Mai furios, mai iute, dependenți de VITEZĂ

                Mai furios, mai iute, titlu original 2 fast 2 furious, este continuarea peliculei din 2001 The fast and the furious. Mai furios, mai iute a fost realizat în 2003 și a fost regizat de John Singleton. Filmul are tot ce-i trebuie: curse de mașini, urmăriri incitante, o distribuție nouă… Din punctul meu de vedere, e mai slăbuț decât prima parte. Paul Walker se întoarce și-l interpretează pe Brian O’Connor. La un buget de 76 de milioane de dolari, Mai furios, mai iute a generat încasări de 236 de milioane de dolari. După ce Brian O’Connor i-a dat voie lui Dominic Toretto să evadeze, acesta este un fost polițist căzut în dizgrație. Brian a ajuns o victimă a vitezei… și acum plătește prețul.

Mai furios, mai iute

                Foștii săi superiori sunt de părere că Brian O’Connor le-a compromis una din cele mai mari investigații făcute vreodată. Loialitatea sa față de poliție a fost testată atunci când O’Connor s-a infiltrat în lumea curselor ilegale din Los Angeles. El și-a dezvăluit în cele din urmă adevărata ocupație și l-a lăsat pe organizatorul unei lovituri de proporții să scape, mai precis să fugă cu un bolid de curse. Decizia lui O’Connor i-a permis să-și păstreze onoarea, dar și-a pierdut insigna și orice șansă de reabilitare.

Mai furios, mai iute

                De această dată, acțiunea are loc în Miami, iar lui O’Connor i se mai dă o șansă de reabilitare. Agenții FBI din Miami nu reușesc să-l prindă pe Carter Verone, un important om de afaceri care face parte de fapt dintr-un cartel de spălare a banilor. Agenții îl supraveghează pe Verone de peste un an, dar nu au putut dovedi decât legătura acestuia cu lumea curselor ilegale de mașini. Fiind presați de timp, oficialii îl contactează pe O’Connor cerându-i să facă ceea ce se pricepe cel mai bine: să calce pedala de accelerație și să lucreze sub acoperire.

Mai furios, mai iute

                Ca partener i se dă un polițist neexperimentat, pe care Brian îl refuză. Brian insistă să colaboreze cu prietenul său din copilărie, Roman Pearce, un infractor foarte abil, care dovedește o pasiune pentru viteza foarte mare. Deși cei 2 sunt certați, până la urmă Roman acceptă misiunea să lucreze cu Brian, deoarece cazierul său va fi astfel dat uitării.

Mai furios, mai iute

                Așadar, cei 2 prieteni fac echipă pentru prinderea lui Verone, acesta fiind biletul lor pentru ieșirea din dizgrație. Lucrurile se complică odată cu apariția unei agente sub acoperire, Monica Fuentes, cheia intrării în lumea lui Verone. De aici până la urmăriri pe muchie de cuțit nu mai e decât un pas.

Mai furios, mai iute

                Singurul meu regret e că în distribuție nu a revenit Vin Diesel. Acesta a dat cursele de mașini pentru filmul A man apart, unde joacă rolul unui polițist care luptă împotriva mafiei drogurilor. Dar acesta e un lucru nesemnificativ pentru că, per total, Mai furios, mai iute este la fel de bun ca predecesorul său. Deși a pierdut un actor important din distribuție, a câștigat alții. Dar nu vă faceți probleme!!! Vin Diesel va reveni în următoarele continuări. 😀

Mai furios, mai iute

Chris „Ludacris” Bridges este pe Tej Parker, un fost concurent, gazda curselor ilegale și prieten cu Brian;

Mai furios, mai iute

Tyrese Gibson este Roman Pearce, prietenul din copilărie al lui Brian, care a făcut 2 ani de închisoare și este supărat pe Brian pentru că acesta nu a intervenit. Urăște poliția, implicit îl urăște și pe Brian;

Mai furios, mai iute

Nu uita sa citesti

Cole Hauser este Carter Verone, un rege al drogurilor argentinian care se ocupă cu spălare de bani;

Mai furios, mai iute

Eva Mendes este agentul Monica Fuentes și lucrează sub acoperire, fiind de partea lui Verone;

Mai furios, mai iute

James Remar este Markham, superiorul Monicăi și cel ce pune la cale operațiunea de prindere a lui Verone.

Mai furios, mai iute

                Din punctul meu de vedere, Mai furios, mai iute este mult mai antrenant datorită cooptării lui Tyrese Gibson. Acesta face un rol demențial. El este cel care ne aduce zâmbetul pe buze datorită replicilor acide și a prostioarelor pe care le face. În plus, față de prima parte, poliția este mai bine dotată și are aparatura necesară pentru a-i opri pe vitezomani.

Mai furios, mai iute

                Ceea ce este important este că cei de la Universal au avut 2 scenarii pentru acest film: unul în cazul în care Vin Diesel accepta să-și reia rolul și al doilea scenariu care… s-a folosit pentru acest film. În ceea ce privește scena când Paul Walker câștigă prima cursă din acest film și este aclamat de mulțime, el chiar a făcut singur acea cascadorie, fiind un împătimit al curselor de mașini și un foarte bun șofer.

Mai furios, mai iute

                Așezați-vă cât mai comod în fotolii și pregătiți-vă!!! În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestei continuări:

                Mai furios, mai iute s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Bineînțeles, DVD-ul are sunet stereo și imagine 4:3. Cei de la Euro Entertainment și-au bătut joc de calitate. Ce e drept, la acea vreme nu știu câți aveau habar ce e ăla un sistem home cinema cu sistem audio dolby surround. Noroc cu blu-ray-ul. Calitate la superlativ. Probabil mulți dintre cinefili nu știu încă diferența dintre un DVD, blu-ray și blu-ray 3D, așa că vă invit să citiți acest articol.

bd

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise