Lumea de dincolo: Războaie sângeroase, va fi vreodată pace?!

0

                Lumea de dincolo: Războaie sângeroase, titlu original Underworld: Blood Wars, e al cincelea film din seria Underworld şi primul film din serie regizat de o femeie, Anna Foerster. Pentru cei care nu a văzut primele 4 filme, ţin să vă spun că nu e nicio problemă. Înainte de a intra în acţiune, e făcut un scurt rezumat cu ce s-a întâmplat în celelalte filme. Dar pentru cei care nu ştiu, care au fost celelalte filme?! Underwold (2003), Underworld: Evolution (2006), Underworld: Rise of the Lycans (2009) şi Underworld Awakening (2012). Am vizionat cel mai nou film din seria Underworld în avanpremieră la Cinema Dacia Reşiţa, azi de la ora 19:00 şi pe această cale le mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie.

Lumea de dincolo

                Selena, ajutată de David şi tatăl acestuia, Thomas, trebuie să pună capăt eternului război dintre vârcolaci şi vampiri, chiar dacă acest lucru ar cere sacrificiul suprem. De această dată, vârcolacii au un nou lider, în persoana lui Marius, care a reuşit insufle disciplină în rândul unei armate care a ajuns în pragul haosului, reuşind sub conducerea sa să extermine majoritatea clanurilor de vampiri. Scopul acestuia e de a o prinde pe Selena, pentru a reuşi să dea de urma fiicei sale, Eva, un hibrid între vârcolac şi vampir. Sângele Evei i-ar face pe vârcolaci invincibili.

Lumea de dincolo

                Ajutată de David, Selena scapă cu greu de vârcolacii care o urmăreau până când tatăl lui David, Thomas, reuşeşte să încheie un armistiţiu care-i va permite Selenei să se refugieze la Eastern Coven, tărâm condus de ambiţioasa Semira. Vampirii speră că abilităţile excepţionale de luptă ale Selenei îi vor ajuta să-i distrugă pe vârcolaci pentru totdeauna. Dar când Selena trădată de Semira, care are propriile interese, ea fuge din nou, împreună cu David, găsind adăpost în spatele zidurilor misteriosului Van Dohr situat în ţinuturile acoperite de zăpadă…

Lumea de dincolo

Kate Beckinsale e Selena, un vampir care se trage din clanul Corvin;

selena

Theo James e David, aliatul şi protejatul Selenei;

david

Tobias Menzies e Marius, noul lider al vârcolacilor. Scopul său e s-o găsească pe fiica Selenei, Eva. El vrea să folosească sângele hibrid al acesteia pentru a crea o armată de vârcolaci invincibili;

marius

Laura Pulver e Semira, un vampir care vrea să preia conducerea Consiliului de la Eastern Coven. E o manipulatoare, obsedată de Selena şi de puterile pe care aceasta le are în sânge;

Bradley James e Varga, iubitul şi mâna dreaptă a Semirei;

semira-varga

Nu uita sa citesti

Free Guy

The Suicide Squad

Charles Dance e Thomas, tatăl lui David;

thomas

James Faulkner e Cassius, lider al Consiliului din Eastern Coven.

cassius

                Pentru a duce un nou suflu francizei, producătorii au convins-o pe Foerster să preia cârmele acestui film din serie. Ea a asigurat regia unităţii secunde pentru secvenţele de acţiune ale filmului extrem de spectaculos şi costisitor, The Day After Tomorrow, a lucrat la efectele vizuale ale unor blockbustere cum ar fi Independence Day şi a regizat serialul Starz, Outlander nominalizat la premiul Emmy. Foerster a aceeptat imediat oferta de a regiza cel mai nou film din seria Underwolrd: „Ideea mea pentru Războaie sângeroase era să respect mitologia din filmul iniţial, unde aveam reguli clare pentru Lycani şi Vampiri, ştiam când şi de ce se transformă ei. M-am bucurat să păstrez aceste lucruri pentru că mi se părea greşit să spunem: ‘Ok, noi facem totul diferit.’ Dimpotrivă, eu am considerat că e bine să luăm tot ce era bun şi interesant în Underworld şi să construim pe acest fundament, aducând noi elemente neaşteptate.”

Lumea de dincolo

                Cel mai mult m-a surprins Kate Bekinsale care reușește să aducă schimbări ale personajului de la un film la altul. Ea a fost atrasă să îi dea viață din nou Selenei, pentru că personajul ei trece prin multe modificări emoţionale de-a lungul filmului. Ea nu mai face parte din echipa vampirilor fugind de toţi. Selena e foarte pricepută şi inventivă când vine vorba de luptele cu monştrii aceştia, dar motivaţia ei a fost întotdeauna dragostea. În Războaie sângeroase, cea care o motivează este dragostea pentru fiica ei, Eva. David în această continuare a devenit bărbat. Dacă în Underworld: Awakening, era un băiat tânăr și timid care o urma pe Selena fără să crâcnească, de această dată relația dintrr cei doi s-a dezvoltat. În timp ce Selena îl ajută pe David să-şi descopere propriul destin, ea e forţată să se confrunte cu noi adversari redutabili, cum ar fi Semira. Pentru a-şi face personajul să pară şi mai ameninţător, Pulver s-a antrenat intensiv pentru secvenţele de luptă cu sabia şi şi-a executat singură o mare parte dintre cascadorii.

Lumea de dincolo

                Lumea de dincolo: Războaie sângeroase a fost turnat timp de 10 săptămâni în toamna anului 2015, în zona Pragăi, capitala Cehiei. Pe teritorotoriul Cehiei sunt circa 2000 de castele dar realizatorii s-au fixat asupra a trei minuni arhitectonice: castelul Lipnice, Kacina un palat în stil Empire; şi castelul Hluboka care se află pe stâncile golaşe de deasupra râului Vâltava. Pe lângă locaţiile unde s-au efectuat filmările, realizatorii filmului s-au mai bucurat şi de facilităţile tehnice de ultimă oră oferite de minunatele studiouri de la Praga. Ei au putut lucra atât în renumitele studiouri Barrandov cât şi în două dintre studiourile pragheze. Acolo au fost construite decorurile majore pentru Sălaşul vrăjitoarelor din Est şi din Nord.

Lumea de dincolo

                Lumea de dincolo: Războaie sângeroase împinge mitologia Underworld pe tărâmuri noi, dar continuă să-şi tragă seva din seria care a debutat acum 14 ani, înfiorându-i în aceeaşi măsură pe fanii săi. Această serie nu se inspiră după o carte de benzi desenate sau un joc video, ceea ce o face să aibe un loc aparte în sufletul meu. Eu chiar sper ca acest film să fie un succes pentru că mi-ar plăcea să văd şi o a 6-a parte.

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar