Misiune imposibilă, echipa are un trădător

                Misiune imposibilă e primul film din seria Misiune imposibilă. S-a lansat în 1996 şi a fost regizat de Brian de Palma. Inspirat după serialul cu acelaşi nume, evenimentele îl urmăresc pe Ethan Hunt, care încearcă să descopere trădătorul din agenţie. De scenariu s-au ocupat David Koepp şi Steven Zaillian, iar de producţie s-au ocupat Tom Cruise şi Paula Wagner.  Fiind primul film din serie, Tom Cruise e tinerel şi nu el conduce echipa IMF. De conducere se ocupă Jim Phelps.

Misiune imposibilă

                Misiunea lor e de a-l umări pe Alexander Golitsyn, un trădător ataşat la ambasada din Praga. Acesta a furat jumătate din lista NOC a CIA, cea care conţine numele agenţilor secreţi din Europa de Est. Din raţiuni de securitate, lista NOC a fost împărţită în două. Secţiunea pe care o are Golitsyn conţine numele de cod. E inutilă fără cea de-a doua parte care asociază codurile cu numele reale. Acesta vrea să fure restul listei la o recepţie la ambasadă. Misiunea acestora e să-l fotografieze în flagrant pe Golitsyn, să-l urmărească până la cumpărător şi să-l prindă. Echipa sa e formată din: Sarah Davies (care e sub acoperire), Jack Harmon (care le poate intra în sistem), Hannah Williams (care se ocupă cu securitatea), Claire (soţia lui Jim, care se ocupă cu transportul) şi Ethan Hunt (care e omul cheie, ca de obicei).

Misiune imposibilă

                Bineînţeles, misiunea merge prost, toţi cei din echipă fiind ucişi, singurul supravieţuitor – Ethan Hunt. Se dovedeşte că această misiune a fost gândită pentru a prinde cârtiţa din IMF. Cum Ethan e singurul supravieţuitor, şeful IMF, Eugene Kittridge, bănuieşte că Ethan e cârtiţa. Cârtiţa, cunoscută sub numele de Job, are ca scop vânzarea listei NOC lui Max, un traficant de arme. Lista orginală e la sediul CIA din Langely, Virginia. Pentru a-şi dovedi nevinovăţia, Ethan trebuie să fure lista originală, să i-o livreze lui Max, în schimbul lui Job.

Misiune imposibilă

                E o misiune imposibilă, pentru că sediul CIA din Langley e cel mai securizat loc de pe Pământ. Lista NOC se află într-o încăpere super securizată. Singurul care are acces înăuntru trece prin controale de securitate. Primul e o identificare de voce şi un cod de acces format din 6 cifre. Cu asta ajunge în anticameră. Apoi trebuie să treacă de un test de retină şi în final mecanismul de detectare al intruşilor e dezactivat de un card electronic, care le lipseşte. Acum: înăuntru sunt activate 3 sisteme. De fiecare dată când tehnicianul iese, ele se activează. Primul e un detector de zgomot. Se declanşează la o şoaptă mai tare. Al doilea sistem detectează orice creştere a temperaturii. Căldura corpului unui intrus îl activează, dacă temperatura creşte cu un grad. Iar temperatura e controlată printr-un tub de aer, situat la 25 de metri înălţime.  Aerisirea e securizată cu laser.  Al treilea sistem e pe podea. E sensibil la presiune. Orice creştere a greutăţii declanşează alarma. Dacă unul din cele 3 sisteme e activat, încăperea e blocată automat.

Misiune imposibilă

                Dar nu toată echipa e moartă. Claire a supravieţuit şi ea. Claire vrea să meargă la Kittridge să-i spună că Ethan nu e vinovat, dar acesta nu o lasă, pentru că Eugene ar bănui că cei doi lucrează împreună. Pentru a duce misiunea la capăt, Hunt recrutează 2 agenţi dezactivaţi: Luther Stickell (ales de Ethan) şi Franz Krieger (ales de Claire).

Misiune imposibilă

                Din distribuţie fac parte: Marcel Iureş (Alexander Golitsyn) şi Ion Caramitru (Zozimov), Emilio Estevez (Jack Harmon), Kristin Scott-Thomas (Sarah Davies), Ingeborga Dapkūnaitė (Hannah Williams). Restul distribuţiei e alcătuită din:

Tom Cruise în rolul lui Ethan Hunt;

Ethan Hunt

Jon Voight e Jim Phelps;

Jim Phelps

Emmanuelle Beart e Claire Phelps, soţial lui Jim;

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

claire

Henry Czerny e directorul IMF, Eugene Kittridge;

Eugene Kittridge

Jean Reno e pilotul Franz Krieger. El se ocupă şi de procurarea dispozitivelor de care au nevoie, în cel mai scurt timp;

Franz Krieger

Ving Rhames e expertul în calculatoare Luther Stickell. Porecla sa… Net Ranger. E singurul care a intrat ilegal în NATO Ghostocom. Bineînţeles, nimeni n-a reuşit să dovedească vreodată asta;

Luther Stickell

Vanessa Redgrave e Max, un traficant de arme.

max

                La faimoasa scenă în care Tom Cruise coboară din tavan şi se opreşte la câţiva centimetri de podea, el a tot repetat-o deoarece atingea podeaua, până i-a venit ideea să-şi bună bănuţi în pantofi pentru a reuşi să-şi ţină echilibrul. În plus, acest prim film din serie e singurul care nu are parte împuşcături. Jim Phelps e singurul personaj care a apărut şi în serialul din care e inspirat filmul.

Misiune imposibilă

                În continuare, vă las să savuraţi trailer-ul primului film din seria care are o longevitate de 19 ani, De-a lungul cărora s-au lansat 5 filme la o diferenţă de 4-6 ani: Misiune imposibilă (1996), Misiune imposibilă 2 (2000), Misiune imposibilă 3 (2006), Misiune imposibilă: Protocolul fantomă (2011), Misiune imposibilă: Naţiunea secretă (2015).  Succesul în prima săptămâna a ultimului film din serie ne face să credem că în 2017 vom vedea a 6-a parte a acestei serii magnifice. Va fi primul film din serie care se va lansa la un interval de 2 ani.

https://www.youtube.com/watch?v=2QjeuQDimso

                Misiune imposibilă s-a lansat în România pe DVD.

DVD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise