Mulan, descoperă povestea legendarei luptătoare Hua Mulan

0

Mulan este un film produs de Walt Disney Pictures, regizat de Niki Caro după un scenariu scris de Rick Jaffa, Amanda Silver, Lauren Hynek și Elizabeth Martin.

Din distribuție fac parte: Yifei Liu, Donnie Yen, Tzi Ma, Jason Scott Lee, Yoson An, Ron Yuan, Gong Li și Jet Li.

După o pauză de șase luni, mă bucur că primul film văzut la Cinema City a fost Mulan. Filmul spune povestea unei tinere curajoase care sfidează toate regulile societății și luptă atât pentru țara ei, precum și pentru onoarea familiei sale.

Hua Mulan, eroina peliculei, este fiica cea mare a unui mare războinic, dar care a îmbătrânit și nu mai are puterea de altădată.

Neavând fii, familia Hua se află într-o situație fără ieșire, iar bătrânul tată este nevoit să se ducă în război pentru a aduce onoare familiei sale și pentru a își face datoria față de împărat.

Simțind că tatăl său, bătrân și bolnav, nu are nicio șansă să supraviețuiască în luptă, Mulan se deghizează în bărbat și îi ia locul, fără ca acesta să știe.

Astfel, Hua Mulan devine Jua Jun și se înrolează în armată, pretinzând că este fiul celebrului războinic.

Antrenamentele sunt dure, însă Mulan nu se lasă intimidată. Ea își descoperă forța interioară și încearcă să își atingă adevăratul potențial, căci momentul marii lupte se apropie și vrea să fie pregătită pentru a își proteja țara.

Nu uita sa citesti

Noua peliculă este diferită față de animația din 1998 deoarece nu are momente muzicale. Regizorul oferă o dramă de război, cu scene de luptă uimitoare, dueluri de arte marțiale și efecte vizuale excelente. Chiar dacă sunt multe scene de luptă, acestea sunt realizate în așa fel încât să nu fie prea dure, iar pelicula să fie potrivită și pentru copii.

Personajul principal, Mulan, are un zbucium sufletesc enorm deoarece nu își găsește locul în societate, nefiind ca celelalte fete de vârsta ei. Ea este independentă, liberă și luptătoare, lucruri care nu sunt apreciate la o femeie și care îi scad șansele să își găsească un soț, spre dezamăgirea familiei sale, în special a mamei care își dorește ca Mulan să se căsătorească și să aducă onoare familiei.

Pe parcursul filmului, Mulan își dă seama că aceste diferențe sunt de fapt calități, nu o slăbiciune, și acceptă ceea ce este deoarece nu poți schimba pe alții, dacă nu crezi în tine.

Mulan a ajuns în cinematografe vineri, 25 septembrie 2020, fiind distribuit de CineForum.

Vă invit să descoperiți legenda une luptătoare neînfricate, care riscă totul, din dragoste pentru familia sa și pentru țară.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar