Marea provocare: Le Mans ’66

Distribuit de OdeonFilm!

0

Marea provocare: Le Mans ’66 este un film american regizat de James Mangold după un scenariu scris de Jez Butterworth, John-Henry Butterworth şi Jason Keller.

Din distribuţie fac parte: Matt Damon and Christian Bale, while Jon Bernthal, Caitriona Balfe, Tracy Letts, Josh Lucas, Noah Jupe, Remo Girone şi Ray McKinnon.

Am văzut Marea provocare: Le Mans ’66 la Grand Cinema Băneasa. Filmul ne prezintă legendara dispută dintre Ford şi Ferrari din anii 1960, fiind o poveste a adevăratei competiţii.

În 1963, pilotul de maşini de curse, Carroll Shelby, renunţă la curse pentru proiectarea şi fabricarea auto, din cauza unor probleme de sănătate.

El primeşte o ofertă de la Ford pentru a produce, împreună cu echipele companiei, o maşină de curse suficient de rapidă pentru a pune capăt dominaţiei maşinilor Ferrari.

Carroll Shelby câştigase anterior înfricoşătoarea cursă de 24 de ore de la competiţia Le Mans din Franţa. Prestigiosul concurs a fost dominat de ani buni de Ferrari.

Shelby acceptă să proiecteze maşina, însă propunerea sa ca pilot principal nu mulţumeşte pe toată lumea din echipa Ford. Ken Miles este un pilot auto britanic foarte priceput, care s-a mutat cu familia în Los Angeles. Atât soţia, cât şi fiul său, îl sprijină foarte mult în cariera sa de pilot de curse. Oferta primită de la Shelby de a se alătura echipei Ford reprezintă o şansă la glorie, bineînţeles, dacă ar reuşi să construiască o maşină superioară şi dacă ar concura la Le Mans.

Eu am fost la vizionare fără să ştiu aproape nimic despre evenimentele din realitate, iar întreaga acţiune a fost o surpriză pentru mine, căci nu ştiam în ce direcţie vor decurge evenimentele şi, desigur, nu ştiam care va fi finalul.

Întreaga poveste este atât de bine construită încât nu îţi dai seama când trec cele 150 de minute ale filmului.

Distribuţia este excelentă. Christian Bale impresionează cu accentul său cockney şi cu pesonalitatea impertinentă, însă nu trebuie să uităm de contribuţiile celorlalţi actori, cum ar fi: Tracy Letts și Caitriona Balfe. Rolurile secundare sunt esenţiale pentru ca povestea să se bucure de succes. Matt Damon se descurcă, la rândul său, foarte bine în rolul unei legende.

Scenele de curse dintre Ford şi Ferarri sunt foarte intense, însă deosebit de realiste. Producătorii nu au profitat foarte mult de efectele speciale, ci în limite normale, ceea ce oferă un farmec aparte filmului.

În opinia mea, Marea provocare: Le Mans ’66 are şanse să primească câteva nominalizări la premiul Oscar, aşadar nu îl rataţi.

Adus în România de OdeonFilm, filmul a ajuns în cinematografe vineri, 15 noiembrie 2019. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar