman care își antrenează nepotul derbedeu pentru a-l transforma într-un viitor mare agent secret, explorând două laturi coexistente ale culturii britanice.

8

                Gibbons, care s-a ocupat cu povestea pentru Kingsman: Serviciul secret, explică: „Nu e nimic mai plăcut decât lucrurile bazate pe realitate. Chiar și cea mai bizară fantezie trebuie ancorată în realitate, pentru a rămâne fezabilă. Dacă pui oameni să zboare în costume spațiale și scaune cu ejecție, echipați cu toate gadget-urile minunate, faptul că acțiunea din benzile desenate Serviciul secret se petrece în sudul Londrei, că puștii par credibili și că mașinile se potrivesc cu peisajul, este important în susținerea și alimentarea fanteziei.” A fost instantaneu atras de poveste, deoarece acțiunea se petrece în Marea Britanie, iar personajele erau britanice.

Kingsman: Serviciul secret

                Vaughn și Goldman au dorit să facă niște schimbări în povestea lui Millar și să ducă Kingsman: Serviciul secret într-o direcție ușor diferită. Au creat o poveste de fond pentru organizație, care e mai puțin guvernamentală, iar spionul gentleman nu mai era unchiul derbedeului, ci un fost coleg de-al tatălui său, care își dăduse viața pentru a-l salva.

Kingsman: Serviciul secret

                Chiar mi-a fost dor să văd la cinema un astfel de film, unul care glorifică filmele cu agenți secreți.

Kingsman: Serviciul secret

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul subtitrat în limba română pentru filmul Kingsman: Serviciul secret:

                Abia aștept ca filmul să se lanseze pe blu-ray, să-l revăd. Chiar sper ca acest film să aibă succes, pentru că-mi doresc enorm de mult să văd o continuare.

P.S.: Nu ieșiți din sala de cinema când începe genericul. Mai stați puțin, veți avea parte de un deja-vu. 🙂

 [review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise