Oraşe de hârtie, o călătorie neprevăzută

                Oraşe de hârtie e adaptarea bestseller-ului cu acelaşi nume scris de John Green, acesta fiind şi producător executiv al filmului.  Scenariul a fost scris de Scott Neustadter şi Michael H Weber, aceiaşi care s-au ocupat de scenariul la prima adaptare a romanelor lui Green, Sub aceeaşi stea. Oraşe de hârtie, regizat de Jake Schreier e cu mult peste acea ecranizare. Am avut ocazia să vizionez acest film cu şi despre adolescenţi la cinematograful Dacia din Reşiţa de la ora 19:00. Cu această ocazie, ţin să le mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie.

Oraşe de hârtie

                Orașe de hârtie e o poveste despre maturizare, care se concentrează pe Quentin şi pe vecina lui enigmatică, Margo. În copilărie au fost prieteni foarte buni, dar între timp au crescut şi s-au distanţat. Margo a fost întotdeauna înnebunită după mistere, atât de înnebunită încât şi ea devine o enigmă.

Oraşe de hârtie

                Într-o noapte, Margo îi propune lui Q să o ajute să facă niște farse nevinovate pentru a se răzbuna și a se revanșa în fața celor care i-au făcut rău. Q, buimac, surprins, exaltat de faptul că Margo a apărut din nou în viața lui, acceptă să fie camaradul ei ninja, iar împreună vor face dreptate, așa cum se cuvine. Însă, următoarea zi, aceasta dispare brusc, lăsând în urmă indicii criptate pentru a fi descifrate de Quentin. Astfel, începe aventura!!! Quentin alături de prietenii săi porneşte într-o aventură plină de peripeţii pentru a da de urma lui Margo. În această aventură, vor învăţa ce înseamnă adevărata prietenie și enigma numită Margo.

Oraşe de hârtie

                În primul rând… Ce e acela un oraş de hârtie?! În momentul în care un criptograf întocmeşte o hartă topografică, acesta adaugă un oraş fictiv, pentru a recunoaşte dacă cineva îi copiază harta. Acest oraş fictiv e un oraş de hârtie.

Oraşe de hârtie

Quentin Jacobson (Nat Wolff), pe scurt Q, e în ultimul an de liceu. Cu toţii avem parte de miracole în viaţa noastră. Miracolul lui s-a produs la vârsta de 9 ani, când Margo Roth Spiegelman i-a devenit vecină. Dar oare acesta să fi fost într-adevăr miracolul?!

q

Margo Roth Spiegelman (Cara Delevingne) a fost întotdeauna o aventurieră. Pe măsură ce a crescut, a devenit tot mai misterioasă, devenind una din cele mai populare fete din liceu. În momentul în care iubitul o înşală, aceasta se răzbună, fiind ajutată de Q. Dar ziua următoare dispare lăsând în urmă o serie de indicii care trebuie descifrate;

margot

Radar (Justice Smith) e prietenul lui Q. Părinţii lui colecţionează Moş Crăciuni negri şi nu e deloc mândru de aceştia. De aceea nu-şi invită iubita, pe Angela, la el acasă;

radar

Nu uita sa citesti
Related Posts

Ennio

El buen patrón

Angela (Jaz Sinclair) e iubita lui Radar. Ea porneşte în această aventură alături de iubitul său;

angela

Ben (Austin Abrams) e prietenul lui Q şi al lui Radar. Îi place să se laude cu cuceririle sale, dar nimeni nu-l crede. În momentul în care trebuie să vorbească cu o fată frumoasă, se pierde. Pe scurt, e tocilarul care îşi doreşte cu disperare o prietenă, dar nu ştie cum să facă rost de ea; 🙂

ben

Lacey (Halston Sage) e prietena lui Margo. Ea e „pedepsită” pentru că i-a ascuns adevărul lui Margo. Și ea, alături de „gașca lui pițigoi”, pornește în căutarea enigmaticei Margo.

lacey

                Conform spuselor autorului romanului, John Green, Cara Delevingne a impresionat la audiţiile pentru rol: „Ne-a uimit pe toți. A înţeles-o pe Margo exact așa cum trebuia”. Inițial, pe Margo trebuia s-o interpreteze Shailene Woodley, dar aceasta a fost nevoită să renunțe la rol pentru că era ocupată cu filmările la Insurgent.

Oraşe de hârtie

                Wolff a spus că a fost atras de personaj: „Q este un personaj prudent, dar inteligent și concentrat. Își face multe planuri. Vrea să se însoare și să facă copii înainte de 30 de ani. În afara acestei prietenii cu Radar și Ben, evită restul lumii.  Dar prin relația cu Margo și călătoria pentru găsirea ei, învață să riște.”

Oraşe de hârtie

                Actorii s-au potrivit de minune, iar pe platourile de filmare cei 6 tineri au devenit buni prieteni. Chiar dacă e un film pentru adolescenţi, merită să daţi o fugă la cinema pentru a-l viziona. Pe mine unul, m-a cam dezamăgit deznodământul.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise