La limita extremă, dependența de adrenalină

                Având în vedere că AZI se lansează remake-ul la Point break, m-am gând să revăd filmul din 1991. Filmul a fost lansat la noi de fosta firmă de distribuție Prooptiki pe DVD cu sunet stereo. 🙁 La limita extremă, titlu original Point break, e un thriller regizat de Kathryn Bigelow, fosta soție a lui James Cameron. Point break e un termen din surf și are loc în momentul în care valurile lovesc un punct de uscat ivindu-se din zona de coastă.

La limita extremă

                Los Angeles… O bandă de hoți atacă o bancă, purtând pe fețe măștile unor foști președinți: Reagan, Carter, Nixon, Johnson. Johnny Utah este un fost jucător de fotbal, care a avut o accidentare urâtă, astfel încheindu-și promițătoarea carieră fotbalistică. În schimb, devine agent FBI. Însărcinat cu investigarea unui șir de jafuri bancare aproape perfecte, agentul special Utah, împreună cu partenerul său, încearcă să se infiltreze în rândurile surfer-ilor de pe coasta californiană pentru a-i găsi pe hoți.

La limita extremă

                Aici, pentru prima oară în viața sa, întâlnește un surfer care personifică atributele căutate de Utah mereu. Bodhi se dovedește a fi un profesor periculos, care îi arată tânărului agent o mulțime de trăiri noi: surf, sărit cu parașuta. Dar Johnny Utah mai are doar o lună la dispoziție să afle cine sunt autorii jafurilor, deoarece după ultimul jaf, aceștia vor dispărea. Totul se complică în momentul în care adevărata sa identitate este descoperită de autorii jafurilor. Johnny învață cea mai importantă lecție: dacă vrei să atingi experiența maximă, trebuie să fii pregătit să plătești prețul suprem.

La limita extremă

Keanu Reeves e agentul FBI Johnny Utah, care a pentru a găsi o bandă de hoți se infiltrează într-o bandă de surferi;

utah

Gary Busey e agentul FBI Angelo Pappas, partenerul cu experiență al lui Johnny. Spre deosebire de Johnny, care e la început de drum, el a rezolvat o mulțime de cazuri și faptul că nu dă de această bandă de hoți îl enervează la culme;

La limita extremă

Patrick Swayze e Bodhi, un surfer căruia îi place să trăiască viața la maxim, fiind dependent de adrenalină;

bodhi

Lori Petty e Tyler Endicott, o surferiţă care se îndrăgosteşte de Johnny Utah;

Nu uita sa citesti

Elvis

tyler

John C. McGinley e agentul FBI Ben Harp, şeful celor 2 parteneri, care nu e de acord cu această infiltrare.ben

                Filmul a fost în 1991 considerat un succes financiar, deoarece la un buget de 24 de milioane de dolari a avut încasări de 83,5 milioane de dolari. Din închirieri s-au câștigat 20 de milioane de dolari doar în SUA, pe când în restul lumii câștigurile au fost mai mari. În weekend-ul de lansare s-a clasat imediat după Terminator 2: Ziua Judecății. Chair sunt curios dacă remake-ul se va bucura de același succes, având în vedere că în afară de Ray Winstone, nu știu niciun actor. Toți sunt actori necunoscuți. Keanu Reeves cu rolul lui lui Utah a devenit cunoscut la nivel mondial. Dintre toate filmele cu Patrick Swayze, Dirty dancing (1987), Road house (1989) , Ghost (1990) şi Point break (1991) sunt preferatele mele.

La limita extremă

                Keanu Reeves, care a interpretat rolul agentului FBI Johnny Utah, a învăţat să facă surf pentru acest rol, iar când are timp liber practică acest sport ca hobby. Pentru a-şi intra în rol, Reeves a studiat agenţi FBI reali. De asemenea, a învăţat să joace forbal de la un antrenor din UCLA. În film, Utah a devenit agent FBI din cauza unei răni la genunchi care i-a pus capăt carierei fotbalistice. În realitate, Reeves dorea să fie un jucător profesionist de hockey, dar a suferit o accidentare la genunchi care a pus capăt acestui vis. Astfel a devenit actor. Dacă nu suferea acea accidentare, nici în ziua de azi nu ştiam cine e acest magnific actor.

La limita extremă

                Scena în care joacă fotbal pe plajă Johnny alături de echipa de surferi a lui Bodhi e aceeaşi plajă unde s-a filmat Karate kid (1984). V-aţi întrebat vreodată de unde vine numele Bodhi? Numele vine de la Bodhisattva, un termen din religia budistă care înseamnă o fiinţă luminată ce din compasiune renunţă la nirvana cu scopul de a-i ajuta pe alţii. Bodhi înseamnă „veghe”.

La limita extremă

                Când Bodhy face cunoștință cu Utah, compară placa de surf a lui Utah cu un Chevrolet din ’57. Dacă mai țineți minte, Swayze a condus un Chevy ’57 în Dirty Dancing.

                După cum spuneam şi mai sus, Point break s-a lansat în România pe DVD.

La limita extremă

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise