Furios și iute, viteză și adrenalină la cote maxime

                Furios și iute, titlu original The fast and the furious, este un film regizat de Rob Cohen în anul 2001 despre cursele ilegale de mașini. Scenariul filmului are la bază articolul lui Ken Li pentru revista Vibe despre cursele de mașini din orașul New York. Este primul film din franciză. Filmul a avut un succes neașteptat, deoarece la un buget de 38 de milioane de dolari, filmul a avut încasări de 207 milioane de dolari. Astfel au luat naștere alte 5 continuări: 2 fast and 2 furious (2003), The fast and the furious: Tokyo drift (2006), Fast & furious (2009), Fast five (2011) și Fast & furious 6 (2013). Scriu această cronică pentru că în acest an, va avea premiera a șasea continuare, numită Furious 7. Mă gândesc că mai sunt cinefili care au ratat această serie cu curse de mașini. În ordine cronologică, The fast and the furious: Tokyo drift este ultimul film din serie.  Acțiunea filmelor realizate în 2009, 2011 și 2013 are loc după 2 fast and 2 furious și înainte de The fast and the furious: Tokyo drift.

Furios și iute

                Două bande rivale luptă pentru supremaţia străzilor din Los Angeles. Un poliţist este infiltrat printre ei …multă acţiune inserată între curse ilegale de maşini.

Furios și iute

                Dominic Toretto conduce maşina pe străzile din Los Angeles ca şi când acestea ar fi proprietatea lui. Dominic îşi petrece timpul concentrându-se asupra curselor de maşini de maximă performanţă. Cursele sunt un adevărat teatru de stradă, un câmp de luptă alimentat de adrenalină, tensiuni sexuale şi viteză necontrolată.

Furios și iute

                Brian este un tip nervos şi de asemenea pregătit să testeze limitele… După o discuţie cu durul Johnny Tran, Dominic decide că Brian este în ordine. Iar lui Mia, sora lui Dominic, îi place mult ceea ce vede la Brian. Problema este că ei nu ştiu că Brian este poliţist.

Furios și iute

                Brian lucrează sub acoperire… Banii se mişcă cu uşurinţă în aceste curse ilegale, iar poliţiştii ştiu că o parte din aceştia sunt murdari. Dominic şi Johnny sunt amândoi suspecţi. În timp ce rivalitatea dintre gaşca lui Dominic şi cea a lui Johnny ajunge la un nivel periculos, legăturile lui Brian cu Dom şi Mia se adâncesc. El se simte într-un fel înrudit cu Dominic, iar atracţia dintre el şi Mia este prea puternică pentru a fi negată. Dar Brian este poliţist şi trebuie să decidă…

Furios și iute

Paul Walker este Brian O’Conner, un detectiv din LA care e trimis sub acoperire de FBI pentru a găsi banda care jefuiește camioane. El lucrează part time la un magazin condus de Harry, pentru a afla cât mai multe despre bande și, bineînțeles, să afle care din ele jefuiește camioanele;

Furios și iute

Vin Diesel e Dominic Toretto, un șofer profesionist care trăiește împreună cu sora sa Mia. Tatăl său a fost ucis într-o cursă. Mașina tatălui său a intrat în zid și a ars. Vinovat de accident a fost Kenny Linder. Dominic l-a bătut pe Linder până l-a lăsat aproape fără suflare și i s-a interzis astfel să mai concureze;

Furios și iute

Michelle Rodriguez este Leticia „Letty” Ortiz, prietena lui Dom și un om de bază al bandei;

Furios și iute

Jordana Brewster este Mia Toretto, sora lui Dom. Se îndrăgostește de Brian, neștiind că acesta este un polițist sub acoperire;

Furios și iute

Matt Schulze e Vince. Este un prieten de-al lui Dom din copilărie și face parte din banda lor. El e îndrăgostit de Mia și-l urăște pe Brian. El este singurul care-l suspectează pe Brian că ar fi polițist;

Furios și iute

Rick Yune este Johnny Tran, rivalul lui Dom și șeful bandei Little Saigon. El este primul suspect al lui Brian în furturi;

Furios și iute

Chad Lindberg e Jesse, un prieten de-al lui Dom și un geniu în calculatoare și matematică. Tatăl său a fost arestat pentru furt de mașini, iar el este luat sub aripa protectoare a lui Dom;

Nu uita sa citesti

After Ever Happy

Related Posts

Furios și iute

Ted Levine este Tanner, un sergent care face parte din LAPD și supervizorul lui Brian.

Furios și iute

                Rob Cohen spunea: ,,S-au scris și s-au povestit atâtea despre rolul automobilului în dezvoltarea culturii americane. Mașina este un simbol al libertății și al mobilității. Există un moment în viața ta când ești total dependent de părinți pentru a te mișca în vecinatate. Și apoi la 16 ani, obții în sfârșit carnetul. De aici încolo devii liber. Și tu nu vei uita niciodată că mașina ți-a acordat această libertate. Filmul nostru tratează câteva dintre cele mai importante teme ale western-ului clasic: loialitate, trădare, libertate. Dar în loc de cai, avem cai putere.”

Furios și iute

                Cea mai mare provocare pentru Cohen și echipa lui a fost găsirea celor mai buni tineri actori pentru a intra în pielea personajelor create în scenariu. Cohen afirma: ,,Cred că fiecare film care este pe cale să devină un succes trebuie să aibă elemente surpriză… Și noi le-am obținut în distribuția noastră.”

Furios și iute

                 Vin Diesel are de asemenea o pasiune pentru mașini și s-a bucurat de șansa de a-l portretiza pe Dominic Toretto. ,,Mașinile și ideea de viteză m-au fascinat întotdeauna. Am avut un GSX-R pe care l-am condus la viteze incredibile pe când eram în colegiu.”, spunea Vin Diesel.

Furios și iute

                Inițial, pentru rolul lui Brian O’Conner au fost luați în considerare următorii actori: Mark Wahlberg, Christian Bale și Eminem. 🙂 Pe bune?! 😀

Furios și iute

                Rick Yune, în rolul lui Johnny Tran, declara ,,The Fast and the Furious este genul de film care-mi place la fel de mult ca Rocky, Top Gun sau filmele cu James Bond Mașini, femei, acțiune… Am fost încântat să obțin rolul”.

Furios și iute

                Cel mai difil lucru pentru Cohen a fost alegerea mașinilor. El explica: ,,Aceste vehicule sunt actorii secundari în acest film. Această tehnologie „rice rocket” este un lucru nou. Mașinile americane puternice au la bază un motor V-8, dar mașinile de curse de import au injecția computerizată. I-am dat scenariul lui Craig Lieberman, care conduce NIRA (National Import Racing Association), și lui RJ De Vera, un vechi pilot de curse. Ei au corectat detaliile.”

Furios și iute

                David Marder, care i-a asistat pe producători pe parcursul filmărilor, spunea: ,,Rob avea în minte o viziune clară despre cum ar trebui să fie acest film. Mașinile pe care dorea să le filmeze erau toate mașini de expoziție mai degrabă decât mașini de curse. Cu ajutorul lui Craig Lieberman, noi am organizat pentru Rob un fel de expoziție de mașini la studiourile Universal cu toate tipurile de mașini. Nu ne-a dat mâna să realizăm ceea ce aveam nevoie în film cu mașini valorând 100.000 de dolari, deci odată ce am ales un automobil i-am făcut o replică, două etc, câteodată folosind versiuni multiple. De exemplu, am construit 7 versiuni diferite pentru Mitsubishi Eclipse, care este prima mașină condusă de Brian în film.”

Furios și iute

                Probabil unele detalii v-au plictisit, dar am vrut să vă explic cât suflet au pus regizorul și actorii în acest film. În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul primului film din seria Furios și iute:

                Furios și iute s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Din păcate, pe DVD are sunet stereo, așa că am scăpat de DVD și l-am achiziționat pe blu-ray, unde filmul are sunet DTS-HD 5.1 Acesta este un film la care chiar merită sunetul și imaginea, zgomotul motoarelor și scârțâitul cauciucurilor auzindu-se demențial. Ai senzația că acele curse de mașini au loc chiar în camera în care vizionezi pelicula.

BD

P.S.: Lăsați genericul să ruleze. Veți avea parte de o SURPRIZĂ la final.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise