“Nouă vieți”, o comedie pentru toată familia

0

“Nouă vieți” (“Nine Lives”) este o comedie regizată de Barry Sonnenfeld după un scenariu scris de Gwyn Lurie, Matt R. Allen, Caleb Wilson, Dan Antoniazzi și Ben Shiffrin.

Din distribuție fac parte – Kevin Spacey, Jennifer Garner, Robbie Amell, Cheryl Hines, Malina Weissman și Christopher Walken.

“Nouă vieți”

“Nouă vieți” în regia lui Barry Sonnenfeld este o comedie simpatică pentru toată familia, protagonistul fiind un blănos – domnul Nădragi-Pufoși.

De când a apărut primul trailer, această peliculă mi-a atras atenția deoarece sunt o mare iubitoare de animale și, bineînțeles, îmi plac pisicile. Am vizionat filmul la Grand Cinema Băneasa și mi-a plăcut, chiar dacă în presa internațională au apărut numeroase critici negative, iar pe IMDb filmul are nota … 3,70.

“Nouă vieți”

“Nouă vieți” nu este o capodoperă și nici una din cele mai bune comedii, însă este un film amuzant, care nu are cum să nu te binedispună, mai ales dacă îți plac pisicile. Mi-au plăcut întotdeauna producțiile în care protagoniștii sunt animale pentru că mi se pare distractiv să le urmărești peripețiile.

În “Nouă vieți”, Tom Brand (Kevin Spacey) este un om de afaceri foarte bogat, care și-a dedicat toată viața companiei sale, neglijându-și, astfel, familia.

“Nouă vieți”

Fiind ziua de naștere a fiicei sale – Rebecca (Malina Weissman) – Tom nu îi cumpără un cadou din timp și se vede nevoit să meargă, în ultimul moment, într-un magazin de animale misterios al cărui patron este Felix Perkins (Christopher Walken) pentru a cumpăra o pisică, deși le urăște.

“Nouă vieți”

În drum spre petrecerea fiicei sale, Tom suferă un accident și, când își revine, observă că este prins în corpul pisicii pe care a cumpărat-o de la magazinul magic al domnului Perkins.

“Nouă vieți”

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

Așadar, prin intermediul noului său corp – cel de pisică – și cu un nou nume – domnul Nădragi-Pufoși – Tom trebuie să se apropie din nou de familie și să învețe că afacerile și banii nu reprezintă totul în viață. Dacă va reuși sau nu, veți descoperi vizionând “Nouă vieți”.

“Nouă vieți”

Se spune că pisicile au nouă vieți și așa ne spune și titlul filmului, dar de unde provine acest mit? În cultura mai multor regiuni de pe glob, pisicile au nouă vieți, însă există și colțuri ale lumii în care numărul acestora diferă, cum ar fi Turcia, unde au doar șase vieți. Mitul conform căruia pisicile ar avea mai multe vieți datează din antichitate. Egiptenii antici considerau pisicile ca fiind animale mistice și le atribuiau o anumită nemurire datorită capacității lor de a cădea în picioare și a supraviețui unor căderi de câțiva metri. Mai mult, pisica era asociată cu zeița Bastet, despre care se spunea că avea trup de femeie și cap de pisică și că ar fi fost înzestrată cu nouă vieți. De atunci, egiptenii au crezut că pisicile au mai multe vieți.

“Nouă vieți”

Revenind la comedia noastră – “Nouă vieți” – filmul ne prezintă următoarea temă – părintele care este mult prea ocupat pentru a petrece timp alături de copiii săi, iar destinul îi dă o lecție. Tom Brand este acel părinte, un om de afaceri important, iar fiica sa – Rebecca – este nevoită să își privească tatăl la televizor deoarece acesta din urmă este mult prea ocupat. Nici soția sa – Lara Brand – nu îl vede mai des.

Când Tom este prins în corpul pisicii, își dă seama de toate greșelile pe care le-a făcut și va încerca să le îndrepte. Dar, oare nu este prea târziu?

“Nouă vieți”

În ceea ce privește distribuția, surpriza plăcută vine din partea actorului Christopher Walken. El îl interpretează pe Felix Perkins, un misterios îmblânzitor de pisici, care deține un magazin de animale, fiind unul din cele mai reușite personaje din film.

“Nouă vieți”

În concluzie, “Nouă vieți” este o comedie potrivită pentru întreaga familie și poate fi vizionată din 26 august 2016 în cinematografele din România. Filmul este distribuit de Ro Image 2000 și Prorom. Vizionare plăcută!

poster

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata