Taken 3: Teroare în Los Angeles, it ends here?!

                Din punctul meu de vedere a fost cel mai aşteptat film al lunii ianuarie. Am vrut să-l văd ieri, dar n-am ajuns. Dar l-am văzut azi de la 17:30 la Cinema City Timişoara în sala 3. Am avut aşteptări foarte mari din cauza trailer-ului. Mă aşteptam să fie cel mai bun film din serie, dar nu a fost aşa. Este mai bun decât Taken 2: Teroare în Instanbul, dar nu e mai bun decât Taken: Teroare în Paris. Olivier Megaton revine şi regizează acest „final al trilogiei” Taken. Scenariul a fost scris de același Luc Besson în colaborare cu Robert Mark Kamen. M-a surprins în mod plăcut scenariul. Mă așteptam ca de această dată să fie atacat de fii lui Murad Krasniqi, să-i răzbune moartea. Dar n-a fost să fie așa. De această dată, Bryan Mills trebuie să-și demonstreze nevinovăția.

Taken 3: Teroare în Los Angeles

                Bryan Mills are în continuare o relaţie foarte bună cu fiica sa Kim și este mai apropiat ca niciodată de fosta sa soție, Lenore. Aceasta nu mai este îndrăgostită de soțul ei actual, Stuart St John, pentru că s-a reîndrăgostit de fostul soț. Problema apare în momentul în care Bryan o găsește pe Lenny moartă la el acasă. Alertaţi de un apel anonim, poliţiştii dau buzna în apartamentul eroului, numai că… nu știu cu cine se pun. Pentru Bryan este clar că, oricine i-a ucis soţia, el trebuie să fie liber pentru a descoperi asasinul. Doar că decizia îl transformă în cel mai vânat răufăcător din Los Angeles, iar pe urmele sale porneşte un întreg batalion de poliţişti condus de inspectorul Franck Dotzler.

Taken 3: Teroare în Los Angeles

                Ca scenariu, Taken 3 are niște întorsături de situație bine venite. Din păcate, am spus că în Taken 2 s-a exagerat la unele faze de acțiune. La fel s-a întâmplat și-n Taken 3. Care sunt aceste faze trase de păr care mie nu mi-au plăcut?! De exemplu, mașina de poliție este lovită în spate partea laterala stânga și dreapta, iar mașina nu are nimic; Oleg trage cu mitraliera după Bryan și niciun glonte nu-l atinge (Bryan aleargă mai repede decât viteza gloanțelor); mașina pe care o conduce Mills se prăbușește într-o prăpastie, iar acesta reușește să sară din ea în timp ce mașina se prăbușește; CIREAȘA DE PE TORT: Bryan intră cu un Porsche în roata unui avion. Avionul se prăbușește, dar mașina nu are nimic, nici măcar o zgârietură.

Taken 3: Teroare în Los Angeles

                Ce mi-a plăcut?! Li s-a acordat mai multă atenție prietenilor lui Bryan. De această, dată aceștia au un rol mai consistent (mai ales Sam). Actorul care-l interpretează pe Stuart a fost schimbat, acesta fiind interpretat de Dougray Scott, care își joacă rolul la fel de bine ca în Misiune imposibilă 2. Mi-a plăcut la nebunie personajul Franck Dotzler.

Taken 3: Teroare în Los Angeles

Liam Neeson revine în rolul lui Bryan Mills. Seria Taken are cu siguranță acest succes datorită carismei acestui actor. Este o mașină de ucis foarte eficientă și face exact ceea ce știe: luptă pentru cei pe care-i iubește;

Taken 3: Teroare în Los Angeles

Forest Whitaker este inspectorul Franck Dotzler, însărcinat cu misunea de a-l duce pe Mills în fața justiției, deoarece acesta este suspectul numărul 1 în cazul uciderii lui Lenny;

Taken 3: Teroare în Los Angeles

Famke Janssen este Leonore „Lenny” St. John, fosta soție a lui Bryan și actuala soție a lui Stuart;

Taken 3: Teroare în Los Angeles

Dougray Scott este Stuart St John, soțul lui Lenny;

Taken 3: Teroare în Los Angeles

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Maggie Grace este Kim Mills, fata lui Bryan. Bryan face orice să-și protejeze unica persoană pe care o iubește;

Taken 3: Teroare în Los Angeles

Sam Spruell este Oleg Malankov, vinovatul tragediei;

Taken 3: Teroare în Los Angeles

Leland Orser este Sam, prietenul lui Bryan. Acesta îl ajută să-l găsească pe asasinul lui Lenny. Față de primele 2 părți, acesta are un rol mai consistent în această nouă parte.

Taken 3: Teroare în Los Angeles

                Pentru Taken 3, a fost nevoie de multă insistenţă din partea producătorilor şi de promisiunea unui salariu de 20 de milioane de dolari pentru a-l face pe Liam Neeson să revină în franciză. Se pare că insistențele au dat roade, pentru că la un buget de 48 milioane de dolari, Taken 3  a debutat în weekend cu 40 de milioane de dolari pe teritoriul Statelor Unite, încă 50 de milioane de dolari venind din încasările internaţionale. Neeson a spus că este ultimul film al francizei. Dar…

Taken 3: Teroare în Los Angeles

                Se pare că s-a răzgândit. Într-un interviu de promovare al filmului transmis de FoxNews.com, Neeson a declarat că ia totuşi în considerare revenirea în Taken 4: „Cred că dacă publicul merge să vadă filmele şi iubeşte aceste personaje… Vreau să spun că mi-ar plăcea să continui povestea lui Forest Whitaker şi, dacă e să se întâmple asta în scenariul lui Taken 4, e grozav”.

Taken 3: Teroare în Los Angeles

                Mă bucur că s-a răzgândit, dar să se grăbească și să facă un film la 2 ani. Liam Neeson are totuși o vârstă, 36 de ani 🙂 (PS: vârsta e citită invers). Ar mai trebui să primească un rol în Eroi de sacrificiu 4 și tacâmul ar fi complet.

Taken 3: Teroare în Los Angeles

                Taken 3 ocupă locul 1 ca încasări și în România, în weekend vizionându-l 80.000 de spectatori. În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul subtirat:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise